Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar Maska e admir danaj
    Anėtarėsuar
    29-07-2009
    Postime
    27

administrim rrjeti

un gjithmon te kam pyetur dhe me keni ndimuar shum do tu dija shum per nder nqofse do me ndimonit dhe me kte jam i interesuar te di cfar duet te dish te jesh nje administrator rrjeti kompiuterik cfar programesh duet te mesosh . dhe ndo nje faqe (liber) ku munde ti mesoi kto mesime...

Comunicazione & Marketing Maska e Albmaster
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    REPUBBLICA ITALIANA
    Postime
    811
    jep me shume shpjegime se cfare kerkon te dish..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albmaster : 15-03-2010 mė 17:36

Anėtarėsuar
    29-07-2009
    Postime
    27
    pershendetie albmaster un jam interesuar dhe vet dhe esht nje qender ne tiran ict studio qe jep mesim per - Administrator Rrjeti etj mua me pelqen administrim rrjeti se esht nje cik me e thesht dhe ska shum matematik dhe me pelqien si deg po dua te di cfar programesh duet te dish te jesh adm rrrjeti pasi skam mundesi ta vazhdoi tek kjo qendra ne tiran dhe jam 2 3 or larg dhe ktu ku jetoi un ska nje qender te till

i/e regjistruar Maska e xubuntu
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    168
    Citim Postuar mė parė nga admir danaj Lexo Postimin
    pershendetie albmaster un jam interesuar dhe vet dhe esht nje qender ne tiran ict studio qe jep mesim per - Administrator Rrjeti etj mua me pelqen administrim rrjeti se esht nje cik me e thesht dhe ska shum matematik dhe me pelqien si deg po dua te di cfar programesh duet te dish te jesh adm rrrjeti pasi skam mundesi ta vazhdoi tek kjo qendra ne tiran dhe jam 2 3 or larg dhe ktu ku jetoi un ska nje qender te till
    fillo te perdoresh nje sistem desktop Linux kur tia kesh marre doren terminalit provo te instalosh nje server Linux

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Ca ka te beje Sistemi i operimit me administrimin e rjetit? qe te jesh administrator rjeti duhet te dish gjera te tjera qe jane me kryesore se sa te dish si te perdoresh netstat apo ifconfig ifup ifdown iptables etj. Gjeja kryesore per nje administrimi rjeti jane topologjia e rjetit pra perberja hardwerike edhe pastaj hyjne ne pune ana softwerike e ne fund fare futet ne pune sistemi i operimit.

Admir ne radhe te pare duhet te mesosh cfare eshte nje rjet pastaj duhet te hysh ne detaje ne llojet e rjeteve pastaj me ne detaje configurimin e rjetit edhe me ne detja ne manaxhimin e rjetit edhe ne fund fare ne finalizimin e rjetit ku futen serverat edhe kompjuterat. nese di gjuhe te huaj atehere menyra me e mire per te filluar eshte kerkimi ne google ose ne torrnets per "comptia network+" edhe "comptia server+" keto do te te japin nje shpjegim te detajuar ne lidhje me rjetet edhe si funksjonojne pasi te mbarosh keto ajde perseri te te themi se cfare duhet te shikosh qe te kalosh me ne detaje topologjike te rjetit.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Comunicazione & Marketing Maska e Albmaster
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    REPUBBLICA ITALIANA
    Postime
    811
    Citim Postuar mė parė nga xubuntu Lexo Postimin
    fillo te perdoresh nje sistem desktop Linux kur tia kesh marre doren terminalit provo te instalosh nje server Linux
    Dhe une i ketij mendimi jam... Ne fillim desktop e shoqeruar nga nje manual i mire perdoruesi (per Admin rrjetesh) me pas provo Serverin Linux !

Komandat e admin te Network i gjen lehte ne internet ne plot gjuhe te botes dhe te shpjeguara mjaft mire

Albmaster

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    A e dini kuptimin e Administrator Rjeti "Network Administrator"?
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Anėtarėsuar
    29-07-2009
    Postime
    27
    pershendetie ardi dua te falenderoi per ndimen tende e vlersoi shum qe te vashdosh nje kurs adm rrjeti sa koh do qe ta perfundosh dhe sa munde te kushtoi

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •