Allahu eshte Një, Studenti që mohoi egzistimin e All-llahut (Subhaneu ve Teala) NGJARJE E VERTET INTERESANTE. LEXO !?
“ DESHMOJ SE NUK KA ZOT TJETËR PËRVEQ ALL-LLAHUT DHE SE MUHAMMEDI
ALEJHISSELAM ËSHTË I DERGUARI I TIJ “
Ne njërin prej fakulteteve të Jordanit ndodhi ku njëri prej studentëve ishte ndalur pranë shokëve dhe profesorëve duke e mbajtur orën afër tij thoshte : Nëse Zoti ekziston atëherë le të ma merr shpirtin pas një ore .
Kishte qenë një pamje shumë e çuditshme, pamje të cilen e kishin shiquar studentët dhe profesorët e atij fakulteti.Pasiqë kaluan minutat dhe kur ora i kishte plotësuar minutat e saja te gjashtedhjeta , studenti paraqiti kryelartësi dhe filloi të mburret pranë shokeve duke i kundershtuar dhe ju thoshte : A e shikuat ? Po të ekzistonte Allahu , vërtetë se do të ma kishte marrur shpirtin ! Më pas studentët që kishin qenë prezent , shkuan , mirëpo disave u kishte pëshpërit shejtani ne zemrat e tyre , sesi Allahu nuk ia morri shpirtin , e disa nga ta thoshin se Allahu me Urtësin e Tij nuk i ka pranuar fjalët e ketij studenti, e kishte edhe prej tyre të tillë , qe i luhatnin kokat dhe talleshin më atë .
Studenti i cili ishte kembëngulës se nuk ka Zot , shkoi te shtepia e tij , i gëzuar dhe i lumtur , kishte menduar se ka argumentuar një gjë te cilës askush para tij nuk i ka paraprirë , pra me argumentet e tij mendore kishte argumentuar mosekzistimin e Allahut xh,sh , dhe kishte menduar se njeriu është krijuar pa qellim , nuk e njeh Krijuesin e tij , se ai nuk ka kthim dhe nuk do të jep llogari , më pas ky student arriti ne shtëpi , pasi që hyri brenda kur ja nëna e tij kishte përgatitur ushqimin dhe më pas pa babain e tij ulur ne sofër , duke pritur ushqimin .
Djaloshi nxitoi ne kuzhinë që ti pastroj duart dhe fytyrën e tij , pasiqë e morri peshqirin , i fshiu duart dhe fytyrën dhe kur ja ai u rrëzua në tokë pa shpirtë ,nuk lëvizte më , pra veq ishte rrëzuar i vdekur .
Ishte vertetuar nga mjeku besimtarë , i cili në raportin e tij kishte cekur shkakun e vdekjes se ketij djaloshi , duke thënë : se vdekjen e tij e ka shkaktuar hyrja e ujit ne veshin e tij .
Pra të gjithë e dijmë se me hyrjen e ujit ne vesh vdes vetëm gomari , prandaj Allahu subhaanehu we teaala nuk deshi që ky djalosh të vdes ndryshe , përveqse sikurse vdes gomari . SubhaaanAllah …
Lëre gjuhen tendte te jete e lagur nga të permendurit e Allahut azze we xhel-le.
“ Deshmoj se nuk ka Zot tjetër përveq Allahut xh,sh dhe se Muhammedi alejhisselam është i derguari i Tij “
Pra ta përkujtojmë Allahun gjithmonë , se vetëm Ai ka mundësi të bëjë një gjë të tillë . Lusim Allahun qe perfundimin tonë ta bëjë të lehtë dhe të mirë inshaAllah
Krijoni Kontakt