Close

Rezultati i Sondazhit: A LEXOHENI LETERSI DHE A I NJIHNI POETET E VITEVE '90 e KETEJ ?!

Votues
8. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • PO , TE GJITHE I NJOH dhe KE NJIHNI

1 12.50%
  • JO , S'KAM NJOHURI PER POETET

5 62.50%
  • MUNGON INTERESI PER KETE

2 25.00%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 53
    i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar mė parė nga brunilda_it Lexo Postimin
    A lexohet letersi dhe a njihen poetet e sotem Shqiptare !?

Jemi deshmimtare te kesaj jete te gjithe !
    Qofshin njerez te thjeshte, poete e shkrimtare te gjinive te ndryshme !
    Neper kohera nga brezi ne brez letersia shqiptare dhe poetet jane pjesa me e ndeshkuar e krijimtarise !
    Nje pjese e krijimeve tona behen "pre" e botimeve te here pas hereshme te shtepive botuese te cilat jane kthyer ne nje "treg piraterie" , gje e cila ben te humbas poeti dhe vlera e vertete e krijimit !
    Duhet te gjejme te ky forum shfaqjen e krijimeve tona per te hequr stresin e vazhdueshem te krijuar ne keta tregje botimi !
    Por e verteta e mbetur eshte e shkruara ne leter e cila pret driten e botimit nga dora e POETEVE !

p.s __E hap perseri kete teme se nuk mund te quhet e ezauruar per shkak te disa "personaliteteve" qe nuk arrijne te KOMUNUKOJNE me POETET- e jo me me LEXUESIT e THJESHTE !!

RESPEKTET e MIA TE SINQERTA !
    Hap teme per moden,100% e sigurte qe ke sukses ne forum.
    Mendimi jem....

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Po pse shkruajne poezi e jo romane ? ( Nese nuk u degjohet emri )

Vjersha sot shkruajne edhe fatorinot nder te cilet shume syresh e gjejne veten ne forume .
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

i/e regjistruar Maska e brunilda_it
    Anėtarėsuar
    05-07-2009
    Vendndodhja
    Larg e Prane _ Vetmise
    Postime
    468
    Pershendetje te gjithe miqte e mi !
    Ve re se tek tuk kjo teme eshte "DEFORMUAR" nga pikpamja e pergjigjes qe do te kerkonte vete pyetja !!
    ___A lexohet letersi sot ????
    ___Po dhe shume do te thosha une, por jam e mendimit me trysli-in, qe libri duhet te
    KLASIFIKOHET dhe ne bibliotekat e shkollave te gjenden , jo vetem autoret e rilindjes apo autore te huaj , por dhe poetet e sotem, (autore me emer , te cilet gjenden dhe brenda ketij forumi ose dhe jashte tij) !!
    ___Ja si shprehet gloreta
    Une njoh vec poetet e vjeter, poetet njihen kur je ne shkolle, kur rritesh njerezit behen vete poete.
    Kur je ne mergim, fillon te lexosh poezi dhe tregime nga shkrimtare te huaj

Pra , te nderuar miq te mos e ngaterrojme hapesiren e kesaj teme me krijime poezish (per tu tallur), por ti pergjigjemi realitetit !
    A LEXOHET LETERSI SHQIPE dhe a njihen POETET E SOTEM SHQIPTARE !??!?

Kjo eshte ajo c'ka na intereson te theksojme dhe te ngrejme zerin per mire , per cilindo prej nesh !
    E nesermja do te jete VONE___dhe askush prej nesh s'do ta njoh krijimtarine e njeri-tjetrit, sepse librat tane rrine te strukur ne bibliotekat personale te cilitdo !
    Edhe ne gjinine e ROMANIT __ ka veshtiresi njohjeje te poeteve, por dihet qe kjo gjini lexohet me teper nga lexuesi i mirefillte se poezia !

RESPEKTET e MIA !

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Brunilda Pershendetje

Po pse mendon se romanet apo novelat lexohen me teper se poezite .

Cfare gjejne lexuesit tek keto gjini letrare me te afert se sa te poezia ?

A e mendoni poezine shqiptare te diteve te sotme te afert me realitetin ?

Po romanin shqiptar , te cilit i takon akoma me teper .

Sa e sa material te pafundem na servir koha qe jetojme , jam i bindur se brezat e ardhshem do ta denojne kete brez i cili nuk ka ditur te lidhe dy llafe ne kete ambjent ku i gjithe populli vetem duron e ku te gjitha gazetat jane zyra shtypi partiake .

Kohet e veshtira nxjerrin njerez te medhenj eshte nje thenie qe une nuk e shoh te realizohet me ne shqiptaret .
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

i/e regjistruar Maska e brunilda_it
    Anėtarėsuar
    05-07-2009
    Vendndodhja
    Larg e Prane _ Vetmise
    Postime
    468
    Pershendetje daniel00 !

Nuk eshte se eshte pershtypje e imja por , une jam vete krijuese, dhe e shoh se sa ecen libri !
    Tek Shkrimtaret Shqiptare do te gjeni dhe botimet e mia !
    Mos ti permendim perseri titujt e tyre ..., pra po thoja se une jam vete POETE __ dhe e shoh qe libri me poezi nuk ecen , librat vetem falen neper takimet poetike midis poeteve dhe ne mjaftohemi me kaq !
    Poezia e sotme eshte e prirur me teper drejt poezise moderne , dhe domosdo dhe koha eshte e perfshire ne ato vargje, sepse ndikon ne gjendjen emocionale te vete poeteve !
    Nuk jam e mendimit qe brezi im do te denohet per kete !!
    Sot ka mjaft prurje te reja nga poete te rinj te mirefillte apo te talentuar dhe brezit te ardheshem i vendos vetem dije te zgjedh !

Me Respekt Brunilda !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    pra po thoja se une jam vete POETE __
    ky eshte pohim shume subjektiv,
    do pare cilesia e botimit...

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Pershendetje daniel00 !

Nuk eshte se eshte pershtypje e imja por , une jam vete krijuese, dhe e shoh se sa ecen libri !
    Mos ti permendim perseri titujt e tyre ..., pra po thoja se une jam vete POETE __ dhe e shoh qe libri me poezi nuk ecen , librat vetem falen neper takimet poetike midis poeteve dhe ne mjaftohemi me kaq !
    Poezia e sotme eshte e prirur me teper drejt poezise moderne , dhe domosdo dhe koha eshte e perfshire ne ato vargje, sepse ndikon ne gjendjen emocionale te vete poeteve !
    Sot ka mjaft prurje te reja nga poete te rinj te mirefillte apo te talentuar dhe brezit te ardheshem i vendos vetem dije te zgjedh !

Me Respekt Brunilda !

Poezine moderne kush ja u dikton juve si poete te sotem shqiptare ?

Mos mendoni se populli shqiptar ka te njejtat problematika me popullsine e vendeve te modernizuara si Amerika , Franca ,Anglia e me rradhe ?

Pikerisht ne kete desha te dal , megjithese juve shihni deget e problemit siē eshte tirazhi i librave se sa rrenjet qe jane vuajtja e shqiptareve , qofte brenda e qofte jashte kufijve te ndare e te bere copash nga familjet e nga te afermit .

Cili popull modern qe poetet shqiptare u kopjojne stilin e shkrimeve , pra cili nga keta popuj perjeton eksodin , shpernguljen , varferine , fotoksinen , lypjen , braktisjen .

Poetet moderniste u takojne salloneve mondane dhe vlerave te rreme te cilat populli jo vetem qe i perbuz sot por as qe ka per ti pranuar as ne nje te ardhme .

Po si kujtoni xhanem se artisti qe krijon nje veper bie nga qielli , kur ne fakt eshte e kunderta dhe ai del nga rropullite e nga shtresat me te vuajtura te tij , qe do te thote ato me fisnike .

Nese do te dinte poeti sot se sa gjate eshte ecur neper keto rrugica te verbera qe ata i mbajne si rruge qiellore do te shastisej , por egoja nuk e lejon te shohe boten me vezullimin dhe sinqeritetin e krijimit .

Kerkohet te ndertohen botera te rreme me ane te autosugjestionit dhe sugjestionit tek te tjeret . Dhe me pas gjithe kesaj ēorbe le te qajme hallin e tirazhit , kulmi i qesharakes .

Nejse te lutem te mos marresh ndonje gje personalisht pasi po flas per nje gjendje sociale e jo per ty personalisht dhe te uroj per perkujtimin dhe dhimbjen qe ke kthyer ne art .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 25-02-2010 mė 13:31

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2007
    Postime
    197
    Kjo ėshtė temė tepėr serioze.

Pa vėreni njėherė postimet qė janė bėrė shkel e shko brenda ditės dhe do tė shihni se ēfarė joserioziteti ka kėtu.
    Sidoqoftė, mirmėngjes Jetė!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-11-2009
    Postime
    4
    Citim:
    Postuar mė parė nga brunilda_it
    Pershendetje daniel00 !

Me Respekt Brunilda !

Bashkohem me mendimin e Brunildes dhe temen teper te DREJTE qe ajo ka hapur
    ne lidhje me LETERSINE e sotme dhe POETET e rinj SHQIPTARE !

PERSHENDETJE Brunilda !
    Mungesa e Shtetit eshte 1-tjeter mos-perkrahje e poeteve te sotem , sepse
    ata nuk stimulohen prej tij !
    Botimi dhe deri ne marrjen e librit nga shtepite botuese e ka vetem ne shpatulla autori__dhe ndihma nga ana kulturore e shtetit eshte zero !
    Librat nuk shkojne as ne nje vend tjeter vec ne duart e autorit i cili shpenzon per te nxjerre ne drite 1-liber__dhe me tej ai ngelet ne bibliotekat e tyre personale, diku mbushin dhe "dollapet" !!! Eshte per te ardhur keq vertet__qe POETI nuk merr ne dore as 1-lloj fitimi pasi libri nuk shitet !
    Libri vetem ka 1-tradite tek poetet tane __dhurimin e librit !

Edhe parashkruesit ne kete teme nuk jane serioze ne postimet e tyre sic i ka permendur edhe trysil !

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    A lexohet letersi dhe a njihen poetet e sotem Shqiptare !?

Jemi deshmimtare te kesaj jete te gjithe !
    Qofshin njerez te thjeshte, poete e shkrimtare te gjinive te ndryshme !
    Neper kohera nga brezi ne brez letersia shqiptare dhe poetet jane pjesa me e ndeshkuar e krijimtarise !
    Nje pjese e krijimeve tona behen "pre" e botimeve te here pas hereshme te shtepive botuese te cilat jane kthyer ne nje "treg piraterie" , gje e cila ben te humbas poeti dhe vlera e vertete e krijimit !
    Duhet te gjejme te ky forum shfaqjen e krijimeve tona per te hequr stresin e vazhdueshem te krijuar ne keta tregje botimi !
    Por e verteta e mbetur eshte e shkruara ne leter e cila pret driten e botimit nga dora e POETEVE !

p.s __E hap perseri kete teme se nuk mund te quhet e ezauruar per shkak te disa "personaliteteve" qe nuk arrijne te KOMUNUKOJNE me POETET- e jo me me LEXUESIT e THJESHTE !!

RESPEKTET e MIA TE SINQERTA !
    Teme interesante,e pare nga nje kendveshtrim..shume inteligjent.
    Eshte tema me patriotike,e hapur ne forum..(per aq sa kam lexuar)..

Sipas meje,mungojne botuesit e mirefillte.Nje shtepi botuhese...qe hapet nga nje tregetar qe meret me ndertime pallatesh...eshte hapur thjesht..per te fituar..o per te koruptuar...dhe letersin e sotme Shqiptare.
    Lexohet,po ka dhe mungese cilesie e kulture;nga te dyja palet...

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •