Close

Rezultati i Sondazhit: A mund te parashikohet e ardhmja?

Votues
33. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

11 33.33%
  • Jo

16 48.48%
  • Nuk di ē'te them

6 18.18%
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 47
    Jam Ai Maska e RockStar
    Anėtarėsuar
    23-10-2009
    Vendndodhja
    Nėn hijen e qerpikut tėnd...!!!
    Postime
    1,956
    Jo nuk besoj aspak dhe me bejn te qeshin keo gjera.
    Mendo dhe Pasurohu

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    C'mendim keni per Parandjenjat dhe endrrat .Ka dicka te vertet aty mendoj une .Te vetmet qe une besoj.

Ps .na thoni dicka.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alnosa : 28-02-2010 mė 08:10

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    une them se po.

Jam Ai Maska e RockStar
    Anėtarėsuar
    23-10-2009
    Vendndodhja
    Postime
    1,956
    Citim Postuar mė parė nga Kinney Lexo Postimin
    une them se po.
    Qysh mund te parashikohet , me ane te letrave tarot , me horoskop dhe me filxhan te kaffes. Si keta parashikuesit si jane gjithe diten te them aso fjale edhe une
    Mendo dhe Pasurohu

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    po parashikimet e nostradamus a mendoni se kane ndonje baze vertetesie apo jane thjeshte shpifje?
    une per vete nuk i besoj.
    edhe pse thone qe ka pas parashikuar edhe 11 shtatorin ne new york.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Citim Postuar mė parė nga RockStar Lexo Postimin
    Qysh mund te parashikohet , me ane te letrave tarot , me horoskop dhe me filxhan te kaffes. Si keta parashikuesit si jane gjithe diten te them aso fjale edhe une
    ti e parashikon se neser do te linde dielli,
    kjo eshte njohuri e pergjithshme edhe pse banale ne fakt eshte parashikim,
    sepse ne e dime qe natyra ndjek nje cikel te caktuar dhe e dime me 99,999999% qe do te linde dielli neser.

duke pare shenja te caktuara te motit ti mund te parashikosh nese ne te ardhmen e afert do te bjere shi, do te beje ftohte, do te bjere bore, etj etj etj.

aksion-reaksion,
    shkak- pasoje,

e ardhmja nuk eshte gje tjeter veēse nje pasoje e ciklit te pashmangshem natyror ne nivel makro dhe mikro. Sa me shume rritet njohuria jone mbi natyren, aq me teper jemi te afte te parashikojme ngjarje sa me larg ne kohe dhe me shume saktesi.
    Ndryshorja e vetme e paqendrueshme(ne dukje) eshte ajo qe merret si vullnet i lire, pra zgjedhja e lire e njeriut, qe ne fund te fundit nuk eshte gje tjeter veēse pasoje e rrethanave, rrethana te cilat nuk jane gje tjeter veēse pasoje e te tjerave rrethana, e keshtu me rradhe. Dhe vete karakteri jone nuk eshte gje tjeter se pasoje e rrethanave.

Ne teori, TARO dhe Horoskopi kane te njejtat parime baze, ose si ta them, kemi te bejme me nje sistem simbolesh te fundem(si nje alfabet universal).

Kurse nga menyra e funksionimit jane paksa te ndryshem,
    perdersia ne jemi pjese e gjithēkaje dhe ēdo gje leviz ne harmoni te plote me njera tjetren, dhe sipas parimit qe mikrokozmosi(njeriu) eshte nje model i shkallezuar i makrokozmosit, duke ndjekur levizjet e planeteve dhe duke i kombinuar efektet e tyre perpiqemi te parashikojme edhe levizjet e humorit dhe karakterit njerezor. Psh Hena eshte trupi qe leviz(e per rrjedhoje ndryshon) me shpejt fazat e saj, keshtu qe per kuriozitet nese nuk e dinit horoskopi ditor qe lexoni ne gazeta eshte tej mase i lidhur me aspektet e henes, me levizjet e saj, hyrjet dhe daljet nga "shtepite" e ndryshme te zodiakut.
    ēdo planet ka nje ndikim te fuqishem por te shtrire ne kohe ne perpjestim te drejte me perioden e rrotullimit rredh diellit,
    planetet me te larget jane "pergjegjes" per ndryshime thelbesore te medha qe i perkasin te gjithe njerezimit, dhe te zgjatura ne kohe,
    deri sa vijme tek hena qe eshte "pergjegjese" per ndryshime te vogla dhe te perditshme ne nivel individual.

Kurse Taro(t),
    pak prej jush e dine,
    sepse jemi mesuar te shohim vetem harixheshkat fallxhore qe i perdorin per te treguar fatin,
    jane me teper se aq,
    ashtu si horoskopi qe eshte reduktuar ne nje mjet per parashikimin e fatit,
    por ne fakt jane pjese e nje njohurie te lashte e te mrekullueshme.
    Tarot jane 22 ne numer,
    22 numra,
    22 germa
    22 simbole

pa hyre ne detaje ēdo simbol perfaqeson nje germe te alfabetit universal, me te cilin flet universi, nje gjuhe universale.
    Ne praktike kur ne prekim Tarot, ato behen pjese e rruges sone te "fatit" qe nuk eshte gje tjeter veēse shkak pasoje, por nese njeriu eshte nje qenie kaq komplekse e pamundur te "lexohet", Tarot lexohen si pjese e jona, por ne nje version me te thjeshtuar.
    Te pakten ne teori kjo eshte, pak a shume.

Me kete dua te them qe do ishte mire sikur te kishit pak me shume respekt per keto arte origjina e te cilave humbet ne lashtesi, sepse edhe pse nuk duket, edhe pse injoranca jone nuk na e lejon ta shohim, ekzistojne parime te caktuara dhe madje teper te sofistikuara qe mbi te cilat bazohen.
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

Unica Fede Unica Passione Maska e Boy
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    1,079
    Po mer, si jo. Leji Mayat e Nostradamusat, ke ato grate ne Shqiperi, qe me i te kthyme te filxhonit, te thyjne ne mes, gjejne gjithcka, jane kaluar profeteve.
    Perchč er coro che famo tutti quanti insieme
    dice LAZIO sei grande te volemo bene!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    A mund te parashikohet e ardhmja?
    Kjo eshte nje pyetje qe eshte shtruar nga popullsi te ndryshme ne periudha te ndryshme...
    Parashikime jane bere nga mayat, kamboxhianet, nga Nostradamus, nga horoskopi i perditshem qe gjindet edhe ne gazetat me idiote...
    JU ēfare mendimi keni?
    Po lal si nuk mund te parashikohet, gje me tecilen sherbehemi rendom.
    Ke shikuar ndonjehere nje jave perpara se si do te marre koha ne vendin tend. Sa do te jete temperatura a do te jte kthjellet apo vrantet a do te kete nddryshime akute ne gjatesine e asaj dite etj etj.

Dhe sa e sa here ka qene ai parashikim i sakte plotesiht. Une shoh se parasihkohet e ardhmja e kesaj natyre me saktesi te pabesueshme.

Ky qe vetem nje shembull, tjeret zbulojini vet...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-05-2005
    Postime
    103
    Un mendoi se esht nje ide boshe te besosh ne; fall,filxhana,letra....Kjo esht nje mangesi e mendjes,kompleks qe njeriu ja krijon vet vehtes se ti,Mendoi se ne mes jetes se tashme reale dhe asj (enigmatike) te ardhmes esht si nje mur qe nuk mund te depertohet shiqimi per ta ditur saktesin e te ardhmes.
    Te ardhmen mund ta paramendosh sipas mendje-kthjellsis qe personi e posedon, kur ke nje mendje te d'lir nga mendimet e kota,dhe mirresh me gjana parimore dhe e shef sukseset tua qe i ke arritur,bazuar ne ket ti mund ta paramendosh ardhmerin tende.
    Ti besoi leximeve te fallgjive,esht si te me kerkoi dikush te i besoi qe ai e din ta lexoi nje liber pa i hapur kopertinat ashtu te mbyllur.

Jam Ai Maska e RockStar
    Anėtarėsuar
    23-10-2009
    Vendndodhja
    Postime
    1,956
    Citim Postuar mė parė nga Kinney Lexo Postimin
    ti e parashikon se neser do te linde dielli,
    kjo eshte njohuri e pergjithshme edhe pse banale ne fakt eshte parashikim,
    sepse ne e dime qe natyra ndjek nje cikel te caktuar dhe e dime me 99,999999% qe do te linde dielli neser..
    Kjo eshte parashikim i motit se si do te mbaje edhe per kete sjane shume te sakte.
    E lere me te parashikohet e ardhmja .....
    Mendo dhe Pasurohu

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •