Me respekt Shkupjani
Feja krijon percarje tek ata njereez qenuk e kan kuptuar fene siduhet bazat e saj se tek njerezit emencur dhe teka ata qe e kan kuptuar fene ...
me respekt...
Shkupjani...
Me respekt Shkupjani
Feja krijon percarje tek ata njereez qenuk e kan kuptuar fene siduhet bazat e saj se tek njerezit emencur dhe teka ata qe e kan kuptuar fene ...
me respekt...
Shkupjani...
Nese njeriu nuk e ka nji gjė pėr tė cilėn duhet tė vdes,ska vler jeta e tij nė kėt botė...
me falni
ata qee kan kuptuar fene nuk ka percarje tek ata
Nese njeriu nuk e ka nji gjė pėr tė cilėn duhet tė vdes,ska vler jeta e tij nė kėt botė...
Nejse....
o shpres miri , , ej o Krishter i betuar , degjo pak , une e di qe ti Jzu Krishtin e ke vella , e ke shume gjera seps ai ka vdekur ne kryq per ty ashtu sic thua ti . Por qe ne fakt e verteta eshte krejt ndryshe .Jezusi vertete ka qene njeri dhe madje shume njeri i mire , ai ka qene njhe nder profetet me te medhenj dhe me te njohur , por ama ka qene nje profet dhe vetem kam .Ai nuk ka qene as Zoti , dhe as biri i zotit aashtu si pretendoni ju te krishteret .O te mjeret ju , po si nuk i frikesoheni Zotit te te gjitha boterave , si nuk i friksoheni All-llahut te GJITHPUSHTETSHEM TE GJITHMESHIRSHEM , POR EDHE NDESHKUESIT TE PA SHOQ PER TE PRISHURIT SI PUNA JUAJ.tI KTHEHEMI PAK ASAJ QE THUA TI , Q KRISHTERIMI ESHTE FE E DASHURISE apo jo? Degjo ketu ti krishter i bindur dhe ushtar i PAPES.nQS TI THUA QE KRISHTERIMI ESHTE FE E DASHURISE , MENDOJ SE E KE FJALEN PER ATA PRIFTERINJTE QE PERDHUNONIN TE MITUR , PER ATA HOMOSEKSUALE TE pAPES QE NA E MBAJNE VETEN SIKUR JANE NDONJE POTITIKANE TE PAQES POR QE NE FAKT ATA JA KALOJNE EDHE POLITIKANEVE , SEPSE ATA RRINE GJITHE DITEN , PA PUNUAR DHE BEJNE POSHTERSIRA NGA ME TE MEDHATE DUKE PERDHUNUAR TE MITUR .pRA KJO NA QENKA DASHURI ????????? Le ti kthehemi pak Bibkes OK? Mesa kam une informacione nga Bibla , zoti e ka te lejuar Martesen apo jo? Atehere pse disa femra murgesha qe na mbajne veten si besimtare nuk martohen ? Trupi i njeriut ka nevoje biologjike per tu martuar dhe kjo eshte vertetuar edhe shkencerisht . More vella , po thirri pak llogjikes , a nuk ishte GeoergeW BUSH QE KUR MORI PUSHTETIN U BETUA PERPARA ZOTIT , KUR NJERI NGA PRIFTERINJTE E CIAS PO LEXONTE bIBLEN PERPARA TE GJITHE BOTES SE THA QE , ne do te veme paqen te te gjithe boten .Kur ne fakt eshte pikerisht ai qe po lufton muslimanet ne te gjithe boten .Pra ku eshte paqja krishtere ketu ? Ku eshte ajo fjale ne bibel kur sipas bibles zoti thote , kur godasin ne njeren faqe , kthejeni dhe tjetern? A nuyik mendon pak ne menyre kritike me veten tende? Ore ti i di shume mire keto gjera , por nuk do ti pranjosh .Mirupafshim .
Feja krijon vecse percarje e asgje tjeter, kjo e ben kete tek shqiptaret(edhe ketu ne forum) por edhe tek tjeret, shifni tashti konfliktin shia-sunit ne Irak.
Ju flisni sa te doni por e verteta eshte nje, percarrje.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Muhamed!
Mos u vertit o burre i dheut sa lart poshte me te tjera probleme nga ato qe po diskutojme ketu. Ato pyetje qe ben ti beji tek Pyetje per te Krishteret. Une ketu po them qe feja cilado qofte ajo sjell percarje, ti vete e i ben autopsine bibles. Pak me seriozitet te lutem, megjithese e kam te qarte qe ne te dy nuk do biem ndonjehere dakord ne ndonje pike.
SunRiser
Ti perseri vazhdon te mos bindesh dhe mesa duket ti nuk ke per tu bindur derisa te vdesesh , pra ti mesa duket do te vdesesh Jobesimtar dhe me vjen vertete keq per ty sepse te pret nje denim mjaft i dhembshem ne ferr pra ne XHEHENEM .Sepse thote Zoti ne Kuranin Famelarte : O ju njerez kini frike zotin tuaj me nje frike te sinqerte dhe mos vdisni vetem se duke qene besimtare musliman . Perseri thote Zoti nwe Kuran:
Njeri lind i paster ne fene e tij te vertete , pra ne fene Islame , por jane prinderit ata qe e bejne ate krishtere , jehudi , apo ateist dhe une ty more vella nuk te ve shume faj sepse ndoshta me ate fryme je rritur ne familje dhe je ndikuar shume nga idete e gabuara te familjes tende .Gjithsesi
per te reflektuar nuk eshte kurre vone .Ti vazhdon te thuash qe fete sjellin percarje tek shqiptaret .PO pervec fese ISLAME , TE GJITHA FETE E TJERA TE SJELLIN PERCARJE DHE JO VETEM NE SHQIPTAREVE por te gjithe botes , por ti kaq kupton .Ti a nuk e kupton se sa e paster eshte feja ISLAME MORE VELLA? Ajo eshte e vetmja fe qe e mbron moralin me fanatizmin me te madh , eshte e vetmja fe qe ter mbron nga pesimizmi , eshte e vetmja fe qe mban nje familje te shendoshe , eshte e vetmja fe SHKENCERISHT E PRANUAR edhe nga shkenca moderne , bashkekohore. Jane munduar shkencetaret qe te gjejne sikur edhe nje te mete te vogel tek KURANI , POR nuk kane mundur t`ia arrijne qellimit , ORE PO PSE JENI KAQ MOHUES TE MEDHENJ MORE NJEREZ ? Une me duket se ta kam thene edhe here te tjera , qe fene ISLAME MOS E NGATERRO ME ASNJE LLOJE FEJE TJETER OK? Une mund te sjell ty me qindra fakte shkencore qe ndodhen ne KURAN QE I KA ZBULUAR SHKENCA MODERNE SOT , GJE QE VERTETON EDHE NJE HERE QE KURANI eshte fjale e Zotit KRIJUES I UNIVERSIT , I GJITHCKAJE QE EKZISTON , POR JAM I SIGURT QE TI DO TI MOHOSH , TI NUK DO T`I PRANOSH , TI JE NJE MOHUES I MADH . BYE BYE BYE .Te uroj shendet , paqe dhe lumturi . Zoti te Udhezofte .
SunRiser
Degjo , une e di shume mire kunfuzoinin qe ke ti ne koke mbi fene Islame , une i kuptoj shume mire pyetjet pa pergjigje qe ndodhen ne koken tende.Por njeriu gjithmone duhet te lexoje shume dhe pastaj te beje zgjedhjen e tij , pra me fjale te tjera une per veten time kam qene gjithmone ne kerkim te se vertetes , per sa i perket Ekzistences se Zotit .Vertete besoja tek Zoti por nuk isha i sigurt se kush ishte rruga qe me afronte per tek Zoti .Keshtu qe lexoja Biblen , lexoja dhe lexoja , por e shihja qe kishte shume kontradita llogjike .Ndersa per fene Islame as qe interesohesha kurre m madje as qe doja t`ia dija sepse kisha degjuar ne televizor se ata jane Kriminele , jane terroriste , jane keshtu e jane ashtu .Mirpo pashe nje dite ne Internet nje shkrim mbi disa FAKTE SHKENCORE qe ka zbuluar sot shkenca moderne , por qe cuditerisht ndodheshin ne Kuran vazhdonin te citonin disa shkencetare .Fillova t`i lexoja me vemendje dhe mu duken interesante .Pastaj me rane ne dore disa tekste Fetaro-shkencore dhe sigurisht qe edhe ato i lexova dhe me pelqeyen shume sepse ishin fakte dhkencore , dhe faktet jane kokeforte nuk i mohon dot .U bera mjaft kurioz per keto gjera dhe vazhdimisht lexoja informacione ne lidhje me keto gjera , deri sa nje dite me ra ne dore Kurani .Ne fillim nuk arrija ta kuptoja dot , por me kalimin e disa diteve (15-20 dite), po arrija t`ia ndieja shijen dhe thelbin KURANIT . kESHTU QE NGA AJO DITE UNE VERTETE u bera besimtare i vertete .E di qe keto gjera mbase nuk te interesojne per shkak te botekuptimit tend , por une dua te them ty dhe gjithe te tjereve qe ndoshta do ta lexojne kete shkrim . REFLEKTONI , REFLEKTONI DHE MOS U BENI TE VERBER , sepse vertete kjo jete po na iken shume shpejt te gjitheve , dhe kutoni diten e gjykimit kut te dilni perpara zotit I CILI THOTE NE kuran:
Cdo lloji besimi tjeter qe bie ne kundershtim me Parimet e KURANIT por qer me dedikohet mua NUK PRANOHET .Pra eshte nje Zot dhe eshte vetem nje fe .
;
Bravo Muhamed!
Mos po na e qet edhe ti nje "KURAN"?
Vet fakti qe je kaq kembengules ben percarje.
Ti je i "vone" o Muhamed.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Jo une perkundrazi nuk mendoi qe feja krijon percarje tek shqiptaret, nese shqiptaret e shikojne secili besimin e tyre dhe obligimet qe kan ndaj fes ateher do te ket me shum paqe mes nesh....por jan shqiptaret ata te cilet krijojne percarje tek feja, ata e keqperdorin besimin qe te shkatrrojne paqen ne mes te njerzeve apo me mire te them te huajt (fqinjet siq jan italia, greqia) krijojn cregullira per rreth shqiptareve duke i ngacmuar dhe duke mbjell urrejtje ne mes besimeve te ndryshme sepse ata e din mire se sa te ceket jan shqiptaret!!!!
Shikoni vendet europiane, ameriken edhe keto vende kan shum besime te ndryshme por tek ato jehon paqja e drejta mbi besimet dhe secili e shikon punene e tyre.....por kur vjen puna tek poppili dhe ardhmeria e vendit te gjithe bashkohen duke i injoru armiket te cilet e shfrytzojne rastin qe te nderhyn ne mes nje poppuli te pafajshem siq jan shqiptaret....
arjeta
[size=0.5]Sometimes friends
cause You pain & happiness
they come & go
but one thing 4 sure
they Love & miss you,
believe me I am 1
of them......!!![/size]
Krijoni Kontakt