Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Nje "qenie" si ti, ke guximin te quash Nolin, diletant!!!!!!!!????
    pra.......pfff
    per origjinen tende jarigas Noli i ka thene se duan "hallve".Lexoje..

Kur njeriu nderron "look", sipas teje eshte shenje "kontraversiteti" dhe shenje e mendjehaptesise???
    Une thashe kontravers se mund te thoja dhe ndonje gje tjeter.Zakonisht prifterinjte ortodokse mbajne mjeker se di cfare motivimi ka pasur Noli ne USA ta heq mjekrren.Mos ndoshta ju kane dukur amerikanet shume "burreror".
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 25-02-2010 më 03:41
    "Shoku Mjekesise"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    per origjinen tende jarigas Noli i ka thene se duan "hallve".Lexoje..

Une thashe kontravers se mund te thoja dhe ndonje gje tjeter.Zakonisht prifterinjte ortodokse mbajne mjeker se di cfare motivimi ka pasur Noli ne USA ta heq mjekrren.Mos ndoshta ju kane dukur amerikanet shume "burreror".
    ...e, ka edhe ndonje kuptim kjo qe ke shkruar, apo duhet te kerkoj ndihme nga Smth_poetic per perkthimin?????

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    ...e, ka edhe ndonje kuptim kjo qe ke shkruar, apo duhet te kerkoj ndihme nga Smth_poetic per perkthimin?????
    Jarigas se ti je dhe Katolik

Sipas Enciklopedise Katolike Jozefi kur u fejua me Marine ishte 90 vjec dhe Maria 12 Vjece.Merr lexo dhe meso se Fan Noli ka qene diletant ne aspektin e njohjes teologjike.

It will not be without interest to recall here, unreliable though they are, the lengthy stories concerning St. Joseph's marriage contained in the apocryphal writings. When forty years of age, Joseph married a woman called Melcha or Escha by some, Salome by others; they lived forty-nine years together and had six children, two daughters and four sons, the youngest of whom was James (the Less, "the Lord's brother"). A year after his wife's death, as the priests announced through Judea that they wished to find in the tribe of Juda a respectable man to espouse Mary, then twelve to fourteen years of age. Joseph, who was at the time ninety years old, went up to Jerusalem among the candidates; a miracle manifested the choice God had made of Joseph, and two years later the Annunciation took place. These dreams, as St. Jerome styles them, from which many a Christian artist has drawn his inspiration (see, for instance, Raphael's "Espousals of the Virgin"), are void of authority; they nevertheless acquired in the course of ages some popularity; in them some ecclesiastical writers sought the answer to the well-known difficulty arising from the mention in the Gospel of "the Lord's brothers"; from them also popular credulity has, contrary to all probability, as well as to the tradition witnessed by old works of art, retained the belief that St. Joseph was an old man at the time of marriage with the Mother of God.
    http://www.newadvent.org/cathen/08504a.htm
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 25-02-2010 më 09:11
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Ti a e din kuptimin e fjales "the apocryphal writings", Mjekesia???Lexo....e ke me urdher...
    E si ngahera i bere bisht pyetjes.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 29-03-2010 më 07:41

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Gaqi lexo dhe kete se tregon Se Fan Noli e kishte per zakon shtremberimin

Dokumenti [1/1947]

Musical Digest
    119 West 57th Street, New York 19, N. Y.
    Circle 5-4582

October 16, 1947

Z. J. Edgar Hoover [ose Huver]
    Drejtor, Byroja Federale e Hetimeve
    Departamenti i Drejtësisë
    Washington, D.C.

“I nderuar z. Hoover,

Pasi lexova librin e ri “Beethoveni dhe Revolucioni Francez” më shkoi nëpër mend se ndofta departamenti tuaj mund të ishte i interesuar të kqyrte në biografinë e autorit, i cili përshkruhet si “kreu i Kishës Ortodokse Shqiptare të Amerikës”.

Ky libër duket si diçka më shumë se sa thjesht sulmi tipik i një radikali të kohëve tona. Duke paraqitur me mprehtësi [adroitly] “provat e veta dokumentare” autori i librit përmend se “Beethoveni tallej me fenë dhe ndërroi jetë duke nënçmuar ceremonitë e komunionit të shenjtë” (f. 111), se “ai ishte pijanec” (faqe 37), se “ishte ‘horr’” (faqe 48), se “ai ishte kryengritës revolucionar’” (faqe 81), etj.

Mendimet e paraqitura në këtë libër janë një përzierje aq e çuditshme gjysëm të vërtetash dhe faktesh të pambështetura saqë detyrohemi të pyesim se me ç’qëllim autori ka vendosur të shtrembërojë historinë e muzikës. Mos vallë për shkaqe të pastërta subversive politike? Botuesi është International Universities Press, 227 West 13th Street, New York 11, New York.

Juaji Sinqerisht,

Alfred Human
    Kryeredaktor.

Kjo, pra, ishte letra denoncuese kundrejt Fan Nolit. . Alfred Human përmendet në vitin 1933 si i biri i violinistit të famshëm nga Bostoni, Theodor Human.
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Nje jete,kushtuar Shqiperis dhe kultures.Ndershmerisht:ky eshte Fan Noli.
    Fan.S.Noli,nuk diskutohet,vetem lexohet.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Gaqi lexo dhe kete se tregon Se Fan Noli e kishte per zakon shtremberimin

Dokumenti [1/1947]

Musical Digest
    119 West 57th Street, New York 19, N. Y.
    Circle 5-4582

October 16, 1947

Z. J. Edgar Hoover [ose Huver]
    Drejtor, Byroja Federale e Hetimeve
    Departamenti i Drejtësisë
    Washington, D.C.

“I nderuar z. Hoover,

Pasi lexova librin e ri “Beethoveni dhe Revolucioni Francez” më shkoi nëpër mend se ndofta departamenti tuaj mund të ishte i interesuar të kqyrte në biografinë e autorit, i cili përshkruhet si “kreu i Kishës Ortodokse Shqiptare të Amerikës”.

Ky libër duket si diçka më shumë se sa thjesht sulmi tipik i një radikali të kohëve tona. Duke paraqitur me mprehtësi [adroitly] “provat e veta dokumentare” autori i librit përmend se “Beethoveni tallej me fenë dhe ndërroi jetë duke nënçmuar ceremonitë e komunionit të shenjtë” (f. 111), se “ai ishte pijanec” (faqe 37), se “ishte ‘horr’” (faqe 48), se “ai ishte kryengritës revolucionar’” (faqe 81), etj.

Mendimet e paraqitura në këtë libër janë një përzierje aq e çuditshme gjysëm të vërtetash dhe faktesh të pambështetura saqë detyrohemi të pyesim se me ç’qëllim autori ka vendosur të shtrembërojë historinë e muzikës. Mos vallë për shkaqe të pastërta subversive politike? Botuesi është International Universities Press, 227 West 13th Street, New York 11, New York.

Juaji Sinqerisht,

Alfred Human
    Kryeredaktor.

Kjo, pra, ishte letra denoncuese kundrejt Fan Nolit. . Alfred Human përmendet në vitin 1933 si i biri i violinistit të famshëm nga Bostoni, Theodor Human.
    Mjekrra!!!
    Edhe cfare pastaj, fjala e birit te nje cope violinisti "te famshem", paska me shume vlere se fjala e Nolit???
    Kush eshte qellimi i kesaj qe postove???(pervec poshterimit te figures se madherishme te Nolit, e kam fjalen)

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •