Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 94
    sniper_007
    Anėtarėsuar
    06-02-2003
    Vendndodhja
    fier
    Postime
    28
    Nuk sjell feja percarje jo , por njerezit e sjellin percarjen , sepse feja ben thirrje per bashkim , per paqe , per vellazerim , per besim tek i madhi ZOT dhe jo ne gjera te kota .Megjithate nqs ka njerez qe mendojne qe feja sjell percarje atehere le ta mbajne per vete ate mendim , sepse eshte nje mendim shume i vjeter ok? Sepse o na kane sjelle percarje neve shqiptareve partite politike keto 12 vjet pluralizem politik , o nuk na ka sjelle njeri .Pra ishin partite ato qe i vune zjarrin Shqiperise ne 1997 dhe jo feja . OK ? Megjithate perseri vazhdojne te qarkullojne mendime se feja perhap percarje ......... , keto jane budallalleqe , ne fe mund te kete perplasje mendimesh , por kurrsesi percarje .

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Po ti i madhi Muhamed, me trego se cte mire i ka sjedhe feja njerzimit ne histori pervec luftrave e mjerimeve?
    Ne din me trego, jo citate por te verteta.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Muhamed!

Faleminderit per minileksionin informativ mbi te mirat, dobite, vertetesine dhe temen e islamit.

Por problemi eshte tjeter dhe jo injoranca ime mbi islamin. Problemi eshte se je ti ai qe flet pa fakte ose me fakte imagjinare. Ti beson se feja dhe me sakte islamizmi e kane bashkuar shqipetaret dhe vazhdojne t'i bashkojne.

Po ja te te bej une ty disa pyetje dhe me thuaj ti se ku qendron bashkimi...

A nuk ishte islami feja qe u fut midis shqipetareve me dhune ose ne shkembim privilegjesh nga turqit?
    A nuk ishte islami ( kleriket muslimane bashke me ata ortodokese) qe u perpoqen te shkaterronin traditat dhe kulturen shqipetare dhe ta zevendesonin me ate islame apo greke?
    A nuk ishin kleriket ( me pak perjashtime) ata qe perndoqen patriotet dhe rilindasit shqipetare?

Si keto jane edhe 100 pyetje te tjera, por per ju keto nuk kane rendesi pasi kultura islame eshte superiore ndaj asaj shqipetare dhe do te ishte me mire sikur ajo te jete qendra e mentalitetit shqipetar.

Ju mund te fshiheni prapa fese dhe te legjitimoni ato qe keni b
    ere dhe beni nen justifikimin e vullnetit te Zotit por fakti eshte se nuk jeni gje tjeter por "TRADHETARE" qe keni shitur cdo gje te shtrenjte shqipetare dhe keni blere mallin e lire te botes.

Nejse, sic thuhet "atdheu eshte aty ku te behet me mire" dhe me sa kam pare juve ju behet me mire ne token e islamit sesa ne token e shqipetarise.
    Megjithate historia e ka provuar se kur fillon furtuna mercenari eshte i pari qe nxiret jashte shtepise te se zotit, dhe me duket se ju jeni mercenari.

Pershendetje, S.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Ky Muhamedi mund te marr shembuj "paqe" ne vendet arabe.
    Atje zoteron" paqe e mirqenje", atje te vrasin, te mbajne ne roberi, te shkelin te drejtat elementare, te ndalojne fjalen e lire, mendimin e lire, informata te lira.............. e gjithcka ne emer te Kuranit dhe fese!
    Vertet eshte cude qe ka njerz qe besojne ne kete?!(e di qe ka njerz ketu te shkollave fetare dhe e kan per detyre te veprojne si sekretare te partise edhe se kan edhe interese materiale, por ata qe se kan kete detyre!)
    Keto mor Muhamed sjedhin percarje urrejtje dhe lufte.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-03-2003
    Vendndodhja
    Rumani
    Postime
    10
    Ore Muhamed ti paske qene tersi i dynjase ore te bera nje goxha leter dhe kur desha ta postoja mu nderpre interneti , ma mer mendja do jete dora e Zotit Do te ta dergoj neser se sot u merzita. Nejse ti vazhdo te shkruash dhe te lexosh kuranin qe te nasjelles ndonje informacion ose mendim te ri neser te na cuditesh koken akoma me shume bye.
    Me respekt BW
    Mace mace pis pis pis
    c'ka dollapi qe leviz
    eshte miu kaca miu
    gjithe pjatat i lepiu

i/e regjistruar Maska e Idmon
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    detroit
    Postime
    81
    FEJA PERVEC SE TE MIRAVE NUK TE SIELL ASGJE TE KEQE .

ZOTI JU NDIMOFT
    nuk ka rendesi

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Amin

Nė vend tė pėrgjigjjes sime - (pėr mungesė kohe)
    *Nuk je religjioz nėse bėhej i krishterė, por nėse bėhej Jezus Krisht. Nuk je religjioz nėse je budist, por nėse bėhej Budė. Vetėm ashtu lindė religjioni.* OSHO

*Religjioni nuk ka asgjė tė pėrbashkėt me kisha, tempuj e xhamia. Nuk ka asgjė tė pėrbashkėt me rituale e ceremoni. Religjioni lindė vetėm atėherė kur personi pulson me dashuri. Secili individ duhet tė lindė nė religjion, dhe derisa tė mos e lindėsh religjionin nė vetėvete, nuk mund tė jeshė religjioz.* OSHO

*Prifti ėshtė biznismen nėn maskėn e njeriut religjioz. Ai me spiritualitetin e vėrtetė bukvalisht nuk ka kurrfarė lidhjeje. Pėr kėtė nė thelb priftėrinjt janė kundėr Budės, Krishtit etj. Priftėrinjtė i konsiderojn armiqė Budėn e Krishtin etj. sepse ata janė kundėr ēfrytėzimit tė njerėzve nė emėr tė Perėndisė!* OSHO
    Ini, bėhuni, pėrhapni dhe jetoni dashuri!

trim mbi trima Maska e Otello
    Anėtarėsuar
    10-02-2003
    Vendndodhja
    Larg Atdheut
    Postime
    45
    Aman se na mbytet me propaganda per fe. Ne fillim nisa te marr pjese ne disa tema me karakter propagandistik por verejta se isha gabim. Tja them te drejten un Katolik jam por te dyja palet po me merzisin si Katolikja ashtu dhe Muslimanja. Sic kam thene dhe ne nje teme qe kam hapur "Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria"nuk besoj te jete ndokush qe te mos kete pasur nje shoke apo shoqe te nje feje tjeter. Ndersa ketu ne forum diskutohet pune fesh.Fete jane dicka qe nuk duhet te perdoren si mjet percarje por si nje mjet paqje pasi ai eshte qellimi i tyre i vertete. Ne jemi shqiptar, jemi nje komb dhe duhet te qendrojme te bashkuar, pasi keto probleme midis nesh na kane marr ne qafe dhe ne te kaluaren.
    Ja kalofshi sa me mire dhe sa me pak propagand ne te ardhmen ju lutem.
    Me respekt;
    Otello
    Fighting is the purest thing in a man has in his soul!

sniper_007
    Anėtarėsuar
    06-02-2003
    Vendndodhja
    fier
    Postime
    28
    SunRiser
    Te pelqn apo jo ty , ti je injorant mbi fene Islame. Te pelqen apo jo ty ti nuk e njeh fene ISLAME , DHE kjo duket mjaft qarte nga menyra se si ti e koncepton fene Islame dhe me sa duket ti keshhtu do te vdesesh pa e njohur kurre fene ISLAME. Po te kujtoj nje ajet Kur`Anor: Thote zoti i lvdishem ne KURANIN famelarte :
    O ju njerez , kinie frike zotin tuaj me nje frike te sinqerte , dhe mos vdisne vetem se duke qene besimtare muslimane . Sepse NQS TI NUK DO TA NJOHESH KURRE FENE islame dhe nuk do ta praktikosh ate ne jeten tende , nuk ka dyshim , qe vendi yt eshte zjarri i ferrit , ose sic thuhet ndryshe zjarri i xhehenemit. Por edhe keto fjale ti nuk i beson , dhe une per kete jam i bindur . Ti do fakte apo jo? Vertete a do te jap fakte shkencore qe jane zbuluar vetem kete shekull nga shkenca moderne bashkohore dhe qe kurani i ka permendua perpara 1400 vjetesh kur u zbrit . Degjo atehere :
    Thote zoti ne KURANIN FAMELARTE : - A mos kujtojne njerezit se nuk do t`iu bashkoj une atyre kockat ashtu si i ka patur dhe a kujton njeriu se nuk do te ringjallet dhe nuk do te gjykohet ne diten e gjykimit? Po pa dyshim njerezit do te ringjallen dhe madje une do t`ia bashkoj atyre edhe majat e gishtrinjeve ashtu sic i kane patur .PRA PO E THEKSOJ : edhe majat e gishtrinjve . Cfare tregon kjo? Ashtu sic e kane zbuluar shkencetaret , te gjithe njerezitmajat e gishtrinjve i kane te ndryshme nga njeri tjetri , pikerisht per kete arsye kur ndonje person arrestohet nga policia , atij i merren shenjat e gishtrinjve . Pra , o miku im , edhe kete fakt shkencor te kuranit ti nuk e pranon . Ti nuk ke per te pranuar edhe fakte shkencorre te tjera qe do te jam une ne te ardhmen , sigurisht NQS TI DO TE ME KERKOSH .Ti vazhdon akoma me ato fjalet boshe dhe pa kuptim , feja sjell , percarje ketej , sjell percarje andej , ti ne radhe te pare nuk e di fare fare fare fare ....se cfare eshte feja Islame , se per cfare u ben ajo thirrje njerzve , ti nuk e di dhe as qe do t`ia dish se si funksionon Feja ISLAME , DHE PASTAJ FLET KOT SE KOTI BROCKULLA .o VELLA I DASHUR , UNE MUND TA MBUSH MENDJEN SHUME MIRE POR problemi qendron pikerisht tek ty , se a do ti kuptosh thelbin e fjaleve apo jo? Sot ne bote jane 1 miliard e gjysem njerez qe i perkasin fese ISLAME , NDER MJET TYRE , qe kane pranuar fene ka shkencetare , psikologe , jurista , ekonomista , kozmonaut , ambasadore te kane qene ne vendet Islamike , qe kur e kane njohur nga afer fene Islame e kane perqafuer ate mwenjehere . Te uroj shendet , mbaresi dhe te gjitha te mirat , BYE BYE BYE

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skėnderbeu
    Nga Arbushi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Fenomeni "Abdi Baleta"
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 206
    Postimi i Fundit: 06-09-2009, 09:28
  4. All-llahu ka thėnė
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 15-01-2007, 07:25
  5. Ēka i ndanė dhe ēka i bashkon shqiptarėt?
    Nga Davius nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 18:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •