Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 36
    kill your idol Maska e Pedro
    Anëtarësuar
    15-01-2003
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    410
    Njeri vdiq dhe duke qene se nuk ishte as "shenjtor" dhe as "mekatar", Shen Pjetri i dha mundesine te bente nje guide neper Ferr dhe Parajse, para se te vendoste se ku donte te shkonte. Duke vizituar Ferrin, per habine e tij konstatoi qe Ferri ishte ndryshe nga se ia kishin pershkruar: aty kishte salla te mbushura plot me gostira dhe aty plaste nje orgji nga me te medhaja si ne asnje swinger-club. Aq shume femra me te bukura dhe cfare eshte me kryesore lakuriq nuk kishte pare kurre ne jeten e vet. Duke kaluar salle me salle i bie ne sy nje dhome e vogel pothuajse bosh dhe shume e zymte, ku te binte ne sy nje zjarr qe nuk shuhej kurre dhe nga altoparlante te fshehur degjoheshin tek tuk disa britma te tmerrshme. Epo tha me vete ky duhet te jete Ferri i vertete. Megjithate e pyet Luciferin:
    - Gjate vizites sime pashe vetem gjera te bukura, gostira dhe femra te bukura lakuriq, por kjo dhome stonon fare me ambjentin. A mos valle ke nderruar arkitektin per kete dhome?
    - Jo, i pergjigjet Luciferi, por keshtu e duan Ferrin katoliket dhe myslimanet. Une duke qene humanist i madh i kam krijuar te gjitha kushtet per te gjitha kategorite e njerezve, ashtu sic i perfytyrojne dhe i duan ata.
    Lista nr5

6 kanatjere
    6 mbathje
    6 shami

prej kohesh ka vene studjuesit ne mendime,per arsye te mungeses totale te corapeve

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-03-2003
    Vendndodhja
    shqiperi
    Postime
    3
    pershendetje
    se pari me falni qe nuk u pergjigja me pare se nuk kam pasuýr kohe. per sa i perket pyetjes qe ke bere ti SuNRiSeR do te doja te ta shpjegoja me nje krahasim:
    mesuesi ne shkolle na jep mesim te gjitheve njelloj dhe pak a shume e di se çnote pret nga nxenesit e vet megjithate ai e ben provimin. kjo behet qe nxenesi te mos i thote mesuesit pse mua me vure kte note dhe filanit kte tjetren. pra e gjithe kjo behet qe te bindemi ne. qe gjithcka te jete e qarte.
    ani bani

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anëtarësuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Ani Bani!

Dmth Zoti justifikon veten me boten qe ka krijuar? Thote une jam i mire po nuk kam se cfare te bej me ty dhe po te dergoj ne ferr?

E kam shkruar edhe me siper por nuk kam marre pergjigje. Tek Romakeve Pavli thote "...paga e mekatit eshte vdekja...". Dmth une meqenese kam mekatuar jam denuar,... me vdekje. Pse duhet qe zoti te me denoje 2 here per te njejtin krim?! Dhe ki parasysh qe njeriu eshte mekatar nga natyra (sipas Bibles). A nuk eshte kjo padrejtesi?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Sunriser!
    Nuk po them se eshte gabim te besh pyetje por ti po supozon gjera qe ne nuk mund tua dime pergjigjen.Realiteti eshte ky ama, jemi ktu , do ikim shume shpejt dhe eshte lene ne doren tone te besojme nese existon Zoti apo jo.Per ca njerez eshte mjaft e qarte qe existon, mjaftojne shembuj fare te vegjel per ta kuptuar, per disa te tjere eshte e pamundur te besojne nje gje te tille.
    Persa i perket asaj thenies se Palit aty , nuk mund te them asgje per te sepse personalisht dyshoj se tepermi ne origjinalitetin e Bibles qe kemi sot ne duar.

Ne Kur'an thuhet:"E ata qe mohuan , per ta eshte njesoj ua terhoqe vemendjen apo jo , ata nuk besojne.
    Allahu ua mbyli atyre zemrat, veshet, dhe ne te pamurit e tyre ka nje perde , ata kane nje denim te madh."
    Peace!

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anëtarësuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Postuar më parë nga Akus

Ne Kur'an thuhet:"E ata qe mohuan , per ta eshte njesoj ua terhoqe vemendjen apo jo , ata nuk besojne.
    Allahu ua mbyli atyre zemrat, veshet, dhe ne te pamurit e tyre ka nje perde , ata kane nje denim te madh."
    Ne qofte se zoti me ka mbyllur zemren, veshet dhe syte pse kerkon ai qe une te besoj kur ai vete me detyron mua qe te mos besoj?? Kjo eshte njesoj sikur profesori te mos te te lere te lexosh para provimit dhe pastaj te te ngele ne provim pasi nuk ke lexuar. Dalim perseri tek ajo qe zoti perpiqet te justifikoje veten. Edhe bibla edhe kurani mua me duken si pune autokritike, une e bera gabim por tani po te jap nje mundesi qe ti ta riparosh gabimin tim, po nuk e bere kete une te denoj.

Me emrin e All-llahut, Meshiruesit, Meshireberesit.
    Per Aryan-SS
    Xhehennemi eshte i vertete dhe eshte vendbanim i atyre qe nuk besojne perfshire ketu edhe Shejtanin. Thote Zoti ne Kur'an: Prej asaj (tokës) Ne u krijuam ju, e ju do t'u kthejmë përsëri në të, e prej saj do t'ju nxjerrim edhe një herë. [Sure Ta Ha, 55]
    Pas vdekjes njeriu shijon jeten e varrit, ku trupi i tij tretet, por jo shpirti. Pastaj ringjallet per t'u gjykuar. Ai qe gjykohet per ne xhehennem (dhe e meriton sepse nuk e besoi Zotin dhe as nuk e ndoqi fene e Tij) denohet atje perjetesisht, e ndjen denimin ne trupin e tij dhe eshte i shkaterruar shpirterisht.

Me emrin e All-llahut, Meshiruesit, Meshireberesit.

O mistik o injorant.
    Te drejtohem keshtu sepse vertet po flet pa dije per All-llahun.
    Thote Zoti ne Kur'an: "E kush do që i bindet All-llahut dhe të dërguarit, të tillët do të jenë së bashku me ata që All-llahu i shpërbleu: (me) pejgamberët, besnikët e dalluar,dëshmorët dhe me të mirët. Sa shokë të mirë janë ata!" [Kur'an 4, 69]. Nga kjo kuptohet qe ai qe i bindet All-llahut dhe e ndjek rrugen e Profetit Muhammed [paqja dhe meshira e Zotit qofte per te] do te hyje ne Xhennet te tjeret as qe do ta ndjejne eren e tij. Persa i perket asj qe thua ti se edhe mekatari me i madh nuk do te qendroje perjetesisht ne Xhehennem, eshte e vertete per ate qe nuk i ka bere All-llahut ne adhurim shoke (pra qe ne vend ose bashke me Zotin te adhuroje te tjere), sepse All-llahu thote ne Kur'an: "S'ka dyshim se All-llahu nuk falë (mëkatin) t'i përshkruhet Atij shok (idhujtarinë), e përpos këtij (mëkati) i falë kujt do. Kush përshkruan All-llahut shok, ai ka trilluar një mëkat të madh." [Kur'an 4, 48]

Citim Postuar më parë nga Ryder
    Pyetja ime per besimtaret myslimane e katolike (meqe i cilesoj ndjekes te te njejtes dege) eshte per ferrin ose xhehnemin.

Sipas feve ferri ose xhehnemi eshte dimension shpirteror apo fizik?

Ne librat fetare ne mos gabohem pershkruhet me dhune, violence dhe vuajtje fizike (psh djegia e perjetshme e trupit [per katoliket] ose pirja e urines te vluar [per myslimanet] etj etj etj)
    Po nqs ne e leme trupin ne kete bote, sipas feve na jepet nje trup i ri apostafat per vuajtje ne boten e pertejshme?
    Me ndriconi

Me sa duket përmasa "shpirtërore" u zbulua shumë kohë pas shkrimit të "librave", ndaj dhe hutimi.

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Citim Postuar më parë nga SuNRiSeR
    Ne qofte se zoti me ka mbyllur zemren, veshet dhe syte pse kerkon ai qe une te besoj kur ai vete me detyron mua qe te mos besoj?? Kjo eshte njesoj sikur profesori te mos te te lere te lexosh para provimit dhe pastaj te te ngele ne provim pasi nuk ke lexuar. Dalim perseri tek ajo qe zoti perpiqet te justifikoje veten. Edhe bibla edhe kurani mua me duken si pune autokritike, une e bera gabim por tani po te jap nje mundesi qe ti ta riparosh gabimin tim, po nuk e bere kete une te denoj.

Zoti poashtu thote se nese nisesh ne rruge te mire ,te ndihmoj,dhe nese nisesh ne rruge te keqe ta lehtesoj.

Pra nga ti varet se nga do te nisesh,je i lire.

Me nje rast ,i lutet profeti Muhamed per nje njeri qe ta udhezoje ne rruge te drejte(mire) dhe Zoti i thot ,mos mu lut per te.Sikur ta kishte vetem nje pike te bardhe ne zemren e tije ,Une do ta drejtoja .Nga kjo kuptojme qe ai njeri e kishte nxire zemren e tije me te liga vete.

Ai nuk te detyrone ty qe te mos i besosh por ti vete nuk do.Dhe .......ku e di ti se te ka mbyllur veshet syte dhe zemren ty?

Dolem nga tema krejt.

Po i kthehem temes.

Njerezit ne boten tjeter do te ringjallen sic kane qene me pare ne kete bote,edhe me shenjat e gishterinjeve,sic na informon Kur'ani.
    Pra pas vdekjes ,shpirti nuk vdes por vetem trupi,dhe kjo i gjasone gjendjes se njeriut ne gjume te thelle.Njeriu ne gjume eshte gjysem i vdekur ,nje trup i shtrire ,por jetone ne boten e endrrave dhe i duket shum reale.Udhetone,takon njerez ,bisedon,frikesohet,merakoset,ka trup,shikon,degjon,bile ka raste edhe kur ndien dhembje nga ndonje lendim.Por shpesh te turbullta jane perjetimet ose s'i mban ne mend fare.
    Muhamedi a.s. thote se , njerezit jane te fjetur ne kete bote dhe kur te vdesin ,atehere zgjohen nga gjumi!
    Do te thote e kuptojne te verteten dhe realitetin,dhe ju kujtohet cdo gje ,edhe qendrimi i tyre ne ate boten reale para se te vinin ne kete boten mashtruese ,edhe qellimi i tyre ne kete bote ,te cilin e kane ose s'e kane permbushur dhe vie deri te pendimi i thelle pse e kane harruar qellimin e misionit per te cilin kane premtuar para Zotit se do ta permbushin dhe nuk e kane permbushur

Pastaj ne nje thenje tjeter thote: Vdisni para se t'ju vije vdekja?

Une ne baze te asaje thenjes se tije me larte e kuptoj si: Zgjohuni para se te vdisni e te jete vone.

Per xhehenemin.
    Zoti ne Kur'an thot :.....Dhe sa here u digjen lekurat e tyre ne ua zevendesojme me lekura te reja vazhdimisht.
    Tani ne kete shekull eshte zbuluar se te gjitha fijet nervore me te cilat njeriu e ndien dhimbjen ,gjenden ne lekure.
    Vdekja i rrethon nga te gjitha anet por nuk i merr.

Te gjitha keto vuajtje jane pasoje e veprave te tyre ne kete bote.Per shkak se mohuan gjdo te vertete qe u erdhi atyre nga Zoti.

Sot pra,askujt nuk i behet e pa drejte dicka dhe nuk shperbleheni me tjeter vetem per ate qe vepruat. ja sin 54(per diten e gjykimit)

dheNuk ka asnje argument qe u erdhi atyre nga argumentet e Zotit ,e qe ata nuk ia kthyen shpinen. ja sin 46.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alko71 : 25-05-2006 më 01:46

Jezusi gjithmonë e kishte llafin për tortura fizike.

Puna është se ku dreqin ndodhet ferri, se shumicën e kohës duket sikur i bie të jetë nën tokë...

Biles mkanë ra në vesh histori që ca kinezë që po shponin koren e tokës me sonda, në nji moment e lanë përgjys punën nga frika se filluan të dëgjonin zëra e ulërima torturash që përplaseshin nëpër muret e vrimave që kishin hapur në dhé... dhe dëgjoheshin lart

Un i kam lexu librat po vetëm që nuk e di se në ça pozicioni gjeografik ndodhet xhehenemi i Gehenës çifute i flaktë infernalisht, po për nji gjë jam i sigurt që s'du të piqem atje...

ke sura 37 psh nuk du që të haj nga pema e Zekumëit, se i ka frutat si koka dreqërish (ca që i kanë parë më kanë thënë që jan llahtar i vërtetë) që pasi të plas stomaqet me këto duhet t'i shoqëroj me ujë të përvëluar, pastaj duhet me u kthy në Xhehenem për të vazhdu procedurën e rehatisë së flakëve të përjetshme. ky muhabet përditë, pastaj kam dëgjuar që ujin e përvëluar para se ta japin ta pish, ta hedhin i herë mbi kaptinë dhe se ça të bëjnë me hekur të skuqur, kam frikë ta imagjinoj...

kurse ke zbulesa flet për nji fatkeqësi të madhe në ditët e fundit të tokës, ku ngrihet tym nga pusi i humnerës që u hap me çelës, dhe nga tymi dalin ca karkaleca që kanë pushtet me akrepat e tokës që nuk do prekin asgjë tjetër po vetëm ata që s'kanë stampën me nr. serialin ™ të Perëndisë në ballë, dhe do i torturojnë për muaj me radhë e nuk do i lënë të vdesin, dhe mbreti i ktyre është Apolloni (!) që është ëngjëlli i humnerës ! dhe pastaj vjen dhe Vdekja me Hadesin (!) dhe notojnë në liqenin e zjarrtë (zb.20)

aj think gad iz uan rilli pisd of madhëfakër dhe po e mshtjell e po e mshtjell atë inotin e vet që prej përherë, imagjinoni çër inoti, besoni TASHI ! po nqs nuk besoni me zemër më mirë mos besoni fare se hipokritët do e pësojnë më keq se mosbesusit, ktu hyn dhe ata shqipot që e heqin veten për myslo po që s'janë, pak a shum të gjithë, sa keq...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Legjion : 25-05-2006 më 16:28

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •