Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 50
    life is a flower Maska e maryp
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    Citim Postuar mė parė nga toni007 Lexo Postimin
    thuaj me mire qe italian na ra ne risk italia se do ishte me mire me shku cik me lart,ketu cdo gje ka prapaskene nuk ka asnjehere qartesi ky shtete ne cdo lloj fushe dhe aspekti.
    nisu thjesht nga fakti qe politika italiane eshte politike mafioze,dhe atyre i intereson kjo lloj propagande dhe ky lemsh qe krijojne, u duhemi per ekonomine e tyre e u duhemi edhe ne anen politike sepse jemi nje leter qe mund ta perdorin sa here duan te prekin opinionin publik...
    nese do te besh dike per vete nuk ka arme me te forte sesa presioni psikologjik, frika qe dikush tjeter do te marre ate qe te takon ty..
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

=ஜ۩۞۩ஜ= Maska e toni007
    Anėtarėsuar
    02-03-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin e Shqiponjave
    Postime
    3,266
    Citim Postuar mė parė nga maryp Lexo Postimin
    nisu thjesht nga fakti qe politika italiane eshte politike mafioze,dhe atyre i intereson kjo lloj propagande dhe ky lemsh qe krijojne, u duhemi per ekonomine e tyre e u duhemi edhe ne anen politike sepse jemi nje leter qe mund ta perdorin sa here duan te prekin opinionin publik...
    nese do te besh dike per vete nuk ka arme me te forte sesa presioni psikologjik, frika qe dikush tjeter do te marre ate qe te takon ty..
    MENDOJ SE ITALINE E VITEVE 90 E DESHNIM TE GJITHE SEPSE ISHTE VERTET NJE SHTET I FUQISHEM DHE JEPTE SHUME MUNDESI..

POR PAS 2001 ME HYRJEN NE FUQI TE EUROS KY SHTET FILLOJ ME NDRYSHU KREJT DHE ME ARDHJEN MASIVE TE EMIGRANTEVE NGA ROMANIA BULLGARIA DHE SHTETEVE PERETHE QE KETU ESHTE BERE NJE REMUJE E PAPARE,VITET 90 VETEM SHQITAR MAROKIN TUNIZIN KISHTE , TASHME I KE TE TERA RACAT E BOTES KETU..

MENDOJ O BOBO MOS U BENTE KURRE SHQIPERIA KESHTU!!SKEMI CE DUAM EUROPEN ME MIRE JASHTE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-07-2009
    Postime
    18
    Miredita,
    une e hapa kete teme me shprese qe ne te diskutojme edhe te reflektojme per te ndryshuar veten tone per mire, duke u bazuar ne traditat tona te krenarise per veten dhe per kombin, dhe ne traditat tona te fisnikerise, me pak fjale te mos behemi llafazane te kote, edhe te mendohemi mire para se te flasim e te veprojme sepse nuk jemi vetem filani e fisteku por edhe shqiptaret dhe Shqiperia.
    Keq flasin per kedo edhe per ameriken, gjermanine, italine, greqine, per te gjithe pak a shume. Por qeverite edhe organizatat politike dhe shoqerore te ketyre vendeve bejne shume per vendin e tyre, me duket mua mbase qe nč shqiperi behet shume pak ose aspak. Jane jo shqipetare prijesit tane perderisa kane frike,( sepse shqiptari nuk ka frike(rregulli i pare i fisnikerise bashke me mbajtjen e fjales) t'u tregojne grekerve italianeve anglezeve e kujtdo qe ne jemi edhe do te jemi gjithmone nje popull fisnik, edhe jo siē na lyejne e perlyejne. Por me sa shoh ne mesin tone kemi shume shqipetare te pa ditur edhe fatkeqesisht me te shumtit jane ata qe po drejtojne vendin tone. Ju lutem edhe ne diēka, shkruani sa me shume fjale te mira e te bukura shqipe edhe veēoni ato te huaja. Faleminderit

e cregjistruar nga trute
    Anėtarėsuar
    02-03-2009
    Vendndodhja
    Italia
    Postime
    13
    jam dakord me maryp, kjo karta e rracizmit ne itali eshte gjithmone nje jolly ne dore te qeverise italiane, qe per zvijuar popullin italian nga 1000 problemet qe ka ne shtepine e vet ti japi fajin emigranteve, se jan ata qe ja hajne buken e ja prishin kosin. populli italian eshte shume popull dele, beson gjithshka sheh neper televizion e gazeta, po meqe e kan punen shume keq s'kane rruge tjeter. mbyllin syte e i besohen fatit, nderkohe shfryhen me emigrantet, se i kan kollaj.
    italia eshte bere skandal, mjere ne qe na ka qelluar per pjese, keta jan bere qe s kan buke te hajne vete, jo me te hajme dhe ne. sidoqofte mendoj se jeta e emigrantit eshte e veshtire kudo dhe eshte e vertete qe tashme s'ndihem me pjese as e vendit tim, me duket vetja si hibrid, sikur s'kam nje identitet kombetar, a thua se jam lindur fillikat e vetme ne kete bote.
    rracismi eshte nje fenomen natyral dhe nuk dua t'ja jap atij fajin per te gjitha. sikur ne itali te behej politike integrimi shume shqiptare nuk do mereshin me droge e pislliqe, por ideja dhe koncepti i emigrantit eshte gjithmone e lidhur vetem me anen funksionale te tij, me duhesh per pune te shpifta qe s dua ti bej vet, me duhesh te te shfrytezoj, hajde se e ke deren hap, do te besh jete si njeri dhe mos kushedi ke dhe nja dy fije tru ne koke e ecen perpara, ik shporru se te qis sgupthi nga shtepija ime. se shtepija e tyre eshte, o zoterinj, dhe ne jemi vetem ca mysafire te padeshiruar.
    personalisht nuk e ndjej shume rracizmin, ndjehem vetem e humbur, sepse do te kisha dashur te kisha patur mundesi te beja jete ne vendin tim te lindjes, te kisha realizuar endrrat dhe planet qe kisha un dhe qe me ushqente familja ime kur isha femije., po mos te kisha qene e zonja ti hidhja fajin vetem vetes.
    ndersa sot nuk kam as mundesi te shkoj tek varret e prinderve te mij, ti qaj kur te dua, edhe per kete duhet te mar nje avion.
    kot me bo uf e buf...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-02-2009
    Postime
    812
    po ku ka vend qe nuk na urrejn ne Shqiptareve ene me te drejt..pa i pergjithsuar miletin desha te them se njerezit me kot i gjen ne Shqiperi...nuk kan lan krim pa ba ne Itali a Greqi a kudo ne bot kan vra e pre per 1 varese florini..nuk kan lan gja pa vjedh e plak pa perdhunu. shifi ne Shqiperi asht ba vendi si shkretetira e Saharas...hajdutat me te medhenj na kishin qen kto Shqiptaret. njerez pa ideale,respekt,ndjenja...vetem lek po dun ene ma shum vjedhin akoma ma shum dun deri sa kto lek jua han kokat..car faji kan Italiant bre a Grekt.. aq sa i kam inat nuk mundem me ju vu faj...do thoni ju nuk jan te gjit ashtu..dakort jam se ka djem e vajza Shqiptare qe te marrin gjak ne vetull por ata jan 5 a 10 % e popullsis.. te tjeret dun sharrsin.....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Italia ka qen vendi i poshtersirave ,krimit prostuticionit e qa jo se .Tani po i pango konkurenca e tregut ta miellit e kruneve qe ne ket te dyten jemi ne shqiptaret.Turp te kan italianet., na e kan rrit ujemin, thjesht ne sllovaki jo qe nuk po vjen uji i turbullt po spo vje hiq ....dala e plast , po pa ne as ata sdo i kan punet mire se ua lem shtallen that .

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anėtarėsuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    Citim Postuar mė parė nga dritek7 Lexo Postimin
    po ku ka vend qe nuk na urrejn ne Shqiptareve ene me te drejt..pa i pergjithsuar miletin desha te them se njerezit me kot i gjen ne Shqiperi...nuk kan lan krim pa ba ne Itali a Greqi a kudo ne bot kan vra e pre per 1 varese florini..nuk kan lan gja pa vjedh e plak pa perdhunu. shifi ne Shqiperi asht ba vendi si shkretetira e Saharas...hajdutat me te medhenj na kishin qen kto Shqiptaret. njerez pa ideale,respekt,ndjenja...vetem lek po dun ene ma shum vjedhin akoma ma shum dun deri sa kto lek jua han kokat..car faji kan Italiant bre a Grekt.. aq sa i kam inat nuk mundem me ju vu faj...do thoni ju nuk jan te gjit ashtu..dakort jam se ka djem e vajza Shqiptare qe te marrin gjak ne vetull por ata jan 5 a 10 % e popullsis.. te tjeret dun sharrsin.....
    dritek7 I ke permbledhur te gjitha troē !

E vźrtźta sa do qź źshte e hidhur duhet ta pranojmź.

i/regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-03-2008
    Vendndodhja
    Pistoia
    Postime
    580
    Ne duhet te sillemi si kolektivitet ne shqiperi, e si individualitet jashte saj.
    ndersa ne fakt bejme te kunderten.
    Neper rruget e botes shume rralle e sheh nje shqiptar Vetem. ēunat rrine nga dy tre shpesh kater, si bande.
    Familjaret po ashtu, aty ku sistemohet njeri futen dhjetra te tjere. kjijohet komunitet.
    ēa me dhene prova, rrotull ka kudo.
    Problemi eshte qe bota e sotme te pakten ligjerisht nuk ka diskrimimin te drejtash, as rrogash gjithashtu. per te njejten pune nje shqiptar paguhet njesoj si nje i huaj, kur aktualisht ai punon ME PAK. ose te themi (ne rastin me te mire) baraz me te.
    e kjo e krijon cmiren, urrejtjen tek i huaji, i cili fillon pak nga pak te mendoje se me punen e tij i mban edhe te huajt qe s'bejne tjeter veēse perfitojne nga mundi i tij.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Une kam nje shoqe ne facebook, jeton ne Italy. E shoh qe shumicen i ka friends italiane. E mesa shoh shkon shume mire me to. Nuk shoh komente diskriminuese. Biles ka hap dhe nje restorant atje. Prape nuk shoh rracizem apo se eshte shqiptare. Mbase kete e mbajne me hater.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-03-2008
    Vendndodhja
    Pistoia
    Postime
    580
    gjithsesi, them qe: sikur nje muaj rresht perēdodite, nje Shqiptar te vriste nga nje Italian, kam bindjen qe vetem atehere do te lindnin premisat per fillimin e nje botekuptimi te ri midis dy popujve tane.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •