injoranca (vella) injoranca,e jo feja.ok
injoranca (vella) injoranca,e jo feja.ok
Nuk vret pushka por ai qe e zbraz, nuk percan feja por njerzit.
Te dyjat jane mjete me te cilat mund te vritet dhe percahet.
Sa te eksistojne aq edhe do te keqperdoren.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
O person , o njeri , o Shqiptar , o derman , o Asllan , o..... , O.... , O CFARE TE THEM UNE TY . Nuk dua te te ofendoj dhe as te bej bej politike fetare sepse jam i sigurt qe ti do ta refuzoje me ate krenarine tende , me ate kryenecesine tende, me ate PAditurine tende qe eshte futur thelle ne mendjen tende dhe ne zemren tende te SEMURE NGA keto plage qe thashe me siper .Do te doja qe me pak fjale te thoja dicka NQS TI SIGURISHT NUK KE NDONJE KUNDERSHTIM . Degjo more vella , se si eshte e verteta e kesaj punes se fese qe thua ti .Vertete sot jane perhapurshume fe ose me mire te themi te ashtuquajtura fe , por eshte mjaft e rendesishme te dish ti se te gjitha fete qe jane perhapur sot ne bote i sherbejne nje KLANI TE CAKTUAR , i sherbejne nje shteti te caktuar , i sherbejne nje MAFJEJE TE CAKTUAR , ME NJE FJALE JANE TE KOMANDUARA NGA NJEREZ TE FORTE OKONOMIKISHT , USHTARAKISHT DHE INTELEKTUALISHT .Pra te gjitha fete , pervec FESE ISLAME .vETEM FEJA ISLAME ESHTE LARG TE METAVE, ESHTE LARG GJERAVE TE KOTA , ESHTE FE SERIOZE , te forcon karakterin , te benqe ti ta njohesh mire Universin , gjithesine , FEJA iSLAME MORE VELLA TE BEN QE TI TE KUPTOSH MIRE dhe QARTE se PERSE KE ARDHUR NE KETE BOTE ? ! kush te ka krijuar ? per se te ka krijuar ? ku do te shkosh ti mbas vdekjes ? cfare te pret ty mbas vdekjes ? Feja Islame i argumenton te gjitha keto dhe eshte paralel me shkencen , madje qendron edhe me lart se shkenca , sepse te gjitha gjerat qe i ka thene KUR`ANI PARA 1400 VJETESH , SHKENCA PO I VERTETON SOT . O vella , une po te permend vetem nje fakt nga KURANI"::::......... THOTE ALL-LLAHU NE KURAN: O ju njerez , Nqs ju nuk besoni se do te ringjalleni mbasi te treteni ne varr dhe te beheni hi e pluhur , Atehere kujtoni krijimin tuaj , se si ju krijova pasi ju nuk ishit fare . Mbase une u zgjata pak , por duke e mbyllur dua te them edhe nje gje te fundit, MOS FOL KURRE ME KOPETENCE PER GJERA TE CILAT TI NUK I DI OK?????.... Studioje njehere FENE ISLAME , PASTAJ FOL PER TE ? Te uroj shendet miku im , dhe te uroj qe te pranosh fene islame , sepse vetem keto kohet e fundit e kane pranuar fene ISLAME ME DHJETRA SHKENCETAR . BYE BYE
Mos fol kot sepse ti nuk di asgje per fene ISLAME .Studioje njehere fene islame , pastaj fol per te ok?
Mos ja fut kot , se ti je aq i paditur sa qe arrin qe te flasesh me kompetence per KURANIN DHE FENE iSLAME.Nqs ti do ndonje debat , une jam gati , por e di qe do te dalesh i humbur .
Pershendetje o Rili . Ckemi ? Si jeni ? As nuk ju njoh dhe as nuk me njeh, por me beri pershtypje ky shkrimi yt dhe po te them disa fjale .Se si do t`i presesh fjalet e mia kjo eshte pune per ty.PO deshe merri seriozisht, po nuk deshe nuk ka problem fare , eshte pune per ty .Po e filloj nga Feja e Shqiptarit ESHTE SHQIPTARIA , E.... , KESHTU MENDON TI ? OK. dEGJO MORE VELLA , SE TI dukesh qe nuk ke kulture fetare fare dhe jam i sigurt qe as qe do te kesh , sepse me sa duket ti keshtu je gatuar , ose kete arsim shpirteror ke nga prinderit .Por une po shpjegoj shkurtimisht se cfare eshte Feja ISLAME , E CILA ESHTE E VETMJA FE E VERTETE , e cila eshte E VETMJA FE E PRANUAR SHKENCERISHT . Sepse une nuk e di se sa arsim , kulture apo horizont ke ti , por po te them qe ka shume njerez te njohur keto kohet e fundit qe kane pranuar fene ISLAME .kETU MUND TE PERMENDIM , MJAFT SHKENCETAR , HISTORIAN , MJEK ME FAME boterore , por edhe njerez te fushave te tjera . Ti nuk ke per ti kuptuar kurre keto fjale , por une po them qe FEJA ISLAME eshte e vetmja FE ne BOTE e cila i jep pergjigje te ARGUMENTUR ME FAKTE shkencore , pyetjeve qe vijojne :
Kush eshte njeriu? CFARE ESHTE NJERIU SI QENIEJE ? pSE JETON NJERIU ? cILI ESHTE QELLIMI I EKZISTENCES SE TIJ NE UNIVERS? kUSH E KRIJOI universin ? Kush i krijoi yjet? PO diellin? Po forcen e padukshme por qe ekziston te GRAVITETIT , KUSH E KRIJOI? pse njeriu vdes? PSENJERIU KA LLOGJIKE , NE NDRYSHIM NGA TE GJITHA QENIET E TJERA NE PLANET ? CFARE E PRET ATE PAS VDEKJES? Po te permend vetem nje AJET KUR`ANOR:
Thote All-llahu ne KUR`ANIN FAMELARTE :
NQS JU O NJEREZ DYSHONI NE RINGJALLJE , ATEHERE KUJOTNI KRIJIMIN TUAJ , KUR NE JU KRIJUAM , KUR JU NUK EKZISTONIT FARE . A mos mendon njeriu qe ALL-LLAHU NUK DO TA RINGJALLE ATE MBAS VDEKJES? PO ringjallja eshte shume e lehte per ALL-LLAHUN , SEPSE AI ESHTE QE KRIJOI QIEJT DHE TOKEN , AI ESHTE QE KRIJOI NJERIUN PER HERE TE PARE , pra A nuk paska fuqi ALL-LLAHU TA RINGJALLE NJERIUN PASI AI TE TRETET NE VARR ? UNE mund te them shume ajete nga Kurani , por ti perseri nuk ke per ti pranuar , sepse te gjithe ata qe nuk besojne tek zoti jane MENDJEMEDHENJ , KOKEFORTE , KRENARE DHE KRYENECER .
Muhamed, a je ne enderr a si?
Nuk di kujt po i drejtohesh e as nuk e di ka te vine ato informata, por ketu eshte fjala se feja percan e nje shembull je ti vet.
Kuranin e kan zbulua arabet ju takon atyre dhe ata te jetojne ne ate jete te lumtur qe kan me gjith te, Biblen cifutet e me vone te krishteret por me shumice e kan braktis(pervec formaliteteve).
Ne po flasim per shqiptari e mos hap dezinformata per njerz te shkences se edhe pak besim me e pas njeriu tek ti edhe ate e humb kur genjen.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Muhamed!
Nga sa po shoh je bere tamam muhamed nga idete dhe mendimet qe jane mbjelle dhe kane mbire ne trurin tend.
Ke shkruar goxha referat dhe ne ndonje medrese mund te mbrosh edhe ndonje doktorate, po problemi i vetem eshte se ketu je ne forum dhe jo ne nje rreth fanatikesh dhe fondamentalistesh.
Ketu diskutimi ka teme tjeter nga ajo ku ti perpiqesh te futesh dhe kete e ben ose me vetedije te plote ose te rremben pasioni i tepert ne ate qe beson ose si i themi ne shqiptaret ( ndoshta edhe ti) "fluturon me presh ne b***"
Feja eshte percarje dhe ti je fakti me konkret qe me ben te bindem se sa e vertete eshte kjo. Feja eshte politike dhe ty te palqen kjo lloj politike pasi te lejon te besh dhe te mendosh ne nje menyre shume hermetike por per fat te keq larg realitetit shqipetar. Sikur keto mendime kaq "te ngurta" te ishin rreth shqipetarise ah sa gjera do te ishin me ndryshe ne Shqiperi.
Keshtu z. Muhamed, lere muhamedizmin te beje punen e tij dhe konsideroje veten si shqipetar dhe jo si musliman.
Te njejten gje te bejne edhe te krishteret dhe ky forum do te behet nje gje shume me e kendshme se sa eshte tani.
Pershendetje, Sunriser
ne rast se flisni per shqiptaret dhe fene ne shqiperi desha tju pyes se kur eshte incidenti i fundit mes dy besimtareve te kunder? me sa di une shqiptaret e urojne njeri tjetrin ne festat feteare. dhe ju sunriser nuk ka asgje te keqe te behesh si MUHAMEDI po eshte e pamundur sepse ai ishte profet dhe predikoje islamin dhe jo precarjen,paqen dhe jo luften,dashurine dhe jo urretjen.prandaj desha te theme mos ofendo ne ate emer!!!!!!
per ty o ILIRIA E PARA .
DEGJO MIRE se cfare do te them o njeri . FEJA NUK SJELL ASPAK PERCARJE tek shqiptaret .Tni po ta argumentoj per se . SE PARI : SHQIPERIA ESHTE NJOHUR dhe vazhdon te njihet historikisht si nje nga vendet shembull ose model per torelance fetare ok? SE dyti: Kjo percarja qe thua ti eshte artificiale dhe ujitet nga vendet te cilat ne shqiptareve nuk na kane dashur historikisht dhe vazhdojne qe te mos na duan ., sic jane SERBIA , Greqia , Maqedonia etj.... POR ti nuk i kupton dot keto sepse mbase kaq horizont ke , ose kaq vizion ke dhe nuk ke faj , ti thuaje mendimin tend te lire ashtu sic e mendon .SE UNE NUK E KUPTOJ SE CFARE PERCARJE PO TE SJELL , TY feja , une po i referohem gjithnje fese ISLAME , UNE NUK E KUPTOJ SE cfare problemi ke ti apo ndonje tjeter se ketu ne SHqiperi ka besimtare qe shkojne dhe falen ne xhami , qe lexojne Kuranin, qe agjerojne , etj..... O NJERI NAIV , O NJERI JOLARGEPAMES , po ti nuk po e kupton akoma qe ne Shqiptareve na kane komanduar dhe vazhdojne te na komandojne te tjeret , po na terheqin prej hundesh , po na diskriminojne , po na degjenerojne , GREKET , SERBET , EVROPA pse jo edhe Amerika . TI KUJTON se feja sjell percarje , po ti nuk e di fare se per cfare flet feja , ti vetem ke degjuar , nqs do ta lexosh kuranin me vemendje ti do te befasohesh , sepse kurani nuk eshte vetem per Arabet por per te gjithe njerezimin OK? PO ja qe ti kete gje nuk e di .STUDIO , pergatitu njehere dhe pastaj fol . bye bye .
sunriser per ty .
O SUNRISER , degjo edhe ti me vemendje sepse ti qenke aq hermetik , aq i semure , aq i paditur aq naiv sa nuk po e kupton fare fare fare qe une nga kjo qe po te them ty nuk fitoj asgje . Per kete te jesh i sigurt , ti mud te shkruash cfare te duash , mund te thuash cfare te duash , por problemi yt qendron qe ti ja fuk kot fare dhe flet pa fakte , ti flet pa argumenta, je ti ai qe flet me pasion , me epsh per te hedhur erresire mbi fene ISLAME , SEPSE ti flet per nje fe qe as nuk e njeh fare . Po si mund te mbjelli FEJA ISLAME PERCARJE kur ajo eshte nje fe qe qe ne momentin e zbritjes se KURANIT dhe deri me sot ka bere dhe vazhdon te beje thirrje per qetesi shpirterore , per paqe , per bashkejetese fetare , sepse ti nuk e di , por po ta them une qe ne kohen e PROFETIT MUHAMED , kishte disa njerez , ose me sakte disa fise qe nuk e besuan ALL-LLAHUN , DHE ADHURONIN idhuj , pra adhuronin gure , drure , varre , statuja etj. MUHAMEDI ME SHOKET E TIJ U FLISTE KETYRE , njerzve duke i thene qe te heqin dore nga adhurimi i idhujve dhe te adhurojne vetem zotin , por ata nuk merrnin vesh , keshtu qe ZBRITI NJE PJESE E KURANIT KU All-llahu i terhiqte vemendjen PROFETIT MUHAMED DHE I THOSHTE :
LERI ata te mjere o muhamed , leri se me te vertete ata jane ne xhehenem , vendi i tyre eshrte zjarri i ferrit , lendet e te cilit jane druret , guret dhe njerezit jobesimtare . EDHE sot e kesaj dite ka besimtare qe bejne thirrje per te tjeret per tu futur ne Islam , per tu bere besimtare musliman , sepse feja ISLAME ESHTE E VETMJA FE e vertete , dhe eshte vertetuar shkencerisht .DHE NUK KAM pare ndonje musliman qe te detyroje njeri te pranoje ISLAMIN , GJITHSESI TI NUK I KUPTON DOT KETO QE PO TE THEM UNE , SEPSE JE MENDJEMADH , KRENARE , NUK E UL HUNDEN ETJ.......... BYE BYE
Krijoni Kontakt