te lumte Sueda
te lumte Sueda
Ndryshuar për herë të fundit nga busavata : 03-04-2010 më 22:38
Pe ty e Nderuar.
Krijuese
Jetëdhënëse
Ushqyese
Udhëzuese
Frymezuese
Lutjepranuese
Gjithëfalëse
Durimtare
Meshiruese
Me fale Zoti im
nga emrat madheshtore
keta po veqoj
Nenes sime
dot ja kushtoj.
- - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
Agim Metbala" ♥
Deshir e parealizuar.
Po te kisha nje shkop magjik
shume gjera te dryshoja
te eturit me uje ti freskoja
te uriturit me buk ti ngopja
te semuret ti sheroja.
Sikur te isha zane e malit
male me shume te shtoja
planetin nga ndotja ta mbroja.
Sikur uretja mos te egzistonte
sikur njeri tjetrin si vethten te done
paq e lumturi c'do kund te jehon
ndoshta ateher fjalen viktim
kush s'do te perdor.
Por ket qe deshiroj
smund te realizoj
pos ti lutem Zotit
te gjithe te ndryshojn...
Ndryshuar për herë të fundit nga Xhenet.M.S. : 05-04-2010 më 17:48
Agim Metbala" ♥
Besa
Nje person qe te prek nderin
ai vet ka humbur te vetin
ashtu thonte gjyshi im
kur trgonte nje ndodhi
eshte bujar dhe ka provoj
c'do kend thonte mos beso.
keta fjal une si haroj
me kalim te kohes do ti kuptoj
por tani e re po gaboj.
Agim Metbala" ♥
[B]
E dashur vogelushja Sueda
Sice di une jam prind dhe si i till i dua shume femijet e mij.Nje prind ka shume proekupime ne jete,ai eshte i zene me pune dhe probleme gjer ne gryke.Juve ju konsideroje si nja nga femijet e mij vogelushe,prandaj do te te kushtoje pak nga koha ime e lire,poete e vogel shqiptare ne mergim.
I lexova vjershat tuaja te gjitha.Ne to ju keni rrokur shume tema te bukura.Vjersha per nenen,per gjyshen,per prindrit,per jeten,per gjuhen amtare jane te gjitha te qelluara.Une jam dashamires i poezive dhe i dua poetet e rinj.Ju e dashur Sueda jeni si nje manyshaqe prilli eremire qe sapo ka celur midis'' ferrave e gemushave'' te shoqerise shqiptare.Ju keni nje zemer te arte e nje goje nga e cila del vetem mjalte.Familja ju ka edukuar me deashurine per gjuhen amtare,per token ame,per njerzit e tokes ame.S'ka me bukur vogelushe.Ju edhe pse jetoni larg vendit tend ku shoket dhe miqte flasin te njejten gjuhe,ju po mundoheni jo vetem ta flisni por edhe ta shkruani ate bukur.Manushaqe e vogel je akoma ''midis ferrave'' ,je ne fillimet e tua si poete dua te them,por ju e dashur Sueda premtoni shume.Ju keni nje shpirt te bukur,te ndjeshem e brilant.Muza jote edhe pse pa eksperience ka ditur te pikoje pikeza nektariPoezia juaj vogelushe ka nevoje te latohet(te behet me e bukur e me brilante).Une deshiroje qe ne te ardhmen te lexoje poezi qe brenda ndjenjave tuaja te shof sa me shume figura letrare,sidomos metafora.Figurat letrare te perdorura me mjeshteri ne vendin dhe kohen e duhur e bejne poezine brilante dhe te pelqyeshme nga ata qe e lexojne.Te rekomandoje te lexosh si ne french,por sidomos ne shqip te lexoni poetet tane te mirnjohur,duke filluar nga ata te rilindjes e gjer keta te diteve te sotme.Nuk te them qe te kopjosh dike,sepse duhet te jesh vetvetja,nje individualitet me karaktrisyikat e tua,por per te marre disa mesime per kompozicionin.Duhet te kesh kujdes ne perdorimin e vargut etj.Mos e vri shume mendjen per rimen ne poezite e tua vogelushe,mjafton qe ato te jene te arrira artistikisht,te shprehin bukur ate qe keni dashur ju te thoni.
Poezia qe kam cituar me ka pelqyer.Nga ajo mesova se ato qe ndjeni ne zemren tuaj te mbushur me dashuri per komb e atdhe,muza juaj e re dhe pa eksperience i shpreh ne vargje pozish!Shume nga ne duhet te nxjerrin mesime nga tao vergje.Poezia juaj bene thirrje per dashuri,mirkuptim midisvellezrve shqiptar.
te falenderoje vogelushe.Edhe njehere te lutem mos perdor -q-te ne vend te c e anasjelltas,sepse na i veshtire gjerat e bukura.
Te uroj suksese te metejeshme ne rrugen e poezise!
If friends were flowers,I'd pick you!E]
Ju falemderit i dashuri nestorp prind i femijve qe kuptoni boten time me kete ma shtuat vullnetin per vazhdim.Me respekt Sueda.![]()
Agim Metbala" ♥
Pse.
Pse lindim pse desim
pse luftojm pse rezistojm
pse me thua pse te them
pse pse pse u shkrua romani pse?
pse ..........................................
...............................................
.................................................. ...
.................................................. ...
Naten dhe mos me pyet pse!!!!!!!!!!!
Agim Metbala" ♥
If friends were flowers,I'd pick you!E]
Krijoni Kontakt