Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar Maska e Gostivarliu
    Anėtarėsuar
    17-05-2007
    Postime
    6

Kritik nacionale, ku kemi bere gabim?

Pershendes te gjithe anetaret ne forum! Jam i ri ne forum, prandaj ju kerkoj falje per gabimet.

Siecili shqiptar qe eshte i ritur nder nje mentaliteti shqiptar ka degjuar shume per historine shqiptare dhe ceshtjen kombetare. Shume here keto informacione jane subjektive dhe e glorifikojne te ariturat e kombit tone. Por shume pak njerez bejne kritik ne zhvillimin e popullit shqiptar. Une personalisht jam njeri i orientuar ne rezultate. Sot asnje shqiptar nuk eshte i kenaqur me poziten e shqiptareve. Une mendoj se eshte qarte se diku kemi bere gabime dhe dua te diskutoj me ju, se ku jane kto gabime. Ndoshta dikush do te thote se jemi tradhetuar apo armiqte tane na kane genjejtur, por a nuk mendoni, se nese ne e lejojme dike te na genjej ose te na tradhtoj, jemi vete fajtor? Ne tere procesin e zhvillimit te kombit shqiptar, ku jane gabimet tone?
    Nje komb mund te perparoj, vetem e vetem nese e kupton historin e tij dhe gabimet qe i ka bere. Ne kete menyre mund te gjindet zgjidhja e problemeve te tanishme. Ndoshta duhet te nderojme menyren e te kuptuarit te historis dhe te tashmes, qe te mundesojm nje ardhmeri me te bukur per pasardhesit tane.

Falemenderoj per vemendjen

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar mė parė nga Gostivarliu Lexo Postimin
    Pershendes te gjithe anetaret ne forum! Jam i ri ne forum, prandaj ju kerkoj falje per gabimet.

Siecili shqiptar qe eshte i ritur nder nje mentaliteti shqiptar ka degjuar shume per historine shqiptare dhe ceshtjen kombetare. Shume here keto informacione jane subjektive dhe e glorifikojne te ariturat e kombit tone. Por shume pak njerez bejne kritik ne zhvillimin e popullit shqiptar. Une personalisht jam njeri i orientuar ne rezultate. Sot asnje shqiptar nuk eshte i kenaqur me poziten e shqiptareve. Une mendoj se eshte qarte se diku kemi bere gabime dhe dua te diskutoj me ju, se ku jane kto gabime. Ndoshta dikush do te thote se jemi tradhetuar apo armiqte tane na kane genjejtur, por a nuk mendoni, se nese ne e lejojme dike te na genjej ose te na tradhtoj, jemi vete fajtor? Ne tere procesin e zhvillimit te kombit shqiptar, ku jane gabimet tone?
    Nje komb mund te perparoj, vetem e vetem nese e kupton historin e tij dhe gabimet qe i ka bere. Ne kete menyre mund te gjindet zgjidhja e problemeve te tanishme. Ndoshta duhet te nderojme menyren e te kuptuarit te historis dhe te tashmes, qe te mundesojm nje ardhmeri me te bukur per pasardhesit tane.

Falemenderoj per vemendjen

Pershendetje Gostivarli !!

Personalishte nuk do te zgjerohem shume ne kete teme per arsye se eshte teme pa funde ,pore une do te jape nje shembull te thjeshte ne rrethinen tuaj te Gostivarit .

Xheme Gostivari , kame ndegjuare , prej me te moshuareve se ishte shume trim ,s'a qe dikush kishte thene se Xhemen, nuk e kapte edhe plubmi nga trimeria. Komunistet sllave dhe shqipetare s'kishin mundesi qe t'i dalin ne fronte luftarak me Xhemen . C'fare ndodhi !!???Sllavet komuniste e paguane nje coban shqipetare tradhetare miku i shpise i paguare nga komunistet sllave e vrane xhemen ne gjume.

Gostivarli . Me siguri se me keni kuptuare ku e kame qellimin . Tradhetia ndaj kombit, eshte mekat s'a qe shume shqipetare mundohen te gjejne diagnoze per sherim ,pore eshte e pa mundur .
    Historia na tregon se nje numer shume e shume i madhe i intelegjenteve dhe patrioteve shqipetare jane vrave ne prite nga vete shqipefolesit tradhetaret.

Nje popull i cili behet hasmi i vetevetes eshte veshtire te gjinden gabimet .

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Gabimin me te madh e bem kur u konvertuam ne islam,pasojat edhe sot po i ndiejm nuk kam qellim te provokoi por kete e thon edhe akademik.
    Ismail kadare tha hapur se kombi perjetoi dy demka komunizmin dhe islamizmin,komunizmin e shporrem kurse kete te dyten akoma po vuajm

i/e regjistruar Maska e Gostivarliu
    Anėtarėsuar
    17-05-2007
    Postime
    6
    @TeovaMas: Sigurisht qe ke te drejte, tradhtimi i Xhemes eshte nje shembull per gabimet e inivideve, por keta nuk jane aspak shkak per situaten tone sot. Ju vete thate se komunistet shqiptare e kane paguajtur cobanin, pra komunistet shqiptar e tradhtuan Xhem Hasen. Pra percarje! Musliman apo krishter, komunist apo demokrat, kjo eshte percarje dhe tradhtia ma e madhe ndaj popullit. Ju shume mire e dini se sot ne Maqedoni shqiptaret per paritite politike jane gati te vrasin vllauen e vet, vet e vetem per interese personale, kete jane tradhtare me te madh!

@drenicaku: Nese ju mendoni se islami eshte shkaku, pra me jepni argumente logjike! Vetem e vetem se Ismail Kadare ka thene keshtu per mua nuk don te thote se ai ka te drejte. Ne duhet te jemi te afte te mendojm dhe argumentojm vete, e jo te pranojm cfare thuajn intelektualet, spese nuk jemi dele dhe nuk na duhet naj coban te na udhezoj! Kadareja eshte nje intelektual i afte por jo persosur, Cfare jane argumentet e tij? Une mendoj se njerezit qe jane personalisht kunder islamit, e persorin ate per interpretim te ceshtjes kombetare pa pasur fare asnje argument logjik!

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Ti personalisht a i ke kuptuar? nqs po, na i thuaj dhe neve...
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar mė parė nga drenicaku Lexo Postimin
    Gabimin me te madh e bem kur u konvertuam ne islam,pasojat edhe sot po i ndiejm nuk kam qellim te provokoi por kete e thon edhe akademik.
    Ismail kadare tha hapur se kombi perjetoi dy demka komunizmin dhe islamizmin,komunizmin e shporrem kurse kete te dyten akoma po vuajm

Pajtohem me ju

Ismail Kadare kishte plotesishte te drejte . Islami si religjion i demtoi shqipetaret. Islami dhe komunizmi ishin dy partner (kalluf partner ) qe shkateruane rrenjet gjeografike ,politike ,ekonomike ,kombetare te shqipetareve.

Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar mė parė nga Gostivarliu Lexo Postimin
    @TeovaMas: Sigurisht qe ke te drejte, tradhtimi i Xhemes eshte nje shembull per gabimet e inivideve, por keta nuk jane aspak shkak per situaten tone sot. Ju vete thate se komunistet shqiptare e kane paguajtur cobanin, pra komunistet shqiptar e tradhtuan Xhem Hasen. Pra percarje! Musliman apo krishter, komunist apo demokrat, kjo eshte percarje dhe tradhtia ma e madhe ndaj popullit. Ju shume mire e dini se sot ne Maqedoni shqiptaret per paritite politike jane gati te vrasin vllauen e vet, vet e vetem per interese personale, kete jane tradhtare me te madh!

@drenicaku: Nese ju mendoni se islami eshte shkaku, pra me jepni argumente logjike! Vetem e vetem se Ismail Kadare ka thene keshtu per mua nuk don te thote se ai ka te drejte. Ne duhet te jemi te afte te mendojm dhe argumentojm vete, e jo te pranojm cfare thuajn intelektualet, spese nuk jemi dele dhe nuk na duhet naj coban te na udhezoj! Kadareja eshte nje intelektual i afte por jo persosur, Cfare jane argumentet e tij? Une mendoj se njerezit qe jane personalisht kunder islamit, e persorin ate per interpretim te ceshtjes kombetare pa pasur fare asnje argument logjik!

Gostivarli pershendetje !!

Intelegjencia boterrore kure fillon te studioj nje popull fillon te t'i shfletoje fletet nga faqja e pare . Po fillojme me aktualitetin shqipetare ne maqedoni : Ali Ahmeti , Menduh Thaci, dhe grupet e tyre kacake, jane fare e klonuare islame turke,avgane aziatike arabe etj.etj.

Zoteri i nderuare Gostivarli ! Ju shume mire e dini se shume shkolla shqipe ne maqedoni,nuk kane dritare ,kurse ne anen tjeter ndertohet xhamia te medha me miliona euro.Personalishte nuk jame kunder ndertimit te xhamiave , pore me mire do te ishte qe rinia te kete shkolla me nxehje qendrore se s'a nje xhami qe duhet te lutesh vetem 5 minuta. C'ka don te thote kjo ??? Shqipetaret ne maqedoni udheheqen ende nga analfabet islamik qe mban me vehte kapuca prej tentenje (terllika te samolise ) Bashkesia islame ne maqedoni ,udheheqet nga nje njeri i cili me siguri se nuk eshte as turk ,as shqipetare, as maxhup , as gorane , pore eshte njeri i klonuare i sistemit te shkijeve me nje shalle (me thes ne koke ) Mulla kurkushat .Keto mulla kerkusha e demtojne shqiptarizmin pa mase . S'a per t'a vertetuare kete komente ju shume mire e dini se disa mulla kurkusha ne maqedoni jane te gatshem te vrasin njeri tjetri per kariket e shkaut . Nje muslimane i veretet nuk lejon vehten te udheheqet nga shkijet sllave.

Mulla politikanet shqipefoles ne maqedoni
    :

Nga viti 1991 e deri tashe kemi shume argumente se politikanet shqipefoles ne maqedoni jane me gjake te perzier ,avganistan,kurdistan,turkmenistan etj.etj.

Parlamenti i maqedonise per keto gjake perzier ishte vetem nje foltore artificiale e instaluare nga shkijet ,pra ishte vetem industri e hajdutave shqipefoles te avganistanit turkmenistanit . C'do politikane shqipefoles qe ka shkuare ne Shkupe ne Parlamentin e shkijeve , me shume kishte interes per nje 1,milon euro dhe disa sekretaresha shkina me kembe te gjate 2 metra . Pra kjo tradite ishte dhe mbetet e osmanlive . Ne anen tjeter ne rrethine ku jetojne keta shqipefoles me gjake kurdistani te gjithe kane ndertuare pashalleqet e tyre . Pra Tetova s'i qytet mbetet e dy apo tre pashallareve mulla politikanve me kapuca te shkijeve sllave.

Per t'i zgjedhur keta probleme apo gabime ,se pari duhet t'i shkaterojme politikanet shqipefoles me gjake te perzier dhe shkatrim total te pashalleqeve te tyre . Kete munde t'a beje rinia shqipetare qe do te shkollohet ne te ardhmen .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Nuk dua te them qe gabimi jone ishte islami, se dihet qe nuk jam pro islam dhe do behej bajate.

Po gabimi me i madh i joni eshte mungesa e vete kritikes, jetojme akoma ne lavdine e se kaluares, rrahim gjoksin per te kaluaren, vetekenaqemi me pak dhe i mbyllim syte perpara problemeve.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Tani ne shqiptaret shume gjera nuk i kuptoim,por po ti shiqosh se si i kemi punet ateher tregoim se askush punet me keq ne evrop nuk i ka.
    Tani shume faktor jan qe jemi keshtu,por grushtin me te rend kemi marr nga sundimi turk ku perveq tjerash na konvertoi ne islam,dhe per kete gje besoi une jemite perqar si e me keq.
    E para teritorialisht jemi te ndar ne 5 shtete,pastaj cili komb ne evrop i takon tri feve perveq shqiptarve,kjo eshte nje bomb e kurdisur.
    Perveq asaj pjesa ku dominon feja islame jemi shume te dallueshem per evropen sepse akoma bejm jet allaturke,kjo ka pengu hecjen perpar te kombit.
    Politika nderkombetare eshte e ndar ne dy blloqe ne ate ruso arab dhe ne ate evro amerikan,ne kete situat ne shqiptaret gjendemi ne sendviq ku nese nuk dim do ta pesoim.
    per her te par ne histori krishterizmi u radhit ne anen e shqiptarve,por per dit e me shum krishterizmit po ja kethejm me te keq,kemi shume rast ku shqiptaret gjenden bashk me terrorist islamik kemi rastin e 4 vllezerve nga maqedonia qe jetoin ne USA,pastaj rastin ne angli e shume raste tjera ne kosove pra evropa dhe amerika ata nuk nguten por se nje dit do na e kethejn shpinen ket jam shum i sigurt.
    Ne duhet luftua dukurit e reja fetare,ne kosove te duket se je ne avganistan nga mjekerr palaret te cilet po mbijn si kepurdhat pas shiut,ideja e tyre eshte qe kosova te behet shtet islamik ligji te jet sherjati e shume pislleqe tjera.
    Prinderit tan e kan pagua me gjak heqjen e fergjes,kurse sot po ne vet ju kemi kethy feregjes,jam shum e sigurt se kjo behet ne bashkpunim me serbin dhe shtetet islamike.

i/e regjistruar Maska e kapllani
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    190
    ne kemi ba shum gabime ne historine tone, aq shum sa qe nuk kam mjaft vend ne kete forum per t'i rreshtue ketu. Por kjo asht normale per cdo komb, sepse edhe kombet (le t'i quejme) ma te suksesshme ne histori nuk kane marre gjithmon vendime ta pagabimta qe nuk paten pasoje negative per rrjedhen e historise se tyne.

Per mendimin tim gabimi ma i madh qe e kami ba ne shqiptaret ne shekuj ishte shperndamja jone dhe aminoziteti jone ndaj njani-tjetrit. Bashkesia jone e brsihte e lejonte dushmanin qe t'na sulmoje e te na pushtoje gjate shekujve dhe ne te gjoret kemi qene gjithmon hupesat e historise ballkanike. Sipas mendimit tim sonte do te ishim ne nji pozite ma te lart.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •