e di ti sa palestineze emigrante jane ne egjipt,siri dhe jordani?
shife njehere numrin e pastaj fol .
nuk ke ftyre as ti e as une te flasim rreth ketyre ceshtjeve , ku jo vetem politika e vendeve arabe futet ne loje , por politika e shume vendeve te botes , kryesisht ato perendimore.
Egjipti beri lufte me izraelin per shkakun e palestines , ndersa ne u hapem dyert kosovareve per te shkretuar token tone .
Mos fol me per politike se dukesh qe nisesh nga ''first pages of newspapers'' .
une per fat te mire jam mjaft i privilegjuar sepse njoh njerez nga e tere bota.
nder keto njerez me ka rastisur te njoh edhe persona nga egjypti dhe palestina...
kjo sa per te treguar ty se sa dukem qe nisem nga faqet e para te gazetave...
(nuk paseke fare aftesi qe t'i inkuadrosh njerezit).
nese do te ishe me objektiv do te shikoje edhe ti poshtersine e shumices se drejtuesve te vendeve arabe dhe nuk do t'i mbroje qorrazi...
nese nuk e sheh kete poshtersi, je ti ai qe nisesh nga faqet e gazetave...
p.s. meso pak per tunelet qe hapeshin ne gaza per te kaluar kufirin...
Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 14-03-2010 më 20:26
Vasudhaiva Kutumbakam
Bravo , alibi te bukur shume ngrite per te mbrojt akuzat e mllefin tend ndaj vendeve arabe.
Bukur fort......na njeh persona nga egjipti dhe palestina.
Problemi me ju shqiptaret eshte se kur diskutoni rreth ceshtjeve kur keni dije perciptazi , fryheni sikur dija universale rrotullohet rreth jush .
Shqiptaret vuajne nga deliri i madheshtise jashte mase , e ti nuk vecohesh nga kjo syndrome.....fatkeqesisht.
e po ç'te besh? keshtu jemi NE shqiptaret...
nese une kam dije perciptazi per nje teme te caktuar, nuk duroj qe dikush qe ka dije shume me perciptazi se une per kete teme dhe flet vetem me tifozllek, si ato tifozet qe lavderojne ekipin e zemres edhe kur humbet rende, te me jape leksion...
çfare mendimi ke ti per kete karikatur???
nuk te pelqen, vertete?
ta dish se ky eshte realiteti......
lavdero mubarakun ti
Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 14-03-2010 më 20:47
Vasudhaiva Kutumbakam
Te thashe njehere .......sa palestineze jane emigrante ne vendet arabe???
Aferisht 3/4 e popullsise palestineze jetojne jashte territoreve palestineze si emigrante.
E shumica e tyre jeton ne vendet arabe , pervec kilit ku me shume se gjysem milioni jeton atje ne te njejten kohe.
Pra jane keto vendet arabe te cilat po i mbajne mbi 8 milion palestineze jashte palestines.
Sigurisht diktaturat arabe jane ndryshuar qe nga koha e krijimit te padrejte te shtetit izraelit , e gjate ketyre ndryshimeve , kane rastis diktatura te cilat kane qene jo shume mikpritese ndaj emigranteve palestineze. Por kjo sdo te thote se ato vende si kane ndihmuar palestinezet.
Pastaj mos harro se keto shtete ngelen ne nje dileme te madhe.
Hapja e kufijve eshte me shume nje pro-izraelit politike , sepse kjo levizje eshte ne dobi te izraelit e askujt tjeter. Sa me shume te largohen , aq me shume toke izraeliti pushton , e deri tani ja kane dal mbane planit te tyre duke larguar 3/4 e popullsise.
Mos gjykoni , sepse skemi fytyre , ta thashe njehere.
Ndryshuar për herë të fundit nga Smth_Poetic : 14-03-2010 më 21:05
Krijoni Kontakt