Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 81
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Elytony Lexo Postimin
    Natyrisht qė po,por pėr moszbatimin e kesaj detyre do tė pėrgjigjėsh nė Ahiret(botėn tjetėr)...Musliman nuk je atėherė kur thua dhe e pranon mjekrrėn si hiq gjė ose e kundėrshton mjekrrėn atėherė nuk konsiderohėsh musliman.
    Kshtu ti je mire nga trut ?? Si sqenka musliman dikush qe nuk pranon mjekren ??

Prej kur suneti eshte farz ?? Dini me bo dallimin mes sunnetit dhe farzit ??

Nje hoxh i meqem perpara e kish pas thon nje fjal shum te mire : Sunet eshte me lshu mjekren po farz eshte me rru

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anėtarėsuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Perse ti shqetesohesh per "mjekren" apo "pantallonat" e atij tjetrit qe zgjedh ti mbaje, perse nuk shikon mjekren dhe pantallonat e tua?! Apo nuk te rrihet te gjykosh tjetrin, ne vend qe te rrish e gjykosh vetveten.

Mua nuk me shqeteson aspak as mjekra, as pantallonat, as shamia, as feja e tjetrit. Ai eshte ne lirine e tij, une ne lirine time. Ai zgjedh qe t'i beje ato, une zgjedh qe mos i bej. Por nuk e gjykoj, pasi nuk me takon mua ta gjykoj.

Shikoni punen tuaj e boll i futet hundet ne punet e lirine e te tjereve.

Albo

Nuk desha te te citoj dhe kurre skam dashur te citoj ose ti kundervihem dikuj ne kete forum,mirepo tash e pashe shkrimin tend se si me je pergjegjur.Temen pata hapur pa qellime tjera perveq se doja te informohesha nga ata qe dijne me shume lidhur me kete qeshtje.Pasi i mora pergjigjet menjehere ne postimet e radhes pas hapjes se temes me as qe kam hyr e as lexuar ne kete teme.
    Albo ,nje te jesh i sigurt per mua,nuk mund te jesh me i moderuar sesa une kur eshte ne pyetje qeshtja e shijes personale.Edhe pse ne fillim nuk e kam prezantuar veten ne fillim kur jam regjistruar ne kete forum nje dua te ta bej me dije,jam njeri qe kam jetuar dhe shetitur gati 20 shtete te Evropes dhe ate kam jetuar ne menyre te dinjitetshme e jo si ndonje hajn i stacioneve,keshtuqe kam njohuri dhe dij se qka eshte lirija e individit,qe mua sme pengon asnjepike.Mua nuk me pengon as nudizmi,as mjekrrat ,as fustanet e skocezeve,e asgje tjeter kur lidhet me qeshtje dhe shije personale te individit.Une skam hapur temen vetem qe te nxis debate fetare,pasiqe shihet qe debatet dhe temat fetare jane bere shume te ndjeshme ketu ne forum dhe menjehere njerezit kercejne me nervat e tyre,bile edhe ti si administrator.
    Albo,une di ta dalloj shijen personale te ndonje individi dhe poashtu di ta dalloj nje rryme ose levizje te gjere lidhur me nje fenomen.Nese eshte qeshtje personale dhe shije personale atehere qka do thoje poqese une shaj ndonje prift katolik ose ortodoks.Atehere ti do me kuderpergjigjeshe,e une pastaj do te te thoja eshte qeshtje e shijes sime personale.
    Nje te jesh i sigurte,une vet jam musliman dhe ti nuk mund ta duash me shume fene islame sesa une ashtu siq pretendon te vihesh gjoja ne mbrojtje te saj duke me cituar mua ne kete rast.

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Kshtu ti je mire nga trut ?? Si sqenka musliman dikush qe nuk pranon mjekren ??

Prej kur suneti eshte farz ?? Dini me bo dallimin mes sunnetit dhe farzit ??

Nje hoxh i meqem perpara e kish pas thon nje fjal shum te mire : Sunet eshte me lshu mjekren po farz eshte me rru
    Vlla i dashtun nese nuk me beson mua pyte kend te duash...Leshimi i mjekrres eshte tradit e Muhammedit a.s., ai s.a.w.s. thote:"Leshoni mjekkrat e shkurtoni mustaqet ashtu qe te dalloheni nga qafirat,mohuesit,jomuslimanet"...Pra nese thuhet se me rru mjekrren eshte farz kjo te qet prej Fes Islame,o vlla i dashun musliman. Ngase nje gje qe e ka vepru resuli s.a.w.s. duhet ta veprojm edhe ne,nese deshirojm te jemi pasues te tij s.a.w.s.!!!

Aurum Venator
    Anėtarėsuar
    30-01-2010
    Postime
    77
    Ban me e pa nga nji kandveshtrim ambientalist, lania e gjat e mjekres i ban mir mjedisit se nuk konsumon brisqe dhe nuk e ndot mjedisin. Po ashtu edhe shkurtimi i pantollve pergjysmon materialin qe asht i duhun per me i ndertu ato pra perdoret ma pak cop per me qep pantallonat.

Islami asht kursim!

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Corvus Lexo Postimin
    Ban me e pa nga nji kandveshtrim ambientalist, lania e gjat e mjekres i ban mir mjedisit se nuk konsumon brisqe dhe nuk e ndot mjedisin. Po ashtu edhe shkurtimi i pantollve pergjysmon materialin qe asht i duhun per me i ndertu ato pra perdoret ma pak cop per me qep pantallonat.

Islami asht kursim!
    Allahu s.w.t. ta shtoft dijen edhe me teper sesa kaq,me te vertet syri yte dhe mendja yte shikon me driten qe ta ka jep Allahu s.w.t.!!! Ai s.w.t. t'i falt mekatet ty dhe familjes tende(te udhzoft ne Islam) e te mbroft ne diten e gjykimit nga zjarri i xhehenemit,se ate dite nuk ka mbrojtes tjeter pos Tij s.w.t.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2013
    Postime
    8

Pėr: Pse mjekrra dhe pantollonat e shkurtuara?

Citim Postuar mė parė nga fattlumi Lexo Postimin
    Edhe vet si person dhe familje jam i lindur si musliman dhe jetoj si musliman,ndoshta jo si musliman i devotshem shume.Desha te diskutoj dhe me shume te pyes ata qe e dijne me mire se pse qysh prej 10 vitesh shohim shume e me shume njerez me mjekrra dhe pantollona te shkurtuara.Une per veten time nuk mund ta shpjegoj kete gje dhe as idene se kam pse duhet bere keshtu.Edhe po te me thoshte dikush se duhet muslimani ta leshoj mjekrren,une sdo ta zbatoja kurre,dhe ate per vetem nje arsye.Une mund te jem musliman ashtu siq kam qene edhe para 10 viteve,pa mjekerr dhe pa pantollona te shkurtuara,edhe mua me do zoti edhe pse nuk mbaj mjekerr ose nuk shkurtoj pantollonat.
    Nuk mund ta duan ndoshta me shume allahun keta njerez qe leshojne mjekrra sesa keta qe nuk bejne ate.
    Atehere pse?
    Sė pari tė pershendes me selam..... e sa pėr atė se ju nuk mundeni ta shpjegoni apo qė nuk e keni as idenė mė tė vogėl pėr mjekrrėn apo pantollonat atėherė kjo ėshtė njė argument kundėr teje sepse po shihet nga fjalėt e tua se nuk ke lexuar as edhe njė herė mbi kėto dy dispozita....
    O t'i qė e quan vetėn musliman dhe qė pretendon se mjekrra nuk ka tė bėjė me Islamin, lexo fjalėn e tė Dėrguarit Muhamed a.s. nėse je qė e beson fjalėn e tij.

Hadithet e transmetuara pėr lėshimin e mjekrrės...

a) Transmetohet nga Ibn Omeri radijAllahu anhu se Pejgamberi, alejhi selam, ka thėnė:"Kundėrshtoni mushrikėt (idhujtarėt), shkurtoni mustaqet dhe lėshoni mjekrrat". Transmeton Buhariu dhe Muslimi. Shiko “Irvaul Galil”, f.77.

b) Transmetohet nga Ebu Hurejre radijAllahu anhu se Pejgamberi, alejhi selam, ka thėnė:"Shkurtoni mustaqet dhe lėshoni mjekrrat. (Me kėtė) Kundėrshtoni zjarrputistėt”. Transmeton Muslimi, Bejhekiu, Ahmedi dhe tė tjerėt. Shiko “Hixhab el Meretu el Muslimetu”, f.95.

c) Transmetohet nga Ebu Umameh radijAllahu anhu se Pejgamberi, alejhi selam, ka thėnė:"Shkurtoni mustaqet dhe lėshoni mjekrrat. (Me kėtė) Kundėrshtoni Ehlul-Kitabėt (Hebrenjtė dhe tė Krishterėt)". Transmeton Muslimi dhe katėr Sunenet.

d) Transmetohet nga A'isha se Pejgamberi, alejhi selam, ka thėnė:"Dhjetė gjėra janė prej natyrshmėrisė: shkurtimi i mustaqeve, lėshuarja e mjekrrės…...”. Transmeton Muslimi dhe katėr Sunenet, “Sahih Xhami” 3904.

Ky urdhėr manifestohet nė disa hadithe qė i pėrmendėm mė herėt, siē ėshtė:"Lėshoni mjekrrat…”, dhe tė gjitha kėto hadithe janė nė mėnyrėn urdhėrore. Dhe, kur folja vjen nė mėnyrėn urdhėrore, atėherė ajo tregon nė detyrim, pėrveē nėse ka ndonjė tekst apo argument qė e largon foljen nga mėnyra urdhėrore. (Shiko “Irshad el Fuhul”, f.101-105; “Tefsir en-Nusus fi Fik'hul Islami” 2, f.246-275 nga Dr. Muhamed Edib Salih, dhe skriptėn Usul Fik'h nga esh-Shankiti, f.191-192.)

Disa nga dijetarėt mė tė njohur nė lidhje me mjekrrėn..

Ibn Hazmi thotė:"Dijetarėt kanė rėnė nė ujdi se rruajtja e mjekrrės ėshtė deformim i cili nuk lejohet". (52.Shiko “en Nihajetu” 4/294.
    53.“Meratib el Ixhama”, f.157. Shiko “el Muhala” 2/189.)

Ibn Tejmije nė “el Ihtijarat” thotė:"Ndalohet rruajtja e mjekrrės". (54.“el Ihtijarat el Ilmije”, f.6.)

Ibn Abidin, njėri prej dijetarėve tė mėdhenj hanefi, thotė:"Meshkujve u ndalohet shkurtimi i mjekrrės”. (“Reddul-Muhtar” 2/418.)

El-Adeviju, njėri prej dijetarėve tė njohur Malikit, thotė:"Ėshtė transmetuar nga Imam Malik se ai aq shumė e ka urrejtur rruajtjen e mjekrrės, saqė ka thėnė se kjo ėshtė prej veprave tė mexhusive (zjarrputistėve)...”. (“Hashijetu el Aduvi ala Sherh Risaletu Ibn Ebi Zejd” 2/411. Shiko “Hukmu el-Lihjetu fil Islam” nga shejh Muhamed el Hamid, f.17.)

Ibn Abdil Berr thotė nė “et-Temhid”:"Ndalohet rruajtja e mjekrrės dhe nuk e bėn kėtė vepėr askush pėrveē atij i cili dėshiron tė marrė cilėsi tė grave". (57.“Argumentet e Ndalesės sė Rruajtjes sė Mjekrrės”, f.96.)

Shejh Ahmed bin Kasim el Abadi, njė nga dijetarėt e Shafive, thotė siē vijon:"Thotė Ibn er Rrifati nė “Hashijetu el Kafijetu”:'Imam Shafiu ka thėnė nė “el Um” se ėshtė haram rruajtja e mjekrrės. Gjithashtu e ka cekė edhe ez Zerkeshiju dhe el Hulejmiju nė “Shubel Iman”, dhe gjithashtu nga profesori el Kafal esh-Shashi nė ”Mehasinu esh-Sheriati" pėr ndalimin e rruajtjes sė mjekrrės".

Es-Seferaniju, njė nga dijetarėt e Hambelive, thotė siē vijon:"Nė drejtimin tonė ka unanimitet se ėshtė haram rruajtja e mjekrrės".
    (“Gidhau el Bab” 1/376.)

Dijetarėr hanefi ne lidhje me mjekrrėn, e pastaj inshaAllah ose do te bindesh ose te pakten nuk do te kundershtosh.

Sic e ceka mė lart imam ibn Abidin thotė: "Meshkujve u ndalohet shkurtimi i mjekrrės”. (“Reddul-Muhtar” 2/418).

Vėshtroji kėto fjalė me kujdes, nuk thotė ndalohet rruajtja e mjekrrės por ndalohet shkuritmi i saj... e si mendon pėr ata tė cilet e rruajnė mjekrrėn?

Imam Alaudin el-Kasani (vdiq mė 587 Hixhri) thotė: "Rruajtja e mjekrrės konsiderohet masakrim i fytyres, sepse Allahu i ka zbukuruar meshkujt me mjekrra, sic transmetohet nė hadith: "Ekzistojnė melaike tė cilat e madhėrojnė Allahun me kėto fjalė: "I madhėruar qoftė Allahu qė i ka zbukuruar meshkujt me mjekrra" (shih: El-Mebsut, 26/72)

Imam Burhanuddin el-Merginani (vdiq mė 593 Hixhri) thotė: ”Rruajtja e flokėve pėr femrat konsiderohet masakrim, ashtu sic konsiderohet rruajtja e mjekrrės pėr meshkujt". (shih: El-Hidaje, 1/149)

Imam Kemaluddin b. el-Hummam (vdiq mė 681 Hixhri) thotė: ”Prej sunnetit ėshtė qė mjekrra tė jetė e madhėsisė sė njė grushti, kurse shkurtimi mė pak se njė grusht sic e bėjnė perėndimorėt (njerėzit nga pjesa perėndimore e shtetit tė atėhershėm islamik) dhe meshkujt hemafrodit, nuk e ka lejuar askush." (shih: Sherhu fethil-Kadir, 2/348)

Imam Bedruddin el-Ajni (vdiq mė 855 Hixhri) pasi i citoi fjalėt e imam el-Merginanit:"”Rruajtja e flokėve pėr femrat konsiderohet masakrim, ashtu sic konsiderohet rruajtja e mjekrrės per meshkujt" tha: "Masakrimi ėshtė haram, nuk ėshtė i lejuar." (shih: El-binaje sherhul-hidaje, 4/274)

Imam Zejnuddin b. Nuxhejm (vdiq mė 970 Hixhri) thotė: ”Sunnet ėshtė qė mjekrra tė jetė e madhėsise sė njė grushti” (Shih: El-Bahrur-raik, 2/302)......Pastaj thotė: ”Rruajtja e mjekrrės konsiderohet masakrim i fytyrės” (shih: El-Bahrur-raik, 2/382)

Imam Ali el-**** (vdiq mė 1014 Hixhri) duke e shpjeguar hadithin e tė Dėrguarit a.s.: ”Lėshoni mjekrrat...”, ka thėnė: ”Lėshimi i mjekrrės do tė thotė deri sa tė arrihet madhėsia(shpeshtėsia) e saj. Pastaj tha:" Rruajtja e mjekrrės sot ėshtė simbol i mushrikėve qė nuk kanė hise nė fe."(shih: Merkatul-mefatih, 2/84, botues: Darul-kutubil-ilmijjeh, 1422, Bejrut)

Imam Alauddin el-Haskefi ( vdiq mė 1088 Hixhri) thotė: ”Mjekrra sipas sunnetit duhet tė jetė sa njė grusht. Ajo qė kalon mbi njė grusht duhet hequr, kurse shkurtimin e mė pak se nje grushti, sic e bėjnė disa perėndimor dhe meshkujt hemafrodit, askush nuk e ka lejuar, kurse rruajtja e tėrėsishme e mjekrrės ėshtė vepėr e jehudive indian dhe adhuruesve tė zjarrit." (shih: Hashijetu Ibn Abidin, 3/456-457, botues: Darul-marife 1420, Bejrut)

Imam Ahmed et-Tahtavi (vdiq mė 1231 Hixhri) thote: ”Muhammed Hassani (nxėnės i Ebu Hanifes) nė veprėn e tij "El-asar" thote:" Imam Ebu Hanife e ka lejuar shkurtimin e mjekrrės e cila e kalon madhėsinė e njė grushti." (shih: Hashijetut-Tahtavi, fq. 526)
    Pastaj thotė: ”Prej sunnetit ėshtė qė mjekrra tė jetė e madhėsisė sė njė grushti, kurse shkurtimin e mė pak se njė grusht sic e bėjnė perėndimorėt dhe meshkujt hemafrodit, nuk e ka lejuar askush." (shih: Hashijetut-Tahtavi, fq. 681)

Imam Muhammed El-Haxhnedi El-Hanefi thotė:''Rruajtja e mjekrrės ėshtė MEKRUH TAHRIMEN (shumė afėr haramit, dhe nėse pėrsėritet bėhet haram), e kėtė e bėjnė pjesėtarėt e feve tjera dhe disa individė qė mendojnė se janė musliman." Dhe pasi qė i paraqiti argumentet, tha:" Ky ėshtė qėndrimi i katėr medhhebeve." (shih: Aikdul xhevheris-semin, fq.167)

InshaAllah mjaftojnė kėto argumente pėr ata, tė cilėt flasin nga padituria e tyre pėr dispozitėn e mjekrrės nė Islam!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mensuri : 24-02-2013 mė 17:21 Arsyeja: gabim teknik

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga Corvus Lexo Postimin

Islami asht kursim!
    Po veshja e femrave ,gjithe ajo cope qe hargjohet ,ke koment?
    Ku eshte kursimi?
    Dhe desh harrova ... sa uje hargjon besimtari musliman gjate namazit ,me ja qit lapsin katastrofe ambientale del hahahhah
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ane : 24-02-2013 mė 17:37

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2013
    Postime
    8

Citim Postuar mė parė nga fattlumi Lexo Postimin
    Faleminderit Ximi Abedini per pergjigjen.Une temen e hapa sepse me te vertete nuk e dija kete gje ashtu si duhet.
    D.M.TH.edhe nese nuk mbahet mjekrra dhe pantollonat e shkurtera mund te jesh musliman apo?
    Te pershendes me selam.... Musliman mund te jesh edhe pa mjekerr edhe pa pantollona te shkurtera, por qe te dyja jane vaxhib, pra nese do Allahu te fal nese jo te denon, kjo eshte poenta. Sepse edhe ata qe bejne mekate te medha por e kryejne namazin jane musliman, kete nuk e mohon askush!

Dije se muslimani eshte i obliguar te kapet fort pas Kur'ani dhe sunneti, e nese njerezit flasin keq per ty pse ke mjekerr apo pantollona te shkurtera kujtoje pejgamberin a.s. se si e kane fyer si e kane malltretuar, e ai prap ka duruar!

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Ku eshte kursimi?
    Dhe desh harrova ... sa uje hargjon besimtari musliman gjate namazit ,me ja qit lapsin katastrofe ambientale del hahahhah

Si ajo barcaleta :
    Burre kam blere cope per te te ber nje kollare , me pjesen qe do mbesi do bej nje fustan per vete .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

****Undisputed**** Maska e Lumi_ftp
    Anėtarėsuar
    26-01-2013
    Vendndodhja
    Ne zon te luftes
    Postime
    1,174

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Ku eshte kursimi?
    A keto komentet e tua flak qesin kuku
    Improvise, Adapt, Overcome

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •