Shqip
Gjuhe perkatese e fese
O shoku e kam perserit njeher se jam falur 5 vakte
1) thirret ezani
2)falen sunetet ne aksham falen farzet pera suneteve
3)eudhubilahi
4)fatiha
5)sure ose ajet i zgjatur
6)ruku
7)sexhde 2 here
8)cdo 2 rekate teshehudi
9)ne perfundim teshehdi salavate dhe dua.
10)tesbih
Ne rregull u binde apo do me te tjera.Jam shqiptar dhe jo arab qe te mesoj me imponim gjuhen dhe traditat e tyre.
Revolution 1848
O ti keto i din edhe nje ateist ketu ne forum, ose ti ke shku nje her ne jav ne xhami dhe tash na shet mend ketu e verteta eshte se ti e ke ba me qellim qe ne fillim te shitem kishem musliman i devotshem dhe te me shohin antaret kur un devijoj e ndoshta me besojn se pernime kam falur 5 vakte kurse tash kishem u largova nga injoranca. Ik tash fmijach e thash ti je me i keq se ai Woodstock ate e njohin te gjith edhe aj sikur ti nje here krishter e nje here musliman bektashi injorant pfff..
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga The_Capital : 13-03-2010 mė 02:13
Burri 1 X flet !
Sujehejbi me e gjet BinLadenin se ku ndodhet i kisha fshi qato pare per koken e tij lol![]()
Mos i keqpupto gjera sepse fjala eshte per raportin komunikues permes nje gjuhe ne mes te krijesave.
Sepse Zoti i kupton krijesat e Tij permes mendimeve dhe zemrave d.m.th edhe pa folur.
Mirpo gjuha si faktor ka rendesin ne rrafshin e interpretimeve te dispozitave kur'anore. Nje hoxh pa e mesuar gjuhen arabe mire, nuk ka shansa qe ta njef Islamin si duhet dhe kurr nuk mund te behet ndonje dijetar i fes islame, thjesht permes perkthimeve te kur'anit dhe haditheve nuk mund ta kesh nje islam te kompletuar.
Thjesht po ja bejme keshtu: Pyeteni nje doktorr qe te ua perkthej ne shqip emrat e pjeseve qe gjenden ne anatomin e trupit??
Ndersa kur ishte fjala te kjo tema, edhe feja jote nuk e le anash kete rast, keshtu qe nuk ke qka me drejtohesh per kritike sepse latinishtja qe perdorni ju parimisht nuk ka vend ne krishterizem, sepse krishterizmi nuk e ka burimin ne keshtjellat e perandoris romake apo greke, por ne jerusalem aty ku nuk flitet vetem latinishtja se te tjera gjuhet po.
Mirpo nje fakt ketu e bene diferencen dhe ai eshte: njohuria sa ka njeri rreth islamit, sepse zakonisht ne keto muhabete qalojn ata qe nuk kan njohuri rreth islamit autentik.
ja kalofsh mire
"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"
Eurostar ende po genjen e???
Une do te pajtohesha me kete qe lutjet ti bejme ne gjuhen shqipe , vetem kur te ngriteni ne kemb me ndrru latinishten prej mjeksis me kthy ne shqip , disa terma ne matematik, inxhinieri , kompjuterik , juridik etj etj .
Kur ti perktheni gjithe keto besoj se qdo njeri musliman do te ishte i mendimit qe edhe lutjetet mi bo shqip , por jo vetem feja e tjerat me vazhdu![]()
A jeni ata qe do benin kete gje ??
Meqenese flitet per islam autentik duke perdorur arabishten si gjuhe, dhe duke marre ne konsiderate qe ne shqiperi shqiptaret ne shumice nuk kuptojne arabisht, e mira do ishte qe kjo fe te predikohej vetem ne vendin ku ka dale dhe ne vendet arabishtfolese.
Krijoni Kontakt