Close
Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 94
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Muhamed, prita qe po flet dicka qe ka lidhje me realitetin e jo iluzione.Ti ke frike te i shikosh te vertetes ne sy, e vetmja qe din te thuash eshte se keshtu shkruan ne Kuran!!!!! Po ne Kuran dhe ne Bibel shkrujne shume gjera, poashtu ne Manifestin e partise ,por ato jane iluzione dhe keqperdoren ne gjitha anet e botes dhe shtjene urrejtje dhe percarje.

Ti ende smu pergjigje per jeten e "lumtur" ne shtetet "Kuranore"?!Pse eshte jeta ashtu ne ato shtete dhe ku qendron gabimi?
    Numroje shtetet "muslimane" ne bote se ju dihet numri dhe numri i banorme e mos ja fut kot.

E verteta eshte e kunderta nga ajeo qe flet ti se muslimanet dita dites braktisin vendet e tyre dhe nje numer i vogel konverton ne fillim tjeret dangadale , kush per interese materiale kush per qellime tjera.
    Kjo eshte realitet e jo enderr e as iluzion si ato tuat.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 15-03-2003 mė 07:48
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    SunRise
    Mund te me tregosh me argumenta konkrete se kush klerik musliman ishin ata qe deshen dhe luftuan kulturen e traditat Shqiptare, per ti kthyer ne kulturen Islame?!
    Personalisht nuk njof ndonje klerik musliman qe ta ket bere kete gje,dhe po ashtu, asnje here muslimanet shqiptar nuk kane ngatruar fene me traditat dhe kulturen.
    Nuk ma ha mendja qe muslimanet e Skraparit qe historikisht kan nxjere rakine me te mire ne Shqipri te martoheshin me nga 7gra.
    Gruaja muslimane te del tek porta e shtepise dhe e mirepret mikun.(dhe nuk fshehet )
    Tjeteruhamedani shqiptar nuk i zbaton dokrinat,ritet e ceremonite e rendit te ri me teper se sa i zbatonte dikur ato te vjetrat te vetat,prandaj shikohet me nje perbuzje nga ana e osmanllinjve te ngurte.Ai shpesh her merr per grua nje kristjane,i merr me vete te bijte ne xhami,kurse te bijat i lejone te shkoin ne kishe me te jemen.Edhe ai vet, nganjehere, shkon me radhe ne te dy qendrat e kultit.Buri mban besimin e vete e gruaja te vetin,kurse femijet djemt ndjekin fen e babait,ndersa vajzat ate te nenes.Dhe ja se si e mbylle fjalen e tije ky udhetar uslimanet ketu nuk jane muhamedan te vertet,por as kristjanet nuk jane te krishter te vertet.
    I mora keto shembuj qe te tregoji (ti) dhe ndonje tjetri se shqiptaret musliman asnje here nuk kane qene rradikal ne fen e tyre,dhe asnje here nuk kane ngatruar fene me traditat e SHQIPTARIT.
    Nuk ke pse i ngatron e pergjithsone problemet .

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Ti del po tek ajo qe them une qe ne shqiperi nuk ka pasur besimtare fanatike. Keta besimtare mbine pas 1990 dhe u bene me fanatike se c'jane ata qe kane lindur ne shtete qe e kane tradite shekullore fene.
    Ky fanatizem qe ka lindur ne shqiperi ne keto 13 vjet po na percan me keq se c'bene ata qe na mbajten 500 vjet. Dhe akoma flasim feja ime keshtu dhe e jotja ashtu.
    Feja eshte percarje vellezer, feja ka nisur luftra, feja ka mbeshtetur diktatore dhe kriminele dhe ju ulerisni ne mbrojtje te saj.

Ti pyet se cilet klerike muslimane kane perndjekur patriote. Une nuk po bej pergjithesime pasi nuk e mohoj qe feja muslimane ashtu si dhe ajo e krishtere kane nxjerre patriote dhe burra shteti, por ajo qe dua te them eshte qe Turqia zgjodhi fene si mjet per te percare Shqiperine dhe ia arriti qellimit deri ne njefare mase. Ne kete proces domosdo u perfshine edhe klerike, ne mos te gjithe shumica e tyre. Dhe ky proces perfshinte edhe shuarjen e rezistences kulturore qe perfaqesohej nga patriotet shqipetare. Ata ishin ata qe u detyruan te largoheshin nga shqiperia ose te vdisnin aty. Feja eshte e nderthurur me politiken dhe veprojne si nje kur e kerkon situata. Kjo eshte ajo qe thashe edhe me siper.

Pershendetje, S.

Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    368
    Muhamed!

Kthehemi perseri tek muhabeti yne i vjeter. Lere or vella shkencen menjane dhe mos u nis nga ajo qe kurani flet per shenjat e gishterinjve. Edhe Bibla shkruan se toka ka forme te rrumbullaket dhe qendron mbi asgje. Per mua keto nuk kane fare rendesi. Per mua rendesi nuk ka as mesazhi qe jep feja pasi jane fjale boshe. Rendesi ka se cfare kane bere per t'i kthyer ne realitet mesimet per te cilat ju flisni se jane zgjidhje per problemet e njerezimit. Per sa kohe jane vetem fjale eshte e kote te diskutojme. Nuk do arrijme asgjekundi.

Edhe dicka, njeriu mbetet injorant ne ate fushe qe nuk i intereson. Po nuk ekzistoi interesi eshte e kote te perpiqesh te lexosh dhe te kerkosh mendime. Megjithate une megjithese nuk jam i interesuar per te marre vesh se cfare eshte feja islame kam lexuar shume rreth saj dhe mund te them se jam ne limitin midis injorances dhe diturise ne kete teme dhe kam te drejten te jap nje mendim, qofte ky pro ose kunder. Ty mendimi im nuk te vjen per mbare dhe shkon e ngaterrohesh ne probleme teologjike jo thote kurani keshtu dhe ne bejme sic thote ai. Ta thashe nuk me intereson per sa kohe qe nuk shoh se ato fjale vlejne me teper se sa vetem per muhabet.

Pershendetje S.

trim mbi trima Maska e Otello
    Anėtarėsuar
    10-02-2003
    Vendndodhja
    Larg Atdheut
    Postime
    45
    Feja eshte per paqe dhe harmoni por jo te gjith e kuptojne sic duhet. Keshtu lindin ngaterresat te cilat sjane shume te nevojsme.
    Mire tha iliria e para se fete duhet te jene dicka personale dhe une mendoj se duhet te perdoret si mjet paqe dhe jo lufte.
    me respekt;
    Otello
    Fighting is the purest thing in a man has in his soul!

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    10-01-2003
    Vendndodhja
    london
    Postime
    70
    harroni emrat qe nuk u takon qe ti thoni ne
    forum nuk vihen me ju ata

ata jane ata qe kan kriju boten ne kohe shume te
    lashte
    do ju lutesha qe mos i bejme kta mobete ne forum
    se po e shikoj sa u interesoket per fene
    hajt i leme lol

Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    368
    Nuk e kuptoj se pse per disa muhabeti i fese eshte tabu?! Feja eshte nje gje qe cdo njeri e zgjedh dhe pse mos kete dhe te drejten qe te diskutoje mbi te?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-02-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    18
    jo nuk eshte as pak e vertete qe fejakrijon percarje perkundrazi ajo eshte simbol i paqes ..cfardo fejet qe te jet.percarja mvaretnga vjen shpesh her vjen nga injoranca e madhe .

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Feja eshte per paqe sikurse komunizmi per te drejta .
    Ne librat shkrun bukur(Bibla, Kurani, Manifesti etj), ne ralitet bejne te kunderten.
    Nuk guxohet te kundershtohen, se ne "emer te Zotit-Allahut" te hypin ne shpinde(bile edhe te vrasin, "paqe").
    Fatwa, xhihad, e me pare kryqezatat etj. Keto i quajne paqe.
    Vertete nuk kuptoj si e tera kjo ?!
    Fillojani nga Nigeri qe jane musliman ederi ne Indonezi dhe numroni shtetet qe nuk kan trazira brenda perbrenda ose konflikte me hstet fqinje?! "paqe"

Mendoj qe do te ishte me mire te rishqyrtohen te gjithat dhe te zbulohet gabimi(por kurrkush nuk ka guxim se keto na qenkan nga Zoti!!!!!!)
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

*KOSOVARE* Maska e Arjeta
    Anėtarėsuar
    17-10-2002
    Vendndodhja
    Danimarke
    Postime
    184
    Edhe une mendoj se feja duhet te jete dicka krejt private...dhe jam kunder atyre qe mendojn qe feja krijon vetem percarje tek shqiptaret!!!

te
    fala
    [size=0.5]Sometimes friends
    cause You pain & happiness
    they come & go
    but one thing 4 sure
    they Love & miss you,
    believe me I am 1
    of them......!!![/size]

Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skėnderbeu
    Nga Arbushi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Fenomeni "Abdi Baleta"
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 206
    Postimi i Fundit: 06-09-2009, 09:28
  4. All-llahu ka thėnė
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 15-01-2007, 07:25
  5. Ēka i ndanė dhe ēka i bashkon shqiptarėt?
    Nga Davius nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 18:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •