Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 80
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Te me thot dikush prej juve per kete analogji: Ar/miqesia Amerik dhe Britani sa ka ngjajshmeri me rastin ton me turqin??

Te mos i harrojm keto fakte: Amerika ka qen koloni e britanezve, u asimilu nga britanezet dhe sot mban identitetin e britanzeve nje kontinent i tere amerikan.

Tash nese marrim parasysh keto fakte qe i perkasin te kaluares, ateher na dalin keto dy shtete si armike te njera-tjetres, mirpo po te shikojm te sotmen na dalin se keto dy shtete ne te gjitha aspektet duken si dy femje te nje nene apo shtete binjake.

Une mendoj se termi "vellazeri" nuk eshte adekuat te perdoret, mirpo termi "Miqesi" eshte domosdoshmeri te perdoret, sepse koheve te fundit turqin e kemi shtetin qe na ka perkrah bashk me ameriken dhe disa shtete tjera, me se shumti. Bile tash raportet qe i kemi, deshmojn nje miqesi konkrete.

E kuptoj se ky raporti me turqin interpretohet ne shumicen e rasteve nga kendi fetar, mirpo nga kendi logjik ndryshon.
    Po po na perkrah shume, prandaj marreveshja turko-serbe e viteve 50-60 largoi nga Kosova 600 000 shqiptare, qe i quajti turq dhe i vendosi ne Turqi ku nuk u lejuan qe te perdornin gjuhen e tyre, dhe as te hapnin shkolla shqipe. Asimilim me dhune! Dashuri sipas talibaneve shqiptare...

E Humbur Maska e elsaa
    Anëtarësuar
    20-02-2008
    Vendndodhja
    Back Too Homme
    Postime
    2,685
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Ne fakt ambasadori turk iku nga Suedia ne shenje proteste pasi Suedia njohu gjenocidin Turk ndaj Armeneve. Ndersa te ne, jane talibanet shqiptare qe duan qe ne te jemi vellezer me katile qe na there per 500 vjet...
    Dicka e tille se nuk ja vura re mire , ama maredheniet i prishen kjo ka rendesi

Pastaj ketyre talebaneve nuk mund tju thuash shqipetare , mos e bej tjeter kete gabim pasi taleban jane taleban, turku eshte turk, dhe Shqiptari Shqiptar
    keta po te duan le te vene dhe te behen vellezer e motra me turqi e arabi po deshen dhe le te qerohen se na lodhen . lol
    Burrat Udhëheqin Botën, Ndërsa Gratë Udhëheqin Burrat

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Ne fakt ambasadori turk iku nga Suedia ne shenje proteste pasi Suedia njohu gjenocidin Turk ndaj Armeneve. Ndersa te ne, jane talibanet shqiptare qe duan qe ne te jemi vellezer me katile qe na there per 500 vjet...
    Po mire, kur eshte fjala tek gjenocidet, pse suedia e njef nje gjenocid qe te dhenat rreth ketij gjenocidi jan vetem ne shkronja, ndersa kjo suedia dhe bashk me evropen nuk e njef gjenocidin e srebrenices, ku ky gjenocid dokumentohet edhe me foto dhe video te gjalla!!!

Nuk e mbroj turqin ne rastin e armeneve dhe as ne rastin e kurdeve sepse ne kete rast turqia keto krime ia dedikon sistemit te ata turkut.

Thjesht edhe njeher perseris sot turqia sulmohet per fen e saj dhe jo krimet qe ka kryer kunder armeneve.

Sepse po te gjykoheshin shtetet ne kete menyre per krimet e bera, ateher edhe kjo suedia dhe shume shtete tjera do akuzoheshin per gjonicide te ndryshme te apartaidit.

Nese nuk e dini kjo amerika dhe koloni tjera evropjane kan bere tregti me zezak, sikur te benin tregti per ndonje mall kepucesh, kan bere apartaide neper gjithe kontinentin e afrikes.

Kur idiotizmi ka marr demokracin ne dore dhe harron qellimisht gjenocidet e dekates se fundit (ne bosnje dhe kosove)dhe merret me gjenocidet e shekullit te kaluar (ne armeni).
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Ndoshta vellazeri jo po Miqesi kemi shum te mir me Turqin edhe inshallah vazhdon kshtu e kemi ni Aleat tmadh ashtu si Ameriken . Ndersa sa per ne Gjermani qe nuk paska shoqeri me Turqi paska RREJT me RR te madhe, 2 muj ndejta ne Gjermani edhe nuk pasha shoqri me Italian edhe pse kam njoftu Italian serish me Turqi kemi ndejt .
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Po mire, kur eshte fjala tek gjenocidet, pse suedia e njef nje gjenocid qe te dhenat rreth ketij gjenocidi jan vetem ne shkronja, ndersa kjo suedia dhe bashk me evropen nuk e njef gjenocidin e srebrenices, ku ky gjenocid dokumentohet edhe me foto dhe video te gjalla!!!

Nuk e mbroj turqin ne rastin e armeneve dhe as ne rastin e kurdeve sepse ne kete rast turqia keto krime ia dedikon sistemit te ata turkut.

Thjesht edhe njeher perseris sot turqia sulmohet per fen e saj dhe jo krimet qe ka kryer kunder armeneve.

Sepse po te gjykoheshin shtetet ne kete menyre per krimet e bera, ateher edhe kjo suedia dhe shume shtete tjera do akuzoheshin per gjonicide te ndryshme te apartaidit.

Nese nuk e dini kjo amerika dhe koloni tjera evropjane kan bere tregti me zezak, sikur te benin tregti per ndonje mall kepucesh, kan bere apartaide neper gjithe kontinentin e afrikes.

Kur idiotizmi ka marr demokracin ne dore dhe harron qellimisht gjenocidet e dekates se fundit (ne bosnje dhe kosove)dhe merret me gjenocidet e shekullit te kaluar (ne armeni).
    Faktet me te mira se si talibanet flasin pa asnje llloj argumenti!

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga presHeva-Lee Lexo Postimin
    Ndoshta vellazeri jo po Miqesi kemi shum te mir me Turqin edhe inshallah vazhdon kshtu e kemi ni Aleat tmadh ashtu si Ameriken . Ndersa sa per ne Gjermani qe nuk paska shoqeri me Turqi paska RREJT me RR te madhe, 2 muj ndejta ne Gjermani edhe nuk pasha shoqri me Italian edhe pse kam njoftu Italian serish me Turqi kemi ndejt .
    te them te drejten, me afer jemi me serbet se me turqit, si gjenetikisht, ashtu dhe nga kultura....

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Po po na perkrah shume, prandaj marreveshja turko-serbe e viteve 50-60 largoi nga Kosova 600 000 shqiptare, qe i quajti turq dhe i vendosi ne Turqi ku nuk u lejuan qe te perdornin gjuhen e tyre, dhe as te hapnin shkolla shqipe. Asimilim me dhune! Dashuri sipas talibaneve shqiptare...
    Mos u be si femije por gjyko drejt

Te gjithe e dijm historin ton kombetare dhe te gjith e dijm se turqin e kishim okupator dhe armik kombetar, por ja qe tash kan ndryshu rrethanat dhe sistemet politike dhe sot turqia ne te gjitha format na paraqitet si mik, thjesht mik sikur gjithe shtetet tjera qe i quajm miq.

Une mendoj se ngjarjet dhe lufterat qe kan ndodh shekuj me pare, nuk pasqyrojn kurrfar analogjie me ngjarjet qe zhvillohen sot.

Se po te niseshim keshtu duke u kapur pas te kaluares, ateher sot Anglia dhe Franca do i kishin raportet sikur ne qe i kemi me serbin apo siq kerkojm ti kemi me turqin (ta konsiderojm akoma armik).

Perseri per se treti here po them se sot turqia sulmohet fetarisht mirpo nen petkun e politikes dhe historis.

E Humbur Maska e elsaa
    Anëtarësuar
    20-02-2008
    Vendndodhja
    Back Too Homme
    Postime
    2,685
    Fisniku ma trego nga te erdhi feja jote ty ???????

booooo sa inat qe i kam keto temat e fese , na e keni merzit forumin dhe fene gjithashtu .
    Burrat Udhëheqin Botën, Ndërsa Gratë Udhëheqin Burrat

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    te them te drejten, me afer jemi me serbet se me turqit, si gjenetikisht, ashtu dhe nga kultura....
    Ja niveli ytë, ky eshte !!!

O ambientalisht kur erdhen sllavet ne ballkan??? qe ti kemi gjenetikisht me afer???

Sllavet erdhen ne ballkan ne shek VI dhe vetem nese marrim perbaze fekondimet e fundit qe behen ndermjet vajzave te shkodres dhe serbeve, mund te kemi ndonje lidhmeri gjentike, apo ndoshta ti ke ndonje lidhmeri gjentike me serbet sepse une dhe te tjeret vetem urrejtja qe na lidh me serbet sepse diqka tjeter jo.

Faktet me te mira se si talibanet flasin pa asnje llloj argumenti!
    Nese nuk ke kunderargumet per ate cfar thash, per ty mbetet kushtetutë dhe ligj

Referenc per ate cfar thash: Lexoje librin univerzitar "Mbrojta nderkombetare e te drejtave te njeriut" autor prof.dr Z.Gruda (shfletoj kapitujt: gjenocidi, apartaidi, tregtia me rober te zij, roberit e luftes dhe refugjatet neper botë)
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 14-03-2010 më 09:52

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga elsaa Lexo Postimin
    Fisniku ma trego nga te erdhi feja jote ty ???????

booooo sa inat qe i kam keto temat e fese , na e keni merzit forumin dhe fene gjithashtu .
    Lejleku na solli

Pse nuk e ke inat veten kur urren dike gabimisht dhe atë ne menyre "fetare".

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •