Më datë 30 janar 2009, në Davos, u zhvillua një debat ndërmjet presidentit të Izraelit Peres dhe kryeministrit turk Erdogan, ku Erdogani kritikoi ashpër sulmet e Izraelit në Gaza.
Më datë 30 janar 2009, në Davos, u zhvillua një debat ndërmjet presidentit të Izraelit Peres dhe kryeministrit turk Erdogan, ku Erdogani kritikoi ashpër sulmet e Izraelit në Gaza.
Takimi i plote ne Davos
Se kush janë ushtarët dhe oficerët turq ,përveçëse që ne e kemi hëngër në kuriz për 500 vite ,po ju tregoj një të vërtetë nga daja im ,pjesmarës ( me gradën Major i njësive speciale - Green barets i ushtrisë amekikane ) në luftën e Koresë .
Ai më tha që , pas ndërhyrjes së trupave ushatrake të kinës në Kore , nuk na mjftonte koha as për të mbushur pushkët me municion - nga dyndja valëve të ushtarëve kinez në fronte .
Erdhi rasti tha ,që gati krejt ushtarët e kombeve të tjera u tërhoqën nga fronti me përjashtim të atyre-turqëve .
Jo nga trimëria e tyre ,por nga mos lajmërimi i tyre për tërheqje nga shtabi komandues që udhëhiqej nga amerikanët .
Dhe normalisht që në atë rast turiqit kishin humbur shum-shum ushatrë,duke qëndruar në pozicionet luftarake.
Komandanti i njësive ushatrake turke ,i zemëruar për mos lajmërimin e urdhërit për tërhekja në pozitat-frontin rezervë ,shkon në zyrën e shtabit të përgjithshëm dhe e nxjer revolën dhe ia fut plumb në lule të ballit Gjeneralit Amerikan ,duke i fluturuar trujtë si fara shalqini nëpër zyrë.
Ata, kot nuk e hëngrën botën për 500 vite .
[QUOTE].
zili. Je i pakutimt
mentalitet rrugicashNdërsa për rastin e Turqisë, e quaj shumë zhurmë për asgjë. Ja bërë të qarta pamundura hë për hë. Izrelit s'ka ça i bën Turqia, përveç fjalëve boshe, izraelitët kanë bombën atomike që nuk do të ngurrojnë ta përdorin nëse u vihet në rrezik ekzsitenca e tyre.![]()
nuk vlen as per vetvetenPolitika dhe Qeveria turke po shkel parimet e Ataturkut, për një shtet laik,
faleminderit
Izraeli njeh vetem nje gjuhe,hebraisht, dhe sipas rastit ka hebrenj qe dine pervec hebraishtes anglisht, gjermanisht, rusisht etj si gjuh te dyt.
po mer gjuh nderkomtare osht, flitet ne turkmenistan dhe te gjitha kto qe mbarojn me stan.
shpresojm qe mos quhemi dhe ne noi dit albanistan,dhe te heqim anglishten nga shkollat tona dhe te vem turqisht si gjuh te dyt.
kazan gelldym quhet lavatricja psh
dollap sehir televizori.
un kom fillu me msu turqisht,nryshe nga hebrejt lol.
plazhit i thojn gjyvende sehir
frigoriferit kallkan ashef
robave te banjos sikter kostum
na duhet turqishtja mer
Ndryshuar për herë të fundit nga Van_Helsing : 06-03-2010 më 13:28
Krijoni Kontakt