E pashe te rendesishme te filloj edhe me temen e Lutjes paralelisht me veprat sepse dua qe te kete nje te kuptuar me te drejte per kete pra per lutjen.
Perseri dua te them se per lutjen nuk mjafton te flasim e te shkruajme edhe sikur ta mbushim kete forum me mesime per lutjen .
Te mesosh per lutjen eshte vertet e mrekullueshme.
Por te mesosh dhe te mos lutesh kjo na ben vecse teolog te mire por jo lutesa.
Prandaj une nuk synoj te sjell gjera te mira per lutjen por synoj nxitjen per lutje.
Kjo teme nuk do te jete e thelle dhe shume e gjate por do te jete vetem nje pjese e vogel por e rendesishme madje nga me kryesoret per lutjen, por prap nuk eshte mjaftueshem dhe sidomos kur nbuk lutemi.
Atehere le ta filloj kete teme me nje lutje, mbani mend jo vetem te sjellim shkrime per lutjen por me shume te lutemi sepse me shume meson per lutjen kur lutesh.
At Perendi te falenderoj ne emer te Jezusit qe na jep mundesi te kemi mardhenie me Ty permes Jezusit dhe falenderoj per Frymen e Shenjte qe dergon mbi ne.
Lutem qe nderkohe qe shikojme keto gjera per lutjen te na hapen syte dhe te njohim me shume Ty .DUam prezencen tende ne cdo moment te jetes tone pa pranine tende jemi kot, nuk duam vetem teologji por nje marrdhenie me te thelle me Ty. Ne emerin qe eshte permbi cdo emer tjeter Jezus Krisht lutem dhe kerkoj keto gjera Amen.
Mire pra le te fillojme.
Lutja se pari eshte nje komunikim me Perendine.
Nese nuk ka komunikim me Zotin nuk eshte lutje por eshte te flasesh me vehte.
Keshtu bejne edhe njerezit me probleme mendore, ata flsin me vehte, jane shume te afte per kete, Zot lutem qe ti clirosh. Shpesh ne jemi shume te afte per te folur me vehte, por nuk jemi duke u lutur.
Une vete jam lutur keshtu: Zot ti je i mire, faleminderit o Zot i shenjte bekoje familjen time o Perendi i Shenjte, shpetoji dhe ndryshoje o Perendi i shenjte, aleluja o Perendi i shenjte, ..........ouuuuuuu sa shume qe e kam perdorur kete fjalen Perendi i shenjte sa te dush,,,,,,,,,,Ore me tregoj Zoti njehere po Une e di shume mire qe jam i Shenjte cfare po ben keshtu?
Qe atehere kam ndryshuar pak, hahahaha
Nese Zoti eshte Ai qe na ndryshon dhe e ben kete sepse na do dhe na rrit.
Perendia korrigjon ate qe do, amen
Sigurisht qe nuk ak gje te keqe te thuash Perendi i shenjte, Perendi i shenjte..........sepse ne fakt Aleluja lavdi Zotit Ai eshte i shenjte dhe do ta themi kete ne qiell madje sic e thone engjejt: i shenjte, i shenjte, ishenjte, eshte Perendia yne(Isaia)
Pra nuk jam duke kundershtuar kete forme lutje, por puna eshte se ku do te dalim me kete lutje qe bejme? A jemi duke manipuluar Zotin apo jemi vertet duke i thene Atij fjale te mira, apo kjo vjen nga zemra jone qe ka nje marrdhenie te thelle me Zotin?
Ok le te vazhdojme.
Lutja eshte marrdhenie, marrdhenia nuk ka kuptim pa komunikim.
A mund te kesh marrdhenie te mire me nusen nes rri pa komunikur me te nja 3-4 vjet? JO
Po me Zotin? Sa kohe mund te rrime pa folur me nusen dhe te mos kemi probleme? ndoshta dikush do te thoshte 1 dite, ose 1 ore. Ne fakt une do te thosha 1sek. Nqs jam afer gruas dhe nuk jam duke bere dicka dhe ajo nuk eshte duke bere dicka atehere nuk mund te rrime pa folur bashke per cdo gje.
Po me Zotin? te them te drejten komunikimi me Zotin eshte me i rendesishem se ai me gruan. Por a jemi ne ne ate pike qe te kemi vertet komunikim me Zotin?
Nese nuk lutesh nuk je duke patur komunikim me Zotin, per rrjedhoje nuk ke as marrdhenie te mire me Perendien, Zoti po na therret Ejani tek Une ju te gjithe bijte e mi se Une dua te komunikoj me ju dua tu jap shplodhje tu jap paqe sepse bota eshte e ashper dhe do te keni mundime ne kete bote por une e munda boten ejanoi tek Une se dua tju mbush me fuqi dua tju them se sa shume ju vleresoj dhe ju dua. A e dini vertet se sa ju dua?
Nese nuk vini tek Une dhe te kalojme kohe bashke nuk mund ta dini vertet.
Ati thote Eja, Jezusi thot Eja, Fryma e Shenjte thot Eja.
A do te shkojme ne , tani eshte koha jo neser mos i thoni kurr neser Atit tuaj , Atij qe ka derdhur gjakun per ju(Jezusit) dhe mikut tuaj me te mire, ngushelluesit tuaj qe don tju zgjidhe te gjitha hallet(Frymes se Shenjte)
Amen?!
Kjo kohe eshte kur ti vjen ne lutje. Nuk ka rendesi nese je ne gjunje ose shtrire ose ne kembe kjo varet nga marrdhenia jote me Zotin dhe nga fiziku jote mund te jesh edhe ulur, por te lutem o vlla ne Krishtin shko tek Burimi i jetes dhe kalo kohe me Te ne lutje sepse eshte nje marrdhenie personale.
Fillo tani mos prit jam duke shkruajtur por me shume dua qe ti te fillosh tani ne kete moment te fillosh te lutesh dhe te komunikosh me Atin, Birin, Frymen e Shenjte. SKa gje vazhdo te lexosh me vone nuk ka problem , me shume rendesi ka te lutesh te kalosh kohe me Zotin.
Kjo ka rendesi
Une te sfidoj ty te fillosh tani te lutesh dhe do te shikosh qe Zoti do te beje mrekulli. Pse? po a ka mrekulli me te madhe se sa te degjosh nga Zoti dhe te degjosh zerin e Tij dhe ti te komunikosh me Te?
mos ngurro fillo tani .
Me fjalet e tua dhe do te shikosh se si Fryma e Shenjte do te ndihmoje te lutesh ashtu sic duhet, sepse ne nuk dime se si te lutemi ose nuk ndjehemi por sikur te fillojme me pak deshire Ai do te shtoje dhe shumoje duke na ndihmuar te lutemi, sepse Fryma na ndihmon te lutemi. Ai Fryma do te sjelle tek ne nje liume te furishem lutjeje.
Amen.
Jam shume i ngazellyer per kete gje.
Qe Perendia na ka dhene hyrje te lire per tu futur ne prezencen e Zotit me adhurim dhe falenderim per Te dhe kjo eshte me ane te hirit. (mund ti sjell vargjet e cituara po deshet)
Ku banon Perendia? sigurisht tek besimtari por me specifike? Ne mes te lavderimit te popullit te Tij, Amen.
Une lutem qe Zoti tju bekoje dhe tju forcoje ju vellezer te krishtere. Nuk ka rendesi se sa i keq je dhe sa mekate ke bere Ai te fton gjithmone te vish ne prezencen e Tij dhe me besim dhe falenderim, pastaj eshte Ai vete qe na pastron.
Shikoni lutjen shembullore e cila fillon me fokusin tek Perendia , tek Ati dhe jo tek jeta jone mekatare as tek kerkesat, perqendrohu tani te Ati qiellor dhe fillo te komunikosh me Te oh sa deshire ka Ai te komunikoje me ju sot , A keni ju deshire?fillo tani.
DO te flasim per lutjen dhe ju mund te flisni gjithashtu , por nuk ka vlere nese flasim dhe nuk lutemi kjo eshte kot, ska kuptim.
Lutu tani Fryma do te drejtoje.Lutu sipas fjales se Perendise.
Ju thashe qe nuk kisha ndermend tju thosha gjera te bukura por tju nxis juve dhe veten time te lutemi .
Ok? do te vazhdoj perseri me vone ose neser. Por sot le te fillojme me lutje.
Zoti ju bekofte.
Krijoni Kontakt