Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7

Lightbulb "Danas"i Beogradit : Një Dejton i ri për ndarjen e Kosovës

Publikuar: E hënë, më 01 mars 2010

Beograd, 1 mars - Ndonëse shefi i diplomacisë serbe gjatë vizitës së fundit në Washington ka përsëritur vazhdimisht se Serbia "kurrë nuk do ta njohë pavarësinë e shpallur të Kosovës", me dyer të mbyllura është angazhuar për gatishmërinë për kompromis dhe për "çdo rezultat i cili realisht do të ishte në interes të paqes në Ballkan". Në një koment të gazetës serbe "Danas" nga korrespondenti i saj në Washington, siç thuhet, ky formulim i maskuar për ndarjen e Kosovës si një zgjidhje finale, të cilën e mohojnë publikisht edhe më tej njëra dhe pala tjetër, sipas burimeve amerikane - përmblidhet në shkëmbimin e veriut të Kosovës me Luginën e Preshevës, bashkë me statusin eksterritorial për të gjitha objektet e shenjta serbe. Ky variant, pohon gazeta, u dëgjua në Washington me të madhe edhe në pritjen ditë më parë, me rastin e përvjetorit të pavarësisë së Kosovës (shumë më të vizituar sesa që ishte rasti me pritjen me rastin e Ditës së shtetësisë së Serbisë).
    Duke pasur parasysh sesa flasin Boegradi dhe Prishtina për rolin kyç të Amerikës në koncipimin e variantit të pranueshëm reciprokisht të Kosovës, në reagimet e para në Uashington ka filluar të përmendet viti 2010 si kornizë e mundshme për ndonjë Konferencë të Dejtonit për Kosovën. Me ndarjen, si të tillë, mbase edhe nuk do të ketë pasoja të rënda politike për ata të cilëve u është "imponuar", shkruan në komentin e tij korrespondent i gazetës "Danas" nga Uashingtoni me titull "Një Dejton i ri për ndarjen e Kosovës".
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Keto jane vetem endrra serbe,Asgje me shume.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    nese shikohet realisht problemi , druaj se do e marin pa na dhen as medvegj as preshev.Qeveria sishte aktive e as e interesuar te bej as nji hap te vogel te tregohet se kjo pjes esht kosov.Ne sikur duam qe te ham te persheshur ,ksaj radhe serbija esht ne pozita shum me te mira se kosova.!1.sepse kosova po ka probleme te mrenshme ,ekonomike e politike ,kom frik se zdo ja vari veshin kush me veriut.E pregaditi qeveria popullin e beri haxhi prej fukarallaku se fundi i fundit nuk e meritojm te jemi me mir.Populli ishte i shtypur nga regjimi serbojugosllav e tani ldk-pdk esht me i keq se sa serbija ,keta na i zhduken edhe shpresat.Bota esht lodhe me neve.Andaj problemin esht me leht ta heqesh qafe se ta zgjedhesh andaj edhe varianti i serbis mund te ket sukses.Me rrena sitet gjall o kombi im shqiptar.

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Mjaft ide e mire duket, le ta zbatojme e ta mbyllim kete ceshtje se ca si shume u zgjat.

i/e regjistruar Maska e honest
    Anëtarësuar
    21-04-2009
    Postime
    129
    Ani Preshev E Medvexh
    Ai Kan Me Na Mar Gjysen E Kosoves

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-02-2009
    Postime
    394
    nuk krahasohet lugina e presheves me veriun e kosoves.
    po a e din se cfar pasurie ka veriu i kosoves, krejt minjerat me te mdhaja te kosoves jan aty.
    kosova kur nuk do te ndahet

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Citim Postuar më parë nga Mitrovicali2009 Lexo Postimin
    nuk krahasohet lugina e presheves me veriun e kosoves.
    po a e din se cfar pasurie ka veriu i kosoves, krejt minjerat me te mdhaja te kosoves jan aty.
    kosova kur nuk do te ndahet
    D.m.th. le te vdesin ata te presheves se ne kemi qejf ti japim ca miniera amerikaneve? Me vjen keq po nuk bie dakort, fati i veriut te Kosoves mund te vendoset vetm nga banoret lokale: nese duan te ikin, te ikin te q*en ne Serbi, nese duan te rine, le te rine, nese duan pavaresi le ta marin. Nuk eshte as pune e qeverise kosovare, as asaj serbe, e as a jona.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •