Pershendetje BluesMena BusafatSerafim!
Ndoshta nuk eshte me e pershtatshmja,por,cka kan cene per muziken klasike Mocart dhe Qajkovski,po aq,ndoshta edhe me teper ka qene Hendrix per Rock&blues.
Vertet vshtire te thuhet dicka e re per Hendrix,kur marrim parasysh aq libra te shkruar per te, pop eseje prej me te bukurave..sikur eshte thene e gjitha per te BiBiKing Te gjithe kitaristat me jane te dashur,por ai voglushi(Hendrix) shkoje me se largu.Ndoshta kjo ishte tragjedia me e madhe e ti. Kitaristi LesHarvey: Hendrix eshte pa konkurence.Kete e dime te gjithe . Pianisti I njohur BrianAuger thote,Ne diten e dyte,pasi kishte ardhur ne Londer,ne klubin Blaises, kishte hipur ne podium dhe me grupin tim Trinity bente muzik.U qarta,prej ka ky guxim te ky djalosh i zi, te hyp ne scene ku behet muzika ime!? Por vetem pas 1 min. Nervoza ime u shnderrua ne nje knaqesi te papershkruar.Qe nga ai cast per mua do ekziston vetem nje mjeshter i kitares.
Hendrix ishte dhe mbet i gjalle,Po,se sa ishte gjalle e shfrytzuan edhe sot e shfrytzojne.Shume shtepidiskografike botuese qesin ne trege inqezime te reja te vetedijshem se edhe sot pas shume viteve eshte shume atraktiv ne disa raste me dhembe kjo por keshtu eshte loja..
E tha mire nje gje kritiku yne SerafimiDilo: Degjon se thjesht te pelqen,jo se do te mesosh o te krijosh nje opinion me plot te drejte,ashtu ka thene perafersishte edhe Hendrix: Bluesi nuk mesohet duke lexuar per te.Ai eshte ne ty dhe perreth teje.Ben nje kontakt me keto dy bote.Cdo gje do te te jete e kjarte."
E takova ne stacion te trenit nuk kishta asgje ne gjepat e tij Hej a e dini si msho ai kitares? Ky duhet tjete kitaristi me i madh qe kam degjuar,nuk me kujtohet emir i tij.Nuk jam i sigurt qe e kam pytur per emer.Degjoja kitaren..ej,isha i magjepsur..Thote njeriu i cili fort i ndihmoj Hendrixit,njeriu qe ia blen FenderStratocaster-in prej se ciles Hendrix kur nuk eshte nda me CURTIS KNIGHT
Mesia i vėrtetė.Ishte i vetmi njeri i plazmuar si kitare.
U krijua nė mish e nė gjoksin e njė nėne e nga fara e njė njeriu , lindi nga kėnaqesia , thithi e nxori vetėm rok , ra nė tokė si rebel pėr te qenė njė legjend. SerafimDilo
Aq bukur e thene!
I vetmi hero i kombit Adem Jashari
BRAVO Woodstock , shum punim i bukur , po me pelqen .
mirmrama juve dyve dashamirve te BluesRock-ut Serafim edhe Woodstock
( nese jeni ketu pari ... )
edhe me ndihmomi edhe pakė qe te vimi deri ne fund te Biografisė sė Jimi Hendrix
... Jimi Hendrix Experience ne vitin 1967 i nxjer ne botim albumin Are You Experienced ,
edhe mer pjes ne festivalin Monterey me 18. 06.1967 ku ne kangen e fundit Wild Thing
ia ven zjarin gitares , ma von thot se :
"Kur kam djegur gitarėn time ishte si njė sakrificė , flijimė ...njerzit i flijojnė gjerat qe i dojnė , unė e dua gitaren time "
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga busavata : 14-06-2010 mė 18:39
... me 16. 10. 1968 del ne shitje studio albumi i dyfishtė e i treti me radh Electric Ladyland
album i stileve : Rock , Psychedelic Rock edhe Blues
ishte njekohsisht edhe albumi i fundit i The Jimi Hendrix Experience ...
mbeshtjellsi origjinal i albumit ishte i cenzuruar...
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga busavata : 06-07-2010 mė 20:00
Mirmroma busavate,nga ke qen....ndihej mungesa jote,pa ty,muzika e Hendrix,ngelin jetim...
Krijoni Kontakt