madje as djall nuk do te kishte....
Ja ju qe me sulmoni mue se gjoja qenkam percares, lexoni te gjithat me vemendje.
Nese feja nuk ben percarje atehere une nuk di se cka te ju them?Ndoshta edhe nuk keni sy?
Derisa nje shqiptar ta quaj vella nje sudanez, ose tjetri nje polak
apo grek dhe jo shqiptarin vetem pse eshte i nje feje tjeter ateher te na ruaj ZOTI.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Fatkeqesisht qe juve i nderuar ILIRIA flitni me paraxhykime i nxitur nga urrejtja qe pastaj fjalet e tuja nuk kane kurrfar domethenie dhe se gjithehere me te njejten moto .Por eshte normale se per nje gje qe ekziston dhe qe jeton me njerezit ,dhe qe ka te beje me shoqerine ,rreth saje behen polemika dhe perqarje por kjo eshte normale ,se perndryshe per nje gje qe nuk ekziston eshte vertet se nuk ka asnjefar perqarje rrethe saje.
Psh neve shqiptaret nje qeshtje e kemi te perbashket dhe nje qellim ,dhe prap nuk mund te jemi te bashkuar si duhet por jemi te ndare si + me - .E ejotja eshte qe te mjaftosh me mendimet tuaja boshe ,se nuk je ti me i meqmi i dynjas qe ta dishe se nuk kemi nevoje per FE ,e kurse 1 miliard besimtare qenkan te humbur ,por jo veq se mashtrohesh.
Edhe nje gje desha te them ty se nuk ke te drejt te erkosh ruajtje nga ZOTI kurse ti ne realitet e fyen ATE ,dhe pa dyshim se kur do ta shijosh denimin e TIJ do te kerkosh kthim ne fjalet e tuaj dhe ti permiresosh ato pooor von.
Nuk jam i sigurte se te kam kuptuar por po te them se sa ke ti te drejte ose ata 1 miljarde kan edhe 5 miljarde te tjere.Nuk te kam then qe jam kunder Zotit e as qe e mohoj Ate. Une jam kunder fundamentalisteve.Nese ti mendon se kur te flas kunder fundamentalizmi se e ofendoj Zotin atehere skam cka te them!
Une pergjigjem per veprat e mia, ska nevoje te me gjykosh as ti as tjertet(nese nuk mendoni se ju vet jeni Perendia).
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Feja numer 1 per perqarje.
Po akoma nuk e kini kuptuar se kush eshte Zoti dhe kush eshte feja{skandal}.
Zoti na ka krijuar ne, dhe ne kemi krijuar fet e rreme qe po na percajne dhe nuk po na len te perparojme.
Me met pa bab asht hall,me met pa nan asht hall, kurse me met pa komb nuk ka gja ma hall...
Postuar mė parė nga REALITETI
Fatkeqesisht qe juve i nderuar ILIRIA flitni me paraxhykime i nxitur nga urrejtja qe pastaj fjalet e tuja nuk kane kurrfar domethenie dhe se gjithehere me te njejten moto .Por eshte normale se per nje gje qe ekziston dhe qe jeton me njerezit ,dhe qe ka te beje me shoqerine ,rreth saje behen polemika dhe perqarje por kjo eshte normale ,se perndryshe per nje gje qe nuk ekziston eshte vertet se nuk ka asnjefar perqarje rrethe saje.
Psh neve shqiptaret nje qeshtje e kemi te perbashket dhe nje qellim ,dhe prap nuk mund te jemi te bashkuar si duhet por jemi te ndare si + me - .E ejotja eshte qe te mjaftosh me mendimet tuaja boshe ,se nuk je ti me i meqmi i dynjas qe ta dishe se nuk kemi nevoje per FE ,e kurse 1 miliard besimtare qenkan te humbur ,por jo veq se mashtrohesh.
Edhe nje gje desha te them ty se nuk ke te drejt te erkosh ruajtje nga ZOTI kurse ti ne realitet e fyen ATE ,dhe pa dyshim se kur do ta shijosh denimin e TIJ do te kerkosh kthim ne fjalet e tuaj dhe ti permiresosh ato pooor von.
ORE BYRAZER KUSH TE THA TY QE ,KISHA, XHAMIA , HOXHA , PRIFTI , BUDA , APO NDONJE FE TJETER KA LIDHJE ME ZOTIN
UNE JAM KRISTJAN BESOJ TEK ZOTI , POR JO TEK KISHA AS TEK XHAMIA DHE TE ASNJE FE TJETER .PER MENDIMIN TIM TE GJITHA KETO JANE KOMPANI PER TE FITUAR PARA . TE THEM TE DREJTE NE KISHE KAM SHKUAR VETEM DY HERE KUR ERDHA NE GREQI ISHA I VOGEL DHE NUK DIJA SEC ISHTE .ISHA 16-17 VJEC tani jam 25
KETU NE GREQI KISHA KA SI PASURI ME SHUME SE GJYSMA E SIPERFAQES TOKESORE E NJEJTA GJE NDODH EDHE NE ITALI .PASURIA E VATIKANIT ESHTE E PA LLOGARITSHME
PO ASHTU NDODH EDHE ME XHAMINE MOS TE KUJTOJNE QE JANE ME TE MIRE HOXHALLARET NJE *** JANE EDHE ATA ( me falni per shrehjen por kur degjoj fjalen kishe dhe xhami kam neveritje te madhe )
PO TA NDIHMONTE MJEKRA HOXHEN EDHE CJAPI DO ISHTE BERE PREDIKUES
po ju them edhe nje fjale te urte qe thote populli ; DEMI QELLON PERPARA , GOMARI PRAPA , KURSE PRIFTI DHE HOXHA TE QELLOJNE NGA TE GJITHA ANET prandaj ruajuni o popull
ja dhe dicka tjeter ; KUSH E DOGJI XHORDANO BRUNON DHE PSE ???? JA PRA KISHA E DOGJI SE AI THA QE TOKA RROTULLOHET KURSE KISHA THOSHTE JO DHE E DENUAN PER TA DJEGUR
I THANE MOHOJE ATE QE THE SE DO TE FALIM JETEN ,DHE XHORDANO BRUNOJA E MOHOJ , DHE KISHA PERSERI E DOGJI DHE AI KUR PO DIGJEJ THA ; UNE PO DIGJEM POR AJO PRAPE RROTULLOHET et tjera e te tjera ka plot raste
E NJEJTA GJE NDODH EDHE ME XHAMITE QE KANE PASURI TE PA LLOGARITUR
TANI PO VIJNE EHE NE SHQIPERI HOXHALLARE NGA SHTETET E TJERA GJOJA PER TE NDIHMUAR POR ATA KERKOJNE QORRA ( me nje fjale njerez te verbuar nga feja ) KERKOJNE TE HAPIN FETE GJITHANDEJ
PRANDAJ HAPI SYTE O POPUL SE PO U BE LUFTE NESER NUK TE MBRON AS HOXHA DHE AS PRIFTI
edhe ti o REALITET MOS JE GJE HOXHE O BYRAZER JA MOS PUNO DOTE USHQEJE XOXHA APO PRIFTI TY EDHE CA TIPA SI TY
1. ARSYEJA E GRUAS QENDRON NE BUKURINE E SAJ ,BUKURIA E BURIT NE QENDRON NE ARSYEN E TIJ
2.ESHTE E LEHTE TE BEHESH HOXHE APO PRIFT, POR ESHTE E VESHTIRE TE BEHESH NJERI
WEN MY LOVE SWEARS THAT SHE IS MADE OF TRUTH, I DO BELIVE HER,THOUGH I KNOW SHE LIES....(W.Shekspire)
Me vjen keq qe akom ekzistojne ne shoqerine tone keso lloj injoranta qe nuk e dine as se cka eshte feja ,dhe se as me cka ka te beje .Une quditem kur nuk ke argument ,dhe nuk ke lidhje me keto qeshtje ,pse ia fut kot .Jam i sigurt qe ju nuk din as ca nje grime se cka eshte feja dhe se feja eshte prej ZOTIT ,por juve veq keni ndegjuar kete si term apo emer,e asgje me shume.Edhe me fal zoteri por edhe kripa dhe shiqeri jane te dy te bardhe por ndryshojne ne shije ,dhe ti nuk mund ti barazosh te gjitha fete ne nje cilesi dhe grup , se ato kane dallim te madh ne mes vete.
Kurse sa i perket atij shkencetarit qe e ka djegur kisha ajo eshte e vertet ,por gjeje ti nje shkencetare qe eshte djegur me urdher te xhamise apo nga feja ISLAME,i bindur se nuk do ta gjesh se nuk ka.Dhe se kur na ka njoftuar ZOTI ne KURAN per rrotullimin e tokes para 14 shekujve,e dihet se atehere nuk ka patur teleskopa me i percjell levizjet ne atmosfere ,por kjo eshte mrekullia e ZOTIT qe e ka bere per njerezit dhe per ata qe logjikojne,e kete e ka noftuar ne KURAN e KURANI eshte libri qe bazohen muslimanet dhe feja ISLAME ne te.E ketu duhet ta dish se feja ISLAME dhe mesimet e saja jan nje e vertet e pakontestuar,e nese mundesh te gjesh ti ndonje argument qe feja islame nuk eshte nga ZOTI na sjellni.
Eshte e vrtet per fat te keq se ateismi eshte nje virus qe i ka pushtuar shume zemra ,dhe ai nuk njeh gje tjeter veq se paran dhe pasurine .Por o njeri pse mohon kur nuk je i informuar per nje gje ,e mohon pa ditur se cka eshte ,nese don nje gje ta nohesh duhet te lexosh per te apo te kerkosh njohuri rreth saj ,e jo veq se si te teket ty dhe mendon se ashtu eshte por jo.
A nuk e njihni ju CAT STIVENS ish kengetar ylle i njohur ne ANGLI
ai i pat te gjitha te mirat e kesaj bote ,por shpirtin e kishte te zbrazur dhe te nevojshem per te besuar ,per te iu bindur ATIJ qe e ka krijuar ,dhe pas nje qasje ne qeshtjet e FESE ISLAME arriti
ta kuptoj realitetin ,dhe me pas faleminderit ZOTI ai hyri ne fene ISLAME dhe braktisi krishterizmin ,e kemi shume e shume shembuj te tille .E sa i perket juve FJORIN edhe pse shkruani ne ate menyre injorante neve nuk na merzisni se jemi te sigurt ne ate qe themi ,kurse ju flitni nga paragjykimet e gabuar dhe pa as nje grime argumenti.
Kjo eshte per << REALITETIN >>
1. Ne rradhe te pare me kerkove nje shembull per fene islame per krimet e saj dheja po ta them. KUSH KA TE DREJTE SIPAS LIGJEVE TE JETES TI HEQI JETEN E NJE GRUAJE E CILA KA SHKUAR ME NJE BURRE PA QENE E MARTUAR ??? DHE NE SHUME RASTE DHE KURRE VETE BURRI VETE TA PERDHUNOJ, GRUAN E DENOJNE ME NJE VDEKJE BARBARE, VRASJE ME GURE PERPARA POPULLIT.
Kjo gje ndodh ne shtetet arabe psh Afganistan, Pakistan etj.Si e lejon xhamia jote kete gje c'njerezore dhe c'fare ka bere dhe c'fare po ben akoma.
2. Vertet fete mund te mos te jene te nje grup sepse budallenjte sjane te gjithe njesoj. Ka budallenj te medhenj ka dhe me te medhenj akoma . Por si e shikon cilesia eshte e njejte.
3. Nje nga mesimet e fese islame eshte qe te perhapin fene e tyre akoma duke perdorur dhe << shpate >>. DHe po do te dish edhe dicka tjeter SHQIPERIA nuk ka qene myslimane deri kur erdhi turku dhe na pushtoj por kristiane.
4. Sa e njohin parane hoxhallaret dhe prifterinjte nuk e njeh asnje ne bote. Ata qe thone qe jane ateist, historia dhe shkenca na ka mesuar qe ata jane besimtaret me te medhenj ne bote edhe arsyeja qe nuk e tregojne se te kush besojne eshte se besemi tek zoti eshte dicka qe i perket njeriut ne vetvete dhe nuk eshte nevoja qe ta perhapi gjithandej me fanatizem te madh dhe ma fitime personale.
5. Edhe c'do te thuash ti me shembullin e CAT STIVENS ?? E perdore kete ngaqe eshte njeri i famshem? ( sado qe une nuk e njoh ). Po te jete se kush ka braktisur fene ke plote raste edhe anasjelltas plote mysliman kane lene fene islame dhe kane hyre tek kristjanizmi ,edhe SHQIPETARE po te duash ketu ne Greqi i ka nxjerre edhe TV po te duash por kjo s'do te thote ndonje gje .
6. Dhe une nuk bej pjese ne shoqerine tende se nuk me ka verbuar feja akoma ,dhe do te isha me i lumtur po te isha injorant se sa te isha fetar i nje kishe apo xhamie sepse atehere do te isha injorant ne KATRORE
MIRE ESHTE JEMI CIK E NJEREZ NE KETE BOTE O NJERI I SHKRETE , DHE MOS TE SHOHIM SE CFARE FEJE KA AI , SE PO DO NJEREZIT DO EDHE ZOTIN ( jo fete )
E THASHE NJE HERE JAM KRISTIAN BESOJ TEK ZOTI POR JO TE KISHA, XHAMIA, BUDA, JAKOVARET, APO NDONJE FE TJETER TE GJITHA KETO KANE NJE BAZE
FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA DHE AS KISHA AS XHAMIA BASHKIMI PRA
HAJT SHENDET
1. ARSYEJA E GRUAS QENDRON NE BUKURINE E SAJ ,BUKURIA E BURIT NE QENDRON NE ARSYEN E TIJ
WEN MY LOVE SWEARS THAT SHE IS MADE OF TRUTH, I DO BELIVE HER,THOUGH I KNOW SHE LIES....(W.Shekspire)
BAZA E FESE ESHTE PARAJA O NJERI I VERBUAR
Krijoni Kontakt