Close
Faqja 15 prej 21 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 201
    i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Qudi Bato si paske mundur ti degjosh "mercenaret"duke share ,dhe nuk paske pare keta tregishterinjte.Pa dashur te devijoje teme,e larg asaj te ndjell perqarje,mirepo kur mundoheni te justifikoni diqka bile bejeni ne menyre bindese.Perndryshe nuk ishte vetem Zani ose disa njerez te tij qe ngritnin tre gishterinjte.Ishte nje mase e tere e manipuluar,e jo 2 a tre persona.
    Tekefundit si sqarohet kjo foto.

Pershendetja me tre gishterinj me se shumti u be e popullarizuar nga Vuk Drashkoviq,nje politikan serb pergjate vitit 1991 ne demonstratat ne Beograd.
    Vuk Drashkoviq thote qe inspirimi per tre gishterinj i ka ardhur nga nje kryengritje serbe qe daton nga viti 1815 ku shihej Knjaz Milloshi me tre gishterinj te ngritur.
    Ne "krajinen serbe" kete pershendetje e kishte popullarizuar nje akademik serb i quajtur Jovan Rashkoviq.
    Me vone kjo shenje me tre gishterinj mbetet edhe si simbol i serbeve me kete kuptim:
    " Svetog Sava -njeri gisht,, Njegoshi-gishti i dyte dhe Karagjorgje per gishtin e trete".
    Ngritja e tre gishterinjeve me shume ka kete kuptim sesa te "trinitetit te shenjte".
    Per dallim prej shenjes me dy gishterinj qe ka simbolin e fitores,shenja me tre gishterinj eshte shenje e perditshme qe perdoret nga serbet.
    Ndersa pergjate lufterave te ish-Jugosllavise shohim kete shenje te ngritur nga luftetaret serb pas vrasjeve kunder shqiptareve,boshnjakeve dhe kroateve.

Mendimi im,ose justifikimi me i mire per kete eshte se keta njerez ishin te manipuluar nga qarqe qe tashme dihen,dihej kush shetiste lirshem ato dite neper Vlore.

kta njerez me 3 gishta jan populli liridashes i vlores, ptu ktyna u dhefsha sofren, po sa budall jan........jan popull analfabet dhe si i tille lehtesiht manipulohen nga kushdo qe i cohet.....turp te ken, skan as kurajon te pranojne nje gabim kaq trashanik sa ky ne fjale....TURP TURP TURP

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    O fatlum, ti mendon se ata pleqtë aty e dinë se çfarë kuptimi kanë tre gishtat? Duhet kujtuar që ishte viti 1997 dhe ky simbol atëherë ishte i panjohur.

Ka dalë dikush aty në podium, ka ngritur tre gishtat dhe ka thënë "poshtë saliu". Te tjerët kanë menduar se këta gishta janë shenjë kundër saliut, meqë ai ngre dy gishta, dhe i kanë ngritur edhe ata. Nuk ka asnjë lidhje me simpatinë ndaj serbëve apo grekëve. Njerëzit protestonin për paratë, për asgjë tjetër.

Sa për dijeninë tënde, se më duket je nga Kosova dhe nuk e njeh mirë historinë e Shqipërisë, populli i Vlorës dhe krahina e Labërisë në përgjithësi, është një nga krahinat më patriotike dhe luftarake që ka luftuar gjatë gjithë kohës kundër grekëve. Po të mos qe Labëria, Greqia do ta kishte përlarë me kohë jugun e Shqipërisë.

Nëse ke dyshime, shko dhe bëj një xhiro në Vlorë, fol me njerëzit dhe do ta shohësh se sa simpati kanë për serbët apo grekët.

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga -BATO- : 25-07-2010 më 20:03

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    E sigurt eshte qe asnje nga ata te turmes qe ngrinin gishtat nuk ja dinte kuptimin.Ne ate kohe sikur ai qe ishte ne tribune te nxirrte bycen te gjith bycen do nxirrnin.Marrezi kolektive.
    Sa u perket Vlonjateve ata shume here e kane treguar veten qe jane popull patriot dhe me vyrtyte.
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Bato,per labet dhe per njerezit e Vlores kam respekt me te madh sesa ndoshta edhe per ndonje pjese te popullates se Kosoves.Kam respekt sepse perfaqesojn dinjitetin e popullit tim ne kufirin jugor te Shqiperise(edhe pse eshte kufi jonatyral)
    Edhe ne postimin tim e thashe qe ka qene i manipuluar,dhe eshte e lehte te manipulohesh bile kur je ne krize ekonomike te mbijeteses.
    Poashtu jam i sigurte dhe e di se keta tregishterinjte jane te ngritur sipas asaj thenjes "per inat te nuses me vdekte djali".Shteti shqiptar duhet te forcohet,nuk them te forcohet si lloj didakture mirepo te ju jap dinjitet ketyre banoreve ne te gjitha aspektet.E ndjej situaten e vitit 1997 ku shteti shqiptar ka qene shume i dobet dhe ka qene e lehte te manipulohen edhe banoret e tij qofshin ne jug apo veri.Kete me se miri e shfrytezuan ata qe e deshen nje Shqiperi me trazira.nje Shqiperi te dobet ne te gjitha aspektet.
    Duhet te vetedijesohen shqiptaret ne pergjithesi,pavaresisht rajonit ku jetojne,se nuk kane shtet tjeter,nuk kane vend tjeter perveq Shqiperise natyrale.Duhet te vetedijesohemi qe edhe me buke e qepe ta duajme Shqiperine.Nuk duhet dhe nuk guxojme t`ia lejojme vetes luksin e gabimeve tona te se kaluares.Nuk do na doje asnje vend me shume, sesa vendi ku kemi gjenezen tone.Vetem genjejme veten,per ate duhet ta ruajme si syte e ballit.

P.S.Pushimet gjithmone i kaloje ne Dhermi,Sarande ose Vlore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fattlumi : 25-07-2010 më 20:31

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga Homza Lexo Postimin
    kta njerez me 3 gishta jan populli liridashes i vlores, ptu ktyna u dhefsha sofren, po sa budall jan........jan popull analfabet dhe si i tille lehtesiht manipulohen nga kushdo qe i cohet.....turp te ken, skan as kurajon te pranojne nje gabim kaq trashanik sa ky ne fjale....TURP TURP TURP
    Nuk është e nevojshme të ripërsërisësh veten në çdo shkrim që poston në këtë temë. Masat janë lehtësisht të manipulueshme në situata të tilla komplekse, por të përgjithsohet fenomeni duke përfunduar përherë në dallime krahinore është e patolerueshme. Ky i fundit ishte pikërisht synimi i vitit famëkeq 1997.

Simboli i tre gishtave mbetet tek triniteti. Kryengritja anti-otomane serbe e fillim shek 19 i kishte rrënjët në kishën orthodokse e cila ishte ikona e luftës për pavarsi. Një simbolikë e tillë nuk përcakton etninë, mos kaloni në absurditete. Vështirë të besohet se populli vlonjat, 7 vjet i dalur nga humnera komuniste, kishte informacion për historinë kombëtare serbe në detaje të tilla.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 25-07-2010 më 21:07
    relata refero

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Vendndodhja
    Thorolld ON
    Postime
    224
    O POKO a din gje perse saliu e rrethoj vloren vetem me ushtare nga malesia???? maloket e saliut pushtuan e perdunuan tiranen, u moren tokat qytetarve e fshtarve te tiranes qe i kane me tapi dem baba dem, te njejten kujtuan se do benin dhe ne vlore, por ne vlore ju dhane dajak sa ska per ta haruar ndonjere historia.
    vlora e diskreminoj salin keq shume.

Thuhet sikur ata ushtare qe rrethuan vloren ishin me origjin serbe.

Ata malok qe erdhen ne vlore si gango, hoqen te zezet e ullirit.

Vlora te bene gjemben po i re me qaf.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Labiiiii : 25-07-2010 më 22:01

ILIR NË GEN Maska e flory80
    Anëtarësuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzë Vjosës Kaltëroshe
    Postime
    1,531
    Këta analistët gjeo-politikë të cilët lënë komente këtu, pa ja patur haberin se në ç'farë rrethanash dhe perjudhe kohore kanë ndodhur ngjarjet, u duket vetja të mënçur kur shohin disa pleq, gra e fëmijë që ngrenë tre gishta përpjetë dhe i thonë Sali Berishoviçit të largohet nga froni i diktatorit.
    Sa për tua sjellë në kujtesë këto ngjarje ndodhnin pikërisht në të njëjtën kohë kur lëvizja "Demokratike" siç konsiderohej në atë kohë nga politika Perëndimore, e kryesuar nga Zoran Gjinxhiç dhe ky çakalli tjetër Koshtunica. Ata kërkonin largimin e DIKTATORIT Sllobodan Milosheviç..........
    Në kohën kur në Shqipëri kishin shpërthyer protestat për shkak të zhvatjes së kursimeve të Shqiptarëve, ata kërkonin po ashtu largimin e Diktatorit Sali Berisha, i cili kishte manipuluar zgjedhjet e vitit 1996 duke përdorur metodat Staliniste.
    Në kohën kur e gjithë Shqipëria ishte ngritur në këmbë dhe kërkonte largimin e Diktatorit Sali Berisha, në kohën kur rrëketë e gjakut që rridhnin nga dhuna dhe genocidi shtetëror i ShIK-ut dhe paramilitarëve kokëpalarë të Sali Berishës, ai rizgjidhej President në Parlamentin e Shqipërisë.....
    Protesuesit Vlonjatë duke qënë jo kaq të mprehtë në analizat gjeo-politike si këta analistët e forumit tonë, hiqnin vija praralelizmi ndërmjet diktatorit Sllobodan Millosheviç dhe Sali Berishës, protestuesve që kërkonin demokraci në Beograd dhe protestuesve që kërkonin paratë e tyre në Shqipëri. Prandaj i ngrinin tre gishtat përpjetë.

Është e dhimbshme që disa shpirtngushtë këtu në forum përdorin këtë fatkeqësi të madhe të Kombit Shqiptar, shkaktuar pikërisht nga Sali Berisha, ti përdorin këto si argumenta për të diskutuar patriotizmin e Vlonjatëve.
    Vlonjatët e kanë treguar veten gjithmonë se në cilën anë qëndrojnë kur bien trumpetat e betejës.
    EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!

shhhhhhhhhhhhhh se po flet ki Labi ketu,ta ndegjojme nje cike ket trim shqipetare qe vrau me qindra maloke serb

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    nuk eshte e vertete, une nuk dua qe te ndjell urrejtje ndaj Vlonjateve....(shqiptaret e Jugut, sidomos Korcaret per mua jan nder Shqiptaret me te denje qe ka kombi, nuk i fus gjith ne nje thes),,,,,,,,,,,,,une dua qe gabimet nga injoranca te mos perseriten me se na qesh serbi pastaj, dua qe tju bej me dije Vlonjateve qe shenja e 3 gishtave eshte shenje extremiste e krahut te djathte Serb, dhe eshte shenja qe shum prej vellezerve tan KOsovar kan pa se fundmi perpara se te hanin plumbin e armikut te SHqiptarve.

JU LUTEM MOS E PERDORNI
    Une nuk di qe 1997 te mbahet mend per tre gishtat lart te vlonjateve.................. protestat ne Vlore ishin te lidhura me humbjen e firmave(padiskutim).........pro serb apo pro grek jane aq pa vend per tu bere pjese e popullit te Vlores sa ti Homz nuk e merr dot me mend.......e para nuk i njeh vlonjatet...e dyta te jane errur syte nga urrejtja(pa shkak sigurisht,por e dukshme)

...sa per bandat ato lulezuan ne te gjitha qytetet dhe hengren kokat e nj-tj per interesa kushedi se te kujt(mendoj se gjerat jane me te thella nga cduken).
    "Më e mira është armike e së mirës"

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    E po kur te akuzon edhe tropojani per analfabet kjo ska b*the qe te rrije.
    Dhe kush pa, kta qe deri dje e hanin domaten jeshile se po te ishte e kuqe e quanin te prishur.
    Ju ore zoteri duhet ti thoni faleminderit Enverit qe merte me detyrim mesues nga jugu dhe i binte tu mesonte juve se ndryshe do kishit ngelur bageti me e trashe se bagetia qe kullosni.
    Hajde na i dhit njeher sofren ashtu siç thua se ta fusim koken ne m*t me keq se sa ta futem heren e pare.
    Ksaj i shkon mire ajo shprehja qe perdorim ne "duhet te kesh dy b*the me ju, nje ta mbash se te duhet dhe nje ta çash".

Faqja 15 prej 21 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •