gjeneratat e shkuara dhe te tashmet jane te helmuara deri ne palc me anti shqiptarizem dhe paka shume edhe me disa kombe tjera kjo vjen si rrezultat i shkollimit fillestare qe bejn aty marrin helmimine e pare me histori vallso mbasandej kure mbarojne shkollimine tanime jane te rritur,vallen tani e vazhdon me te njejtin ritem her her edhe me zi se shkolla kisha serrbe.
Pra nga kto gjenerata duhet te kemi distancen e duhure.
sa i perket asaj qe tha dikush se duken te edukuare kjo eshte fasade mendoje une te vetmin gje qe kan te persosure e kan politiken(RRENEN).
ket e kan vertetuar disa te aferm te mi qe kan punuar ne nje kolektive me heret ata thone se kur zgerdhihen dhe te hedhin doren ne supe dije se je ne rrezike se kurdiset diqe nga ta.
per politiken dhe propaganden qe kan kishte ren ne halle edhe natoja gjate bombardimeve qe ju behej bile ne nje konference per shtyp zedhensi i natos gjejm mi shia kishte then citoj;SIKURE SERRBET TE KISHIN EKONOMINE E ZHVILLUARI SI PROPAGANDEN DO TE ISHIN TIGRI I BALLKANITE.
Une mjaft kom fol.dhembek me jon rrafshit, e dojn me mi rrafshit edhe nofullat po me duket sikure me prashit ne ujė.Ky popull sesht kerka hiq.Zoti e udhzoft.Larg nga serbi larg nga greku ,deri kure ta kuptoni ,sa me bejn te qaj per ket popull budalla.Dikush per martesat shqiptare serbe tha esht nji gje e mir kjo,hasmeria po mbetet e se kaluares<do lindin femij me dy gjuhe po ai rasti i asj vejushes qe e mori qupen me veti e kishte harru gjuhen shqipe voglushja e shkret . ,normal deda perkujdeset per te,Sa me iritoj ate te pa fen ku e shenjtruan ne kishen e shkaut.Kemi ra ne nivelin e qenve te rruges si ju ben kic kic ta qesin gjuhen.Nuk permbahem pa shkru e fol se me dhimset populli im qe esht ber me qa me peshkir.Qka duhet ti ndodh kti populli ta kuptoi serbin.Sa per kurva s kisha qa koken se ato te tilla mbesin per to ska komb per to ka veq para e turp Po te me ndodhi vajza ime ta mirte nji serb per burre kisha me vra te dy po edhe ne unmika e kafiqika vajza ime sdo hynte ne pune deri sa e kom nji kashire buk e krip.Sa per ilustrim nji tregim po ua rrefej .Dul Shahini po ju thret barive oooooo Gjabir poooo ku jiniii ore ,fmija tuj qa o babė e ka hanger ujku lariken, po ku bre e ka hanger i thot shahini ,ata oooo krejt ne qaf ne gji ne bark krej e ka qky po po, po ne qven ,qobat ja kthejn te bigat e kqija ahaaaa u tha shahini uaaaa paski qy te shpija beli valla.
po ka edhe tipa te tille qe martohen me shkina po do benin mire te thenin qafen me to ne serrbi atje lete gjejne rehatin.
AJE QE HARRON HISTORIN AJO I PERSERITET.
Beni33 dashuria nuk njeh serb apo shqiptar. 2 njerez qe duhen dhe kuptohen me njeri tjetrin bejn ca duan vet. Eshte pune e tyre. Ti po nuk deshe mos u marto me Serbe te keqen teta. Mos gjyko te tjeret dhe mos fut hundet atje ku s'te takon.
As gje te keqe ska. Ky pseudo-patriotizmi i disave ktu i tepruara se as gje tjeter pervec injorance tregon.
dardan ca thua o njeri? Shpjegohe veten me paster. lol
Sa per Serbet ato qe njof i kam shoqe te mira dhe mundohemi mos te flasim per politike. Un nuk i gjykoj njerezit duke u bazuar ne origjinen e tyre sepse kam par si eshte bota. Kam jetuar ne disa shtete dhe kam njofur lloj lloj njerezish. Dhe per cudi te gjith njerezit nga cdo shtet qe kam njofur kan qene me 2 sy, 2 vesh dhe 1 hund.
Politika e ka fajin per cdo lufte ne rruzullin tokesor.
Burri i shoqes time te ngushte eshte serb, hame ne nje tavoline etj , nuk i intereson politika.
eh sa patriota ke ketu ne forum moj myzeqare...bile eh sa ushtri te armatosura kemi ne forum...ama vetem ne forum...para monitorit te kompjuterit...se kur vjen puna per atje ku numurohen kokrat e fasules nje me nje humbin edhe patriotat edhe ushtrite tona kompjuterike...
po te kishe degjuar radio prishtinen para viteve 90 do befasoheshe se veq per kengen '' shto me pitash '' te shemsa suljakoviqit ka pas mbi 80 kerkesa ne radio ne emisionin '' deshirat e degjuesve ''...dhe te gjithe ata qe e kerkonin kete kenge ishin shqiptare ...keta patriotet e sotem ose paraardhesit e tyre....
normal qe si politike ajo serbe me nacionalitetin e saj eshte ne kundershtim me cdo norme njerezore..por pergjithesimi i krejt popullates me nje politike te tille me duket i gabuar...mire qe 99% e serbeve kenkan te keqinj...po ai 1% i tyre cka eshte ...apo 100 % e serbeve jane te keqinj....nuk e besoj...se asnjehere nuk e besoj absoluten por veq relativen....
te pakten nje serb e kam degjuar te jete i mire...kete e kan deshmuar nje grup vajzash nga nje fshat ne anen perendimore te kosoves....gjate luftes keto vajza jane mbrojtur nga nje serb i cili me sakrificen e tij ka bere te mundur qe ato femra te mos binin ne dore te paramilitareve serbe...vete keto femra e kan treguar rastin...nese kan genjyer pune per ato....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 13-03-2010 mė 05:39
Krijoni Kontakt