Postuar mė parė nga
bamatat
Edhe nje here i nderuar Malesor !
Ajo qe ka mbajtur ne jete kombin tone , nuk eshte nihilizmi jot , apo i te tjereve , por eshte qendresa e forte , me deshmore shume , me tradhetare shume me pak se deshmore , dhe me hapa perpara , te vegjel vertet , por gjithmone perpara !
Duhet ta dish , ne rast se nuk ta kane mesuar , se nje komb vdes po te nenshtrohet dhe te pranoje qe ta trajtojne si duan te tjeret ! E pra, kombi yne nuk ka vdekur , megjithese vdekjen ia kane dashur shume qe nga perandoret turq , ruso serb grek etj. Nuk ka vdekur sepse ka luftuar dhe eshte perpjekur me te gjitha menyrat per mbijetesen e vet .
Ata popuj per te cilet ti flet , harron qe emrin e tyre e kane vendosur ne gojen tende nepermjet qendreses se tyre . Lufta per ekzistence favorizon ate qe nuk heq dore nga lufta e vet .
Ato qe te thashe per perandorite turke dhe ruse , jane te verteta si drita e diellit dhe ti mundet te tallesh , apo te replikosh me retorika boshe , por "e pur si muve" tha Galilei , e verteta mbetet ajo qe te thashe .
Shqiperia ime , miku im , nuk e ka vendin aty ku eshte dhe ashtu sic eshte ! Ne Shqiperi populli nuk ka bere asnjehere votime , se nuk e kane lene ata uzurpatoret ! Nuk e ka lene ai tumor malinj qe i kapur koken dhe shpirtin ! Por historia e popullit tim me ka treguar se ai do te sherohet nje dite sigurisht . Do te sheroje vetveten nga kanceri qe e ka kapluar ! Une jam i sigurte per kete , dhe ne rast se ke moshe te re si une , do ta shikojme se bashku dhe do te festojme po se bashku "sherimin e vendit tone" ! Une jam optimist !
Njerezit kerkojne ndryshim sepse ajo qe vendi yne eshte tash , nuk ju pelqen atyre dhe nuk eshte ajo qe ata duan ! Bla ...bla... bla me servilizma servianesh (skllavianesh apo sllavesh) bejme gjithe diten , por kjo nuk mund ta mbuloje driten !
Krijoni Kontakt