Gratë e brezit të vjetër, brezi i nënave tona, ishin të mira e të pashthurura, e prandaj i kritikojmë femrat e sotme, se nuk janë si ato.
Edi Bato edi po ketu na levdroni neve se jemi te mira jemi Shqiptare e qka eshte Shqiptare eshte bujare,e nese ka arogante faji eshte i mashkullit qe e ka shkatruar moralin e saj..........Shume keq,e kam fjalen per ata qe jan nen presion te mafiozave dhe pianecave si dhe fanatikave............
- - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
Agim Metbala" ♥
Femra eshte e lumtur dhe e realizon gjithcka qe do kur e pushton mashkullin: se kendejmi pjesa me e madhe e jetes se saj i eshte kushtuar pervetesimit te shkathtesis se pushtimit te meshkujve.tolstoi.
Femra i sjell burrit dy dite lumturie diten qe martohet dhe diten qe e percjell ne varr.Aristofani.
Femrat kan trilluar dashurin,ndersa meshkujt vetem martesen dhe besnikerine.Valeri.
Nganjerhere femra fsheh nga mashkulli dashurine qe ndien per te,ndersa ne te kunderten artificializon dashurin qe fare se ndien.La bryeri
Femra qe e dashurojne dhe e cila dashuron,eshte e lumtur dhe nuk deshiron tjeter.Mashkulli qe dashurojne dhe i cili dashuron gjitheandej deshiron edhe gjera te tjera.Kurtleni.
Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)
Gjeja me e rendesishme ne jet per mashkullin eshte fama.kurse per femren dashuria. balzaku.
Bota urdheron grate ,ne urdherojme boten,kurse grate neve.Kantoni.
Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)
Tema është për femrat në përgjithësi, jo për shqiptaret. Vajzat shqiptare nuk janë aq të shthurura sepse është ndikimi që ka familja mbi to, po kur dalin jashtë kontrollit, bëhen njësoj.
Për shembull, shumica e vajzave shqiptare që shkojnë me studime jashtë Shqipërisë, pallohen si buçe me çdo lloj race që u del përpara, me zezakë, kinezë e arabë. Kam shokë që njohin vajza të tilla dhe më kanë treguar.
O Elona, leri thëniet e shekujve të kaluar po shikoni realitetin e sotëm.
Shikojeni dhe pranojeni, e mos i bëni qejfin vetes me fjalë të bukura.
Ndersa une medoj te kunderten tende!!.Ato qe kan dal jashte, jane shume me te ngarkuara se ato qe i ke ne shqiperi.Se te gjitha punojne dhe studjojne!!.Shqiptaret, i ke shumicat pa pune, kan kohe te lire dhe jane icik me xhepa bosh!.Tani nje qe ka tru dhe studjon s'besoj se ka rene aq poshte sa e pershkruani jugjithesesi ne bote ka lloj lloj tipesh,por mos ngateroni egzemplaret me turmat.
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Elonaa : 27-02-2010 më 18:58
Krijoni Kontakt