Close
Faqja 13 prej 13 FillimFillim ... 3111213
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 122 prej 122
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet nė Bllog
    23
    po thuaj qe ke interes ti krehesh bishtin islamikeve se nuk besoj se ti ke me shume simpati per ta se sa f-i me shoke.
    Une te kuptoj qe je Admin, ke pergjegjesi dhe si i tille te justifikoj per tolerancen e tepruar ndaj atyre qe forumin po e kthejne ne vater islamike.
    Une nuk ia kreh bishtin asnjeriu, dhe nderhyrja ime ne kete teme eshte t'iu "gdhend" se jeni gdhe ne kuptimin e mirefillte te fjales gdhe. Te sulmosh nje shqiptar per besimin e tij, apo t'i mohosh atij te drejten per te besuar e praktikuar besimin e tij, nuk eshte "pune qejfi" dhe "pune lirie", perfundon pas hekurave te burgut ne cdo vend demokratik, perfshi Shqiperine apo Kosoven.

Cdo besimtar i thjeshte shqiptar, ka te drejten qe t'i drejtohet gjykates e te padise kedo qe e ben dicka te tille, pasi kete liri ia garanton kushtetuta. Kurse ne ne forumin shqiptar, vetem sa reflektojme dhe respektojme te plote lirine kushtetuese te cdo shtetasi.

Ti e shume si ti, jo vetem qe nuk i dini keto gjera, por i shkelni edhe me te dyja kembet. Ne kohen e xhaxhit Enver ligji ndalonte te gjitha besimet fetare dhe praktikimet e tyre, ne kohen e pluralizmit ligji ndeshkon te gjithe ata qe u mohojne shqiptareve levrimin e lirise se besimit.

Vetem te ftoj shiko njehere temat e nenforumit "Toleranca fetare" (qe ka me shume tema se gjithe) e gjithat temat provokuese apo normale jane te hapura nga antaret e besimit musliman dhe kristian dhe jo nga ateistat.
    Eshte afer mendjes qe ateistet nuk hapin shume diskutime tek toleranca fetare pasi:

a) ata nuk kane nje besim te tyren, ata shpenzojne kohen duke pergojuar besimet e te tjereve
    b) tolerancen fetare nuk e njohin. Hidhu nje sy temave tek forumi i tyre, sa prej tyre kane te bejne me ateizmin e sa me besimet e tjera.

Ne ateistet as nuk qurravitemi, dhe aq me shume bejme propagande antifetare.
    Shume mire e the, por nuk besoj se kupton sic duhet ate qe ke shkruajtur me lart. Te qurravitesh do te thote te ankohesh per besimin e tjetrit, e jo per besimin tend. Dhe te besh propagande antifetare, do te thote te besh propagande anti nje besimi qe as nuk e njeh e as nuk e praktikon, por i bindur qe eshte besim i gabuar.

E di cila eshte e perbashketa e budallait dhe ateistit? Bertasin me fort se gjithe te tjeret dhe nuk njohin njeri me te zgjuar se vetja! (Jane vete Zot)

Nejse si perfundim: KETA NUK KANE BERE E NUK PO BEJNE NJE M.. PER HISTORINE E NJEREZIMIT.
    Sa jetime shqiptare po rriten ne jetimoret e ngritura nga komunitetet fetare ne vend ne keto 20 vjetet e fundit ne Shqiperi, e sa te tille po i rrit e ushqen komuniteti ateist? Sa ndihma dha komuniteti yt ateist per viktimat e Gerdecit, Shkodres apo per refugjatet e Kosoves ne 1999, e sa dhane komunitetet fetare e ata besimtaret qe ti tregon me gisht ne kete teme?

Por meqenese te pelqen te flasesh per vlera universale, a nuk na thua, sa vlera universale i dhane botes baballaret e ateizmit e komunizmit si Marksi, Engelsi, Lenini, Stalini e Enver Hoxha?

Do t'ju jap nje shembull te thjeshte.

nena ime shkon cdo te diele ne kishe.

kurre nuk flasim per fe e besim ne familje.

kjo eshte zgjidhje personale ,e imja ose e jotja.
    Shen Agustini, ne rinine e tij ishte ateist si puna tende, kurse nenen e kish besimtare te devotshme te krishtere. Pas shume vitesh, Shen Agustini u be i krishtere dhe me vone prift e peshkop. Kur i vdiq e ema, ra ne gjunje para trupit te saj te pajete dhe per gati nje ore nuk levizi nga vendi me lotet qe nuk i pushonin. Duke qene se ishte i veshur me rroben e stolisur te peshkopit, shume njerezve te pranishem u beri shume pershtypje se si ka mundesi nje peshkop i nderuar bie ne gjunje para nje gruaje plake. Njeri nga te pranishmit shkoi prane e i tha:

- Ngrihu Hiresi e mblidhe veten...
    - Ah ta dish ti se sa lote ka derdhur kjo grua per mua ne vite...

Shen Agustini, ishte i bindur, qe konvertimi i tij ne Krishterim erdhi pikerisht pasi nena e tij iu lut Perendise pa pushim qe ti hapte syte e mendjes dhe shpirtit djalit te saj e ta mbante prane.

myslimanet kane te drejta vetem brenda ne xhami
    jashte xhamise skane asnje te drejte te nakohen.
    Keshtu thote kushtetuta e Shqiperise apo keshtu thote ajo mendja jote e bukur? Po sikur une te thosha qe ti gezon te drejta vetem brenda mureve te shtepise tende, por jo kur del jashte atyre mureve, sa do te pelqente jeta?!

Albo

Citim Postuar mė parė nga gerrard73 Lexo Postimin
    Une do t'i sugjeroja atije qe eshte administratori i ketije forumi qe te mbylle nenforumin islamik bile po te jete nevoja te sakrifikohen edhe nenforumet e tjera fetare. Per faktin se agresiviteti i islamikeve ben qe mos te kemi te bejme me tolerance fetare por me propagande fetare. Islamiket e ketije forumi paguhen per te bere propagande neper forume, po te vini re jane te ndare ne role te caktuara brenda forumit. Ndersa pjesa tjeter e antareve te forumit hyjne e dalin nga forumi sipas mundesive qe kane, islmiket paguhen per te besuar ne Zot. Ky fakt ka bere qe forcat ne terren mos te jene te barabarta. Temat qe hapen ne nenforumin islamik apo tek rubrika "toleranca" fetare por me karakter perēarje, jane dyfishi ose me shume ne krahasim me nenforumet e tjera, qofshin ato fetare, shoqerore apo politike. Debatet qe zhvillohen ne kyte forum nuk na paraqesin aspak ralitetin shoqerore te shoqerive tona, as ne Kosove dhe as ne Shqiperi. Nuk shoh ku eshte nevoja qe Forumi Shqiptar te shenderrohet ne nje territor urrejtje dhe propagande islamike. Shqiptaret kane aq probleme sa nuk kane nevoje te sajojne te tjere. Nga momenti i pare qe kam hyre ne kyte forum, me eshte krijuar idea i nje forumi islamik. Po te shikosh listen e postimeve te reja, 90% e postimeve kane karakter fetar dhe 70% karakter islamik. Kjo duhet te beje te reflektoje drejtuesit e ketije forumi. Une personalisht i kam reduktuar vizitat e mia dhe prania ime do te jete gjithmone dhe me e vogel. Le t'ua leme islamikeve forumin shqiptar, meqe e kontrollojne plotesisht.
    E kush e merr parasysh sygjerimin e nje personi te paedukuar si ti,te kam then njeher meso si te sillesh dhe rrespekto bashkbiseduesit tuaj,ne te kundert mos merr pjese.Kjo eshte hera e fundit qe ta them ne menyr te kulturuar
    Revolution 1848

Faqja 13 prej 13 FillimFillim ... 3111213

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •