Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 30
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Shume mire kan bere.Shkolla per kete pune eshte.

Edhe ne shqiperi,te gjithe fete.. duhet te kene te drejte te luten...ne oren e mesimit.(Ta bejne matematiken me lutje).
    Jo vetem gjithe fete..ne shkolle te luten....por edhe gabeli,te kete te drejte ti bie qypit....e kendon qe kendon....ti fusi dhe na nji dopio raki.
    Hahahahahahahahaaaa.

45 minuta jam duke qeshur..

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Nuk eshte ndonje cudi te kerkojne dhe ndonje xhami brenda territorit te shkolles. Pse mos ta kene, kur gjejne Europianet te gatshem per tu plotesuar kushtet qytetareve te vet te ardhur nga ane e anes, qe e kane per gjynah te qyteterohen!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    428
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Mos e hap gojen aq shume ne lidhje me keto "ndalesat tona", se shihet se nuk ia ke haberin cfare ke lexuar ne kete artikull dhe nuk ia ke haberin se si funksionon demokracia. Sikur te kishe lexuar artikullin deri ne fund, do kishe kuptuar se nxenesi ne te vertete nuk ka fituar gjyqin. Sepse nxenesi para se te kerkonte vendimin e gjyqit ishte lutur ne koridor te shkolles duke pohuar ai ka te drejte te bej kete gje. Por gjykatesit vendosen se lutja ne korridor e pengon te drejten e nxenesve tjere per te mos u konfrontuar me praktika religjioze (pra lirine negative fetare, te drejten per te mos patur fe, per te mos patur pune me fe). Dhe si zgjedhje te sakte gjyqi vendosi se nxenesit i duhet t'i mundesohet lutja ne nje dhome te mbyllur.

Kete rast nuk e pershkruan titulli i artikullit tend fare. Sepse askush nuk ia kishte ndaluar nxenesit lutjen ne pergjithesi ne shkolle. Por ia kishte ndaluar lutjen e tij ne korridor. Kete te drejte nuk e ka nxenesi. As sipas mendimit te gjykates. Sikur te ishte lutur ky nxenesi qe ne fillim si njeri, pra sikur te mos ishte shkarravitur ne koridor te shkolles per te u lutur, askush s'do e kishte penguar.

Ky vendimi gjyqesor, te cilit i referohesh kaq shume, te meson se demorkacia eshte poashtu mos pengesa e lirise negative fetare. Mospnegimi i kesaj lirie pra debon te drejten e fetareve per te praktikuar fene. Me keso mendimesh "arsyetohen" edhe ndalimet ne shoqerine tone, te cilat ti i kritikon si pula pa koke apo i quan komuniste. S'kane te bejne me komunizem aspak. Eshte zemra e demokracise te ndalosh praktikime te teperta fetare ne favor te lirise per te mos patur fe e per te mos qene i penguar nga feja ne kete te drejte.

*
    si duket tu prek setra sepse qenkeni te perkedhelurit e xhaxhait por ajo kohe ka shkuar dhe nuk kthehet

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Kasumi Lexo Postimin
    si duket tu prek setra sepse qenkeni te perkedhelurit e xhaxhait por ajo kohe ka shkuar dhe nuk kthehet
    Nuk me ndodhi asgje tjeter, vetem me kaploi deshira t'ju tregoj lexueseve se ishe duke dezinformuar, edhe pse sic besoj une: pa qellim. Nuk e kishe kuptuar fare situaten, per te cilen fliste vendimi gjyqesor, dhe raportoje per te si pula pa koke. Dhe si pasoje jepje edhe komentime si pula pa koke. E bere nje pule pa koke subjekt kryesor te temes. Kjo ishte ne pyetje, so "setra" e keso belbezime.

i/e regjistruar Maska e king of queens
    Anėtarėsuar
    10-07-2009
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    179
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Por gjykatesit vendosen se lutja ne korridor e pengon te drejten e nxenesve tjere per te mos u konfrontuar me praktika religjioze (pra lirine negative fetare, te drejten per te mos patur fe, per te mos patur pune me fe).

*
    Kete te drejte po e shpik ti...

Po te ishte keshtu, ate xhamine apo kishen qe kam ketu prane shtepise, dua qe ta shembin, sepse une nuk dua te kem pune me fe.
    Madje nuk dua qe asnje prift apo murgeshe te kaloje ne trotuarin para shtepise time. Me shqetesojne.
    Une nuk dua te kem pune me asnje fe...

A mund te pretendoj nje gje te tille?

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar mė parė nga Kasumi Lexo Postimin
    Tek ne ende ka komuniste ,ata ndalonin edhe ne te kaluaren shkuarjen ne xhami dhe agjerimin e ramazanit ,por edhe Enveri ishte kunder religjionit.,,
    Eshte e vertet qe edhe Enveri ishte kunder xhamiave dhe ramazanit,por per fat te keq na kan mbet do edhe ma zi se Enveri.

Bili Enveri ka qen NACIANOLIST.........
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    po me duket e quditshme.
    jo pse ketij nxenesi i eshte lejuar te falet, por qe do te krijohet nje vend i posaēem per kete.
    po kur do te mund te falet ky nxenes gjate periudhes qe eshte ne shkolle?
    nuk besoj se do te mund te largohet nga klasa fiks ne oren qe e ka per t'u falur. apo jo?
    nuk e dija qe siē tha Tironcja BLB ne universitete gjermane paska dhoma te posaēme per besimtaret muslimane.
    une nje here kam pare nje dhome te tille ne nje aeroport (jo ne europe) dhe ishte e shenur neper tabela. me pat bere teper pershtypje dhe madje e fotografova kete tabele
    ndersa kam pare mjaft here kisha brenda stacioneve te trenit...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 02-03-2010 mė 08:58
    Vasudhaiva Kutumbakam

Bota duhet te jete e lire. Njeriu duhet te jetoje i lire. Le te beson dhe le te predikon ate qe deshiron. Kur do ti lejohet njeriut qe te mendoje dhe jetoje i lire , athere shume lehte ai do ta gjeje rrugen e vertete ( I slamin ). Por nese vazhdimisht eshte nen presion te paragjykimeve dhe propagndave, normalisht ai me vonese inkuadrohet aty ku i takon vendi !
    Ndrysho Firmėn

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga king of queens Lexo Postimin

Po te ishte keshtu, ate xhamine apo kishen qe kam ketu prane shtepise, dua qe ta shembin, sepse une nuk dua te kem pune me fe.
    Madje nuk dua qe asnje prift apo murgeshe te kaloje ne trotuarin para shtepise time. Me shqetesojne.

Ketu me poshte e ke vendimin e gjyqit, per te cilin behet fjale. Lexo aty nga faqja 13 e vendimit, aty shpjegohet liria negative fetare. Pra ajo liri, per te cilen fola une.

http://www.berlin.de/imperia/md/cont...onymisiert.pdf

Eshte kjo liri ajo, e cila (per shembull) ka ndaluar praktikat e meparshme ne shkollat gjermane te venjes se nje kryqi ne klase e tjera.

Perndryshe ne Kushtetuten e Shqiperise e gjen te reglementuar nder tjerash ne nenin 24 nr 3:

Askush nuk mund tė detyrohet ose tė ndalohet tė marrė pjesė nė njė bashkėsi fetare ose nė
    praktikat e saj, si dhe tė bėjė publike bindjet ose besimin e tij.

Jo, nuk eshte keshtu. Por eshte keshtu: Cdo liri kushtetutore ka kufirin e saj. Edhe liria negative fetare, njashtu si liria (pozitive) fetare.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga king of queens Lexo Postimin

Nderro lagje.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •