Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 35
    i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220

Prapë përleshje ndërfetare, mbi 200 të vdekur

Lagos, 7 mars – Në përleshjet e reja ndërmjet të krishterëve dhe myslimanëve në Nigerinë qendrore kanë vdekur mbi 200 persona, ka deklaruar gazetari i rrjetit nigerian “Channels”. Gazetari Jemi Kosoko ka thënë se ka numëruar mbi 200 trupa të vdekur pas përsëritjes së përleshjeve ndërfetare në këtë vend. Sipas fjalëve të tij, shumica e trupave ishin të garve e fëmijëve, ndërsa duket sikur janë vrarë me të rëna shpatash. Ai ka thënë se ky incident i madh ka ndodhur në një fshat në afërsi të qytetit Gjos dhe pastaj ka lajmëruar autoritetet qendrore, transmeton AP.
    Zëdhënësi i Kryqit të Kuq ka thënë se ushtria ka rrethuar atë fshat pasi ai është përfshirë nga dhuna dhe pasi e kanë braktisur disa qindra njerëz.
    Dëshmitarët kanë pohuar se dhuna në fshatin e banuar kryesisht me të krishterë ka shpërthyer natën ndërmjet të shtunës e të dielës, kurse policia ka aplikuar orë policore. Ora policore ishte aplikuar edhe gjatë dhunës në muajin janar të këtij viti, ku qenë vrarë mbi 300 persona.
    Në këtë pjesë të Nigerisë gjatë dekadës së shkuar në përleshje ndërfetare janë vrarë disa mijëra persona.
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    numri i te vdekurve ka kaluar 500...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    e çuditshme se si vendeve te afrikes i duhen qindra te vdekur per te "merituar" interesin e mediave perendimore, ndersa irakut, iranit apo afganistanit i mjaftojne 3...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    e çuditshme se si vendeve te afrikes i duhen qindra te vdekur per te "merituar" interesin e mediave perendimore, ndersa irakut, iranit apo afganistanit i mjaftojne 3...
    akoma mendon se njerezit jane te barabarte?

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    akoma mendon se njerezit jane te barabarte?
    patjeter qe e mendoj. kjo eshte idealja.
    pa dallim seksi, rrace, kombesie, bindjeje fetare e politike...
    njerezit jane te gjithe njelloj, por nuk trajtohen si te tille.

ti thjesht trajtohesh me mire se nje kongolez qe vuan urie, sepse ke pasur fatin e mire te lindesh ne europe...
    vetem rastesia... nuk eshte asgje merita jote dhe as e imja...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    patjeter qe e mendoj. kjo eshte idealja.
    pa dallim seksi, rrace, kombesie, bendjeje fetare e politike...
    njerezit jane te gjithe njelloj, por nuk trajtohen si te tille.

ti thjesht trajtohesh me mire se nje kongolez qe vuan urie, sepse ke pasur fatin e mire te lindesh ne europe...
    vetem rastesia... nuk eshte asgje merita jote dhe as e imja...
    Per fat te keq natyra nuk funksionon sipas barazise,
    e drejta per mundesi te barabarta keqkuptohet si e drejte per ti realizuar ato.

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Nuk e kuptoje,perse ne shqipret duhet te vrasim mendjen aq shume ,per gjera qe ndodhin ne
    afrike apo azi...,nese duan lufte ,le te bejne lufte...,dhe e kunderta ,fundja zgjedhja eshte e tyre...!Ne kemi mjafte problemet tona ,qe na dalin dhe teprojne biles...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga bindi Lexo Postimin
    Nuk e kuptoje,perse ne shqipret duhet te vrasim mendjen aq shume ,per gjera qe ndodhin ne
    afrike apo azi...,nese duan lufte ,le te bejne lufte...,dhe e kunderta ,fundja zgjedhja eshte e tyre...!Ne kemi mjafte problemet tona ,qe na dalin dhe teprojne biles...
    shume dakord.

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    nuk e shoh se çfare ka te keqe...
    nuk te ben keq te vrasesh mendjen. mos ki frike per kete. informimi eshte kulture.
    jo po, ç'te duhet ty te dish se ku ndodhet kina. mjafton te dish se ku ndodhet shqiperia.

ne kemi mjaft problemet tona???
    varet se ke quan ti probleme. une nuk shoh edhe aq shume probleme per te cilat ja vlene per te diskutuar...

zgjidhja e tyre eshte??!!!? kjo shprehje tregon se je i painformuar.
    meso pak per lufterat qe kane ndodhur dhe ndodhin neper afrike dhe pastaj kuptoje se sa eshte zgjedhja e tyre...

zgjedhje e popujve ishin lufterat ne ish-jugosllavi... pse te vrasin mendjen europianet dhe amerikanet?
    bukur te mendohet ne kete menyre e?!???!
    Vasudhaiva Kutumbakam

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046

Dikush mund te thoshte per kete postim "Kulmi i injorances".

Ketu diskutohet pasi eshte forum, pikerisht problemet nderkombetare. Nqs nuk te pelqen mos shkruaj, biles as mos e vizito fare ...
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •