TemA
A i di Meta punt e veta?!Nga Zekerija Ibrahimi
Me 12 mars 2010 tė gjitha mediat shqipe, po edhe ato serbe e tė tjera njoftuan gjerė e gjatė se ministri i Jashtėm Shqiptar Ilir Meta, me ftesė tė homologut tė tij serb Vuk Jeremiq, qėndroi nė vizitė nė Beograd. Pastaj i pamė sesi u pėrshėndetėn duke buzėqeshur vesh mė vesh e sesi serbėt edhe njė herė deklaruan se sa tė mirė janė shqiptarėt e Shqipėrisė dhe, qė ti dijė Meta punt e veta, edhe njė herė na treguan se ata kanė problem vetėm me shqiptarėt e Kosmetit, po edhe tė gjithė ish-Jugosllavisė.
Nėse faqja e zezė e kėsaj kohe merret publikimi i fjalimit fashizoid tė atij priftit shqiptar katolik nga Amerika, atij mund tia shkojė vetėm Ilir Meta me vizitėn e tij nė Beograd. Derisa nėnat shqiptare akoma i mbajnė nė dorė fotografitė e familjarėve tė tyre qė ende nuk dihet se nė cilin varr masiv janė varrosur, derisa pėr ditė nė Kosovė zbulohen krime tė reja serbe, dhunime grash, masakra qė si ka parė bota qė nga Lufta e Dytė e kėndej, ėshtė faqe e zezė qė ti shtrėngohet dora njė ministri, presidenti (a kopili tė Millosheviqit) tė njė vendi qė le qė nuk ėshtė gjykuar ende pėr gjenocid ndaj boshnjakėve e shqiptarėve, por qė bile as falje ska kėrkuar kurrė pėr ato krime.
Vėrtet ėshtė pėr tu pyetur se cila shkollė diplomacie e lejon kėtė. Tashmė edhe njeriu mė i thjeshtė e ka mėsuar se si bėhet diplomacia serioze, se pėrditė nė TV e internet shfaqen lojėra tė kėtilla. Turqia e tėrheq ambasadorin e saj nga SHBA-ja pse ata miratojnė rezolutė pėr gjoja gjenocidin turk mbi armenėt para rrafsh njė shekulli. Kina ende mban marrėdhėnie tė ftohta me Perėndimin dhe SHBA-tė pėr shkak tė Tajvanit, Kroacia e Sllovenia desh u pėrplasėn pėr shkak tė njė cope toke a uji nė kufi. Ndėrkaq Ilir Meta shkel mbi krejt kufomat shqiptare tė Kosovės, mbi gjakun e fėmijėve tė vrarė, mbi dhunimet, zhdukjet e masakrat dhe si burrė shkon nė Beograd, pa thėnė madje as njė fjalė se Beogradi u ka borxh shqiptarėve pėr atė qė e ka bėrė para jo mė pak se dhjetė viteve. Nėse kėsaj i thonė diplomaci, atėherė Ilir Meta as D-nė nuk po e ditka prej diplomacisė. Madje, edhe shefi i tij, Sali Berisha, qė shtiret si engjėll mulliri, duhet ta dijė se ky gjynah politik bie edhe mbi tė. Dhe, se nuk do tė mundet as ai tė fshihet pas patriotizmit pėr dashurinė e madhe qė e ka ai pėr Kosovėn. Ec mos mendo tash se autostrada e re Durrės-Kukės-Prishtinė nuk ėshtė plan qė e nxjerrė Serbinė nė det, sepse si po del puna, ajo autostradė do tė vazhdojė deri nė Nish. Prandaj pallavrat pėr bashkimin kombėtar me kėtė autostradė nė fakt janė realitete qė Serbinė e bashkojnė me Adriatikun. Kėshtu atė qė nuk arriti ta bėnte Serbia kur vriste shqiptarė, kur pėrzinte e ushtronte gjenocid mbi shqiptarėt e Kosovės, madje edhe kur hynte si ia donte qejfi nė territorin shqiptar tė Shqipėrisė, sot po e realizon me ndihmėn e qeverisė shqiptare, tė Saliut dhe tė Metės.
Kėshtu me njė tė rėnė vizė u harruan gjithė ato qė kanė kaluar. U harrua madje edhe fakti se Shqipėria ėshtė vend anėtar i NATO-s, ndėrsa Serbisė ia heqin vizat dhe askush nuk pyeti pse?!
Para nja dy javėsh njė ish-polic serb nė Kosovė (qė mbase atje nuk kthehet nga terrori qė e ka bėrė), tash i angazhuar me detyrė nė policinė e Serbisė nė Luginėn e Preshevės, vrau pa pikė faji, pos asaj qė ishte shqiptar, njė shqiptar tė Maqedonisė, ndėrsa askush nga Serbia nuk doli tė kėrkojė falje nga familja e viktimės, e le mė prej kombit shqiptar. Sepse ai u vra vetėm pse ishte shqiptar. Apo, si na quajnė shqiptarėt e Shqipėrisė, maqedonc. Kjo do tė thotė se Serbia po vazhdon nė mėnyrė institucionale me avazin e vjetėr, e padit Kosovėn pėr pavarėsi jolegjitime (paramendoni ēfarė paradoksi: agresori e padit viktimėn), vret shqiptarė si tia dojė qejfi, ende i ndan shqiptarėt nė dobrih allbanci si Ilir Meta dhe lloshi shiptari si Hashim Thaqi, ndėrsa Evropa e mbėshtet ia heq vizat dhe e fton nė BE, ndėrsa shteti jonė amė (ashtu si e quajmė ne Shqipėrinė londineze) vazhdon tė kultivojė marrėdhėnie tė mira me Serbinė. Thuajse viktima, tė masakruarit, tė humburit, tė djegurit, tė dhunuarit, tė zhdukurit, janė banorė tė Xhibutit a tė Ēadit, e jo bashkėkombėsit shqiptarė qė e flasin gjuhėn e njėjtė, qė besojnė nė vlerat e njėjta dhe tė cilėt gjithmonė kanė dhėnė shpirt me sy matanė, kah nana Shqypni.
Kur krejt kjo qė e themi mė sipėr tė shihet nė mozaikun se kjo qeveri shqiptare po ashtu sillet edhe me Greqinė, qė njėsoj ka ushtruar dhe vazhdon tė ushtrojė terror tė vazhdueshėm mbi ēamėt dhe Ēamėrinė, bile kohėve tė fundit edhe duke i rirregulluar vijat kufitare nė favor tė Greqisė, nuk ke si mos konstatosh se kjo ėshtė vėrtet faqe e zezė. Edi Rama ia jep ēelėsin e Tiranės Goran Bregoviqit nė dalldinė e tiranasve me atė serb qė dikur e motivonte vrasjen e shqiptarėve, Berisha lidh miqėsi me grekun e serbin, ndėrsa ne shqiptarėt kėndej si romantikė tė pėrjetshėm qė jemi, vazhdojmė tė besojmė se e kemi nanėn Shqypni.
Aman! Nuk na duhet njė Shqipėri e tillė! Kur nuk i di Meta punt e veta.
Po pse dajes po e rrokni me kaq siklet? E din daja gjeografine. Duhet me kalu ne per Kosove por mundet edhe neper Mal te Zi e qe besa edhe nga Adriatiku. Nuk eshte ketu ceshtja, mirepo ne qellimet e serbeve. Ata ende punojne me memorandume dhe plan-programe te 1840-tes.
Pra edhe njehere. Une nuk thash se ata do ja arrijne qellimit ( mos e dhashte zoti ), une tregova vetem qellimin e fundit te tyre.
Po te mos ishte vizita e Ilir Metes ne Beograd ne favor te Serbise, asnjehere dhe asnje burshtetas serb nuk do e kishte pranuar viziten e tij. Kjo eshte nje realitet per ata qe nuk njofin serbin.
BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE
Lexojeni dhe komentojeni vetė...
.................................................. ...............................
Nga: Shahin KOLONJA
Meta vizitoi Beogradin,u takua me kreret serbe,qane hallet e sikletet dhe u bene me miq se c'qene.Per Kosoven Beogradi zyrtar ruan qendrimin qe kane mbajtur edhe te tjeret para tyre,falja per krimet makabre nuk duket ne horizont.Asnje fjale per c'kane bere e sajur ndaj njerzve te pafajshem,vetem biseda,buzeqeshje idealesh dhe shtrengime internacionaliste duarsh.Proletaret sllave dhe ata shqiptare mendojne per leninizmin tragjik,harrojne se kohet kane ndryshuar dhe bota ka ndryshuar ..Miqesia duhet,eshte e nevojshme sidomos per Ballkanin e trazuar nga sllavo-greket dhe binzantizmat e tyre skicofrenike.Miqesia i ofrohet miqve fisnike dhe jo barbareve.
Miqesi serbesh ( ky sigurisht ka marrė frikė nag reagimi qė iu bė shkrimit nė Radio Projekt dhe nuk guxoi ta quajė "Neo vėllazėrim bashkrimi shqiptaro - serb"
Na u ngrit nje t.r.a.p nga "varri",
tule e dhjame nga Skrapari.
Ne nje dite te bukur marsi,
miqesine me serbet mbarsi.
Duam miqesine tuaj,
boll n'a mbajtet per te "huaj".
Keni vrare e keni prere,
pas ti leme si perhere.
Keshtu foli Iliri i Mones,
me fort i m'shoi kumones.
Me vete kam porosine,
se Saliu do fqinjesine.
S'ka gje per c'ka keni bere,
zere se s'kemi qene te tere.
Sot duam t'ju kemi miq,
per gosti edhe per fiq.
Qeshet serbi si finok,
une te vras,ti me quan shok.
Barbarine mbi ju tregoj,
ky miqesine me numeroj.
I perze me fis e fare,
tek une prape keni ngare.
Hej ti djale nga Skrapari,
do t'ju vras kur te vi behari.
Barbarine e kam ne gjak,
do ndez vendin tym e flak.
Por e bej se fort ju dua,
prandaj mos me akuzo mua.
Kur te ma thote prape truri,
serish mbi ju do te valoje druri.
Ti keto mos i quaj krime,
se te bej cope,therrime.
Ti serish tek une do te vish,
vere me mua do te pish.
Keshtu e ka fara juaj,
shiteni lire tek te huaj.
Dhe Enveri keshtu ish
si ty tamam,me syrin pish.
Komunist apo bolshevik
me ne mbetesh vetem mik.
Kominterni e ka thene
shqiptare gjalle mos leme.
Edhe ne kete gej beme,
shime si gruri ne leme.
Komunist Saliu,trim,
qe flet si sek-vetetim.
Erdhi troke,u be i pare,
mbeti hipur prape ne kale.
Ne e duam dhe e mbeshtesim,
na ndihmon,pa buke s'mbesim.
Nuk na le kurre ne balte,
se juve ju drejtojne grate.
Hajde te ngreme nje kupe
qe miqesine shihni me lupe.
Kerkoni gjelpere ne kashte,
prape do ju nxjerrim jashte.
Ne mbetemi te gjithe njelloj,
kanibalizmin kemi ne soj.
Nuk duam shqiptare ketu,
gjithmone do te japim dru.
Por ju rolin luajeni mire,
jeni komuniste te "dlire".
C'ju duhet kombtarizmi,
le te rroje internacionalizmi.
Le te rroje ne jete Rusia,
tym e flake te behet shtepia.
Tani djali i Skraparit,
mbetesh si lulja janarit.
Miqesine kerkon ku s'ka,
do te majmesh me para.
Nuk can koken per Atdhe,
se Moniken prane e ke.
Hani,pini e derdellisni,
per "miqesine" pellisni.
Gomare jeni,keni mbetur,
antishqiptare gjak-tretur.
Marre nga www.lajmishqip.com
PLAKI DHE PLAKA
kur jom kan ni vakt i ri
njeksha qikat n'bor e n'shi ..............PLAKI
as kush qefin sma ka lujt
dit e nat e kom gjujt
e more plak je bo si fmija
i mban ment te dashnija................PLAKA
qefi jot kaq e pati
te ka lshu edhe takati
e moj gru mori dreq
mu ka qu.. ni koll i keq................PLAKI
kam nevoj me ma sheru
ti e din qka po du
ik more plak mos bohem hor
se po tutna te mes n'dor.................PLAKA
tash jom plak nuk jam goc
per ket pun duhet forc
e tash gru m'ke prek ne tel
hala jam un rrakatel...............................PLAKI
une jam plak veq jam burr
bile bile, e baj ni turr
mos tento rasishtme m'kap
se me zor nuk ta jap....................................PLAKA
ti nuk ke as kondicion
dhe kjo pun me zor nuk shkon
kondicion jam mush ne mal
ke me than hiq mos u nal...................................PLAKI
nese lodhna bona qull
e marr rezerv ni red bull
ti shum mir e ke mor plak
edhe une jom bo merak................................PLAKA
po une prap po kam frik
thash jom plak nuk jom mo qik
valla hiq nuk po t'kuptoj
po kam qef e spo guxoj...............................PLAKI
si e re je kan ma fer
s'pritshe hiq me t'than dy her
edhe ti si i ri
ke pas forc dhe energji...............................PLAKA
ishe i shpejt sikur rrufeja
sikur tash Ilir Meta
a din qka leje krejt
se kam menen mas me t'nejt..............................PLAKI
nese don me deshir
nese jo, naten e mir
Sēarmatosem sa tjetė jeta!
Zoti Adem Gashi pershendetje
N'donse une nuk di sikur ju njerzit e letrave t'i dhe i N'deruri zoti Agim Metbala ,Por njeriu si mbaes mundesie u mundova sado pak te shprehi mendimine mir e keq ju mundeni ta dheni mendimine sepse njeriu meson nga ju se jeni njerzi letrave pershendetje
Sēarmatosem sa tjetė jeta!
u lodhe o adem duke na reklamu radio projektin tand...si e si me e qit ne pah se cka shkruhet e cka nuk shkruhet atje...me kujdon disa plaka qe e shohin se nuk jua var kush e nuk lene parukier pa shku kinse me u ba te bukura...
tani veq budalli nuk e kupton viziten e ilirit ne shumadi...o adem qe e mban veten per te dijshem ...a mendon ti se iliri me tul e dhjame iku ne shumadi me koke te tij a...jo bre adem jo...iliri e sala , edvinja e hashimja , menduja e ahmetja as ne hale nuk shkojne pa ju dhane leje ata qe ta mbajne shkopin mbi koke...sa te ngrene koke keta trima ju kerset shkopi i dashur adem sa as deren e madhe nuk e gjejne , le ma te gjejne veten se ku jane...keshtu pra adem e ju shume te tjere qe thurni bejte e rrehni gjoksin per patriotizem...thurni bejte e shani padronet e jo sherbetoret...politikanet shqiptare jane sherbetor e jo padrone.....
Krijoni Kontakt