Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 74
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Njerzit nuk kan lindur kristjan,qe ti perkufizojsh ne kete menyre.Popujt kan gjuhen rracen dhe kulturen e tyre.Prandaj cdo kush le te rrije atje ku i takon,se ndryshe gjerat rrjedhojn keshtu sic po i shohim ne media.
    Ti me pyete se cfare jane trojet kristiane e jo mbi perkufizimin e popujve.

Trojet kristiane jane ato qe perbejne perandorine romake qe prej vitit 325 pas. K.

Po qe per njerezit, nqs me pyet mua, ata lindin kristiane. Pikerisht per kete une u them miqve te mi ungjillore ne forum se pagezimi eshte jo vetem i mundshem por dhe i domosdoshem qe ne lindje, sepse GARANCI per kete sherben fakti qe njeriu lind ne ikone/imazh te Krishtit.

Njeriu nuk lind asnjanes e qe me pas behet anetar i nje feje ose idologjie, ne baze te vendimit te tij logjik. Nje parafytyrim i tille i njeriut, per krishterimin (katolik-ortodoks), eshte heretik.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Ti me pyete se cfare jane trojet kristiane e jo mbi perkufizimin e popujve.

Trojet kristiane jane ato qe perbejne perandorine romake qe prej vitit 325 pas. K.

Po qe per njerezit, nqs me pyet mua, ata lindin kristiane. Pikerisht per kete une u them miqve te mi ungjillore ne forum se pagezimi eshte jo vetem i mundshem por dhe i domosdoshem qe ne lindje, sepse GARANCI per kete sherben fakti qe njeriu lind ne ikone/imazh te Krishtit.

Njeriu nuk lind asnjanes e qe me pas behet anetar i nje feje ose idologjie, ne baze te vendimit te tij logjik. Nje parafytyrim i tille i njeriut, per krishterimin (katolik-ortodoks), eshte heretik.
    Si ka mundesi te thuash se njeriu lind i krishtere?! Konstandini ishte ai qe e shpalli krishterimin si fe te krishtere, por ishte Teodosi ai qe e beri te detyruar me masakrat e tij ne Selanik, Elefsine dhe me pas donte qe te bente te njejten gje edhe ne Athine, por para se te vinte Teodosi, te gjithe Athinasit, te medhenj e te vegjel shkuan dhe u pagezuan ne det nga frika.

Ndersa Jezusi e dha shembullin e Tij duke i thene te dymbedhjeteve pasi ishin skandalizuar shume dishepuj te tjere: Mos doni edhe ju te largoheni?

Mjafton te krahasosh keto te dyja te shohesh nese ka ngelur ndonje gje e perbashket nga krishterimi qe ne njohim sot me Krishtin!

Kush ka sy te shohe, le te shohe dhe kush ka veshe te degjoje le te degjoje!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminaristi
    ...paganizmi ne krishterim mbijeton i kristianizuar.
    Sa të vërteta më ushtojnë këto fjalë në veshë, në mënyrën që unë i interpretoj.

Është më se e vërtetë se paganizmi mbijeton, dhe jo vetëm mbijeton por edhe mbretëron, i fshehur nën petkun e Krishtërimit!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga marcus1
    Si ka mundesi te thuash se njeriu lind i krishtere?! Konstandini ishte ai qe e shpalli krishterimin si fe te krishtere, por ishte Teodosi ai qe e beri te detyruar me masakrat e tij ne Selanik, Elefsine dhe me pas donte qe te bente te njejten gje edhe ne Athine, por para se te vinte Teodosi, te gjithe Athinasit, te medhenj e te vegjel shkuan dhe u pagezuan ne det nga frika.

Epo, qe thua ti Marcus, shkoi Pali ne Athine ne shek e pare dhe u tha te pranojne Krishtin. Athinasit filluan te shesin dengla dhe te tallen.

Pas 3 shekujsh, u shkon Theodhosi dhe i kthen te gjithe me pahir! Keshtu qe rruget e Zotit jane te pafundme
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Epo, qe thua ti Marcus, shkoi Pali ne Athine ne shek e pare dhe u tha te pranojne Krishtin. Athinasit filluan te shesin dengla dhe te tallen.

Pas 3 shekujsh, u shkon Theodhosi dhe i kthen te gjithe me pahir! Keshtu qe rruget e Zotit jane te pafundme
    Hahahahahahaha, bukur, shume bukur e thene.

Prandaj dolen edhe muslimanet me vone dhe thane: Pse nuk marrim edhe ne shembullin e te krishtereve dhe perhapim Islmani me hir e me pahir.

Ja nje gje e perbashket e ketyre dy feve. Te dyja jane perhapur me dhune.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Islami eshte perhapur pak me ndryshe.

Behej nje musliman ne nje vend dhe te krishteret rrotull tij e ngacmonin dhe s'e linin rehat. Pastaj vinte ushtria e Kalifit dhe i nenshtronte qafiret qe nuk tregonin respekt per besimtarin a Allahut.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

I-Skipitari 2.0 Maska e Deusexmachina
    Anëtarësuar
    21-02-2010
    Postime
    161
    Dy gjigandet me te medhenj ne bote skane se si te gjejne paqe, kur te mos ngatrohen problemet politike me ato fetare athere mbase do gjejni te perbashketat mbase dhe nje dite do arrihet nje fare tolerance midis njera tjetres.
    Intellects whose desires have outstripped their understanding.
    Friedrich August von Hayek

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Gjëra të bërbashkëta të këtyre dy feve:

Të dyja fetë kanë klerikë dhe tempuj.

Të dyja flasin për paqen, por të dyja kanë kryer krime.

Të dyja flasin për tolerancën por të dyja imponohen tek të tjerët.

Të dyja janë të lidhura ngushtë me shtetin.

Të dyja janë të pasura financiarisht por të dyja janë te varfra shpirtërisht.

Të dyja kanë territoret e tyre, të cilët i konsiderojnë të vetat, paçka se njerëzit zor se besojnë në to.
    Ndryshuar për herë të fundit nga marcus1 : 17-03-2010 më 12:21

I-Skipitari 2.0 Maska e Deusexmachina
    Anëtarësuar
    21-02-2010
    Postime
    161
    Te dyja fete perendimi dhe lindja si ka kuptuar asnjehere jane mbytur nen vijen e momentit futur ne vijen e momentit dhe antarsuar ne hijen e preardhjes, qe ka cuar ne nxitjen e elitizmit, manipulimit personal dhe me ne fund braktisjen por kjo eshte natyra e njeriut elitiste dhe qorre ne pergjithesi. Limitin e kuptimit njeriu e percakton personalisht dhe pasojat i zgjedh vete.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Deusexmachina : 17-03-2010 më 13:38
    Intellects whose desires have outstripped their understanding.
    Friedrich August von Hayek

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Gjëra të bërbashkëta të këtyre dy feve:

Të dyja fetë .
    marcus1, nese nuk e ke kuptuar se Krishterimi nuk eshte vetem një "fe", atëher të ftoj të kerkojsh edhe ma shumë kështu qe të zbulohet e Verteta mbi këtë pikë. Krishterimi, "Hyji me ne" është edhe më shumë se sa "fe".

Ato analizat tua ngjasojnë me këtë "Pse rrin me mëkatar dhe tagambeledhës", por Jezusi pati pergjigje per këtë akuzë te cilen ti e din!

S'ka edhe aq rendesi se çka dikush mendon apo si e vlerson ti ne kete rast psh, por e rendësishme per mua eshte qe të them ty dhe secilit se të jeshë i Krishtit do të thotë i Krishter - "Zoti me ne", prandaj, të jeshë i Krishter - je fëmija e Perendisë kështu qe barikada - largësia në mes të njeriut dhe Zotit zhduket dhe; "Ai është në ju" nuk eshtë vetem "fe" ne kuptimin e "fe"-ve te botes. Pos asaj Krishterimi është BES-LIDHJE per te cilen ti e din se kush e garanton këtë Besë dhe çka është vula.

Të jeshë Tempull i Perendisë nuk mund të thuhet vetem "fe"!

Ndersa pasuria si edhe tempujt-objekte janë të dhëna te Zotit sikurse eshte edhe shendeti apo mendja e njeriut. Pra nëse dikush eshte i mençur apo i shendetshem, ajo nuk do te thotë se është armik i Zotit. Kështu ndodhë edhe te pasuria. Por nëse pasuria nuk perdoret mirë ajo mund të kthehet apo të bëhet mallkim per at person, apo nëse pasuria mblidhet padrejtesisht, atëher secili do të jap llogari para drejtesisë së Zotit per veprat e veta, ndersa unë dhe ti japim llogari per ato të tonat.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •