Jam shqiptar, kosovar
Zot e krenar
Zot e bujar
Mbi kete dhe
Qe kam fe
E permbi fe
E kam Vatan!
E kam Atdhe!
Qe gjysh , stergjysh
Qe bres pas bres
Qe gjithmone
Ti shkja therret
Ti shkja bertet
Gjer larte ne rete
Se jam barbar
Jo! Sjam
Siq bertet ti
Ti Mali i Zi
Po vendin tim e dua
Lirin e dua
E s'dua zot mbi mua
Se jam ketu kur s'kish njeri
Kur s'kish kufi as fqinjesi
Kur Mali i zi ish ILIRI
Nga njeri det , ne tjetrin det
Isha zot vete!
Une jam ketu nga moti
Kur vete Zoti
E beri fushen fushe e malin mal
Un jam ketu , e do te jem
Denbabaden
Sa mali te behet hi
E hiri mal perseri...
Mgjs tema si kjo, jane karakteristike te adoleshenteve..., pasi qe kur konsumohet si teme kthehet ne argetim..., por perseri nuk duhet te dilet nga tema.
Kush do te mesoje mund te hidhet ne nefoumet prkatese o ndryshe te hape nje teme me vehte...,por pa devijuar asaj ne vazhdim.
Nje keshille miqesore; Nuk ka mundesi te mesohet historia e vertete nga socjal network..., kush pretendon kete, KA MARR FUND!
Por gjithsesi hap nje teme me vehte..., ku djemte e gatshem nuk do te kursehen me copi past. Ku edhe mundesia te mesosh eshte e dyshimte.
Shpresoj te me kesh kuptuar drejt.
Pershendetje
Une jam nga Kina!
Nuk tallem.Kur me pyesin ndenjehere une ju them:''I am from China''.Ne zyrat e kompanise ku punoje nje inxhiniere me pyeti se nga isha dhe une i dhashe pergjigjen standarte.I am chinese.Ajo me pa e habitur dhe po i bente syte e saj me dore si te kinezve.Nuk dukeni i till me tha.Mos e diskuto i thshe.Babai im eshte chinaman,ndersa mamaja nga Europa.
Kjo teme eshte e panevojeshme mendoje une.Gjer tani ne vendin tone ka nje numer te paperfillshem grekesh,shule(maqedonas te Prespes).Keta te tjeret dava evgjitesh,arixhinjsh,cobener jane te gjithe te shqiptarizuar prej disa shekujsh.Nuk e di qe italianet ti quajne shqiptare arbreshet e Italise,arvanitasit ne Gerqi,apo nja 7 fshatra me shqiptare ne Ukraine ne zonen e Odeses.
PS:Albo je ne ate dyshen qe ka votuar se jane cobaner?
Ndryshuar për herë të fundit nga nestorp : 23-02-2010 më 08:08
If friends were flowers,I'd pick you!E]
e the mire. nuk e di...
ja qe i quajne shqiptare. jane nje nder disa minoriteteet e mbrojtura nga ligji. edhe gjuha eshte e tuteluar...
i llogarit si nje nga minoritetet me domethenese te italise (98.000).
edhe romet mund te italianizohen (shumica kane pasaporta), por mbesin gjithmone nje etni ne vete...
Vasudhaiva Kutumbakam
po normal o irvi. ne te gjithe shtetet e europes njihen keto statistika.
shumica ketu thone jo, per regjistrimin e etnive, jo per regjistrimin e feve.
po numrin e popullsise se shqiperise a duhet ta dime apo jo?
po femijet qe lindin, ti regjistrojme apo t'i leme si ne vende ameriakano latine ku here i regjistrojne e here jo.
ka njerez qe jane 30 vjeç dhe nuk rezultojne ne asnje vend. nuk kane asnje çertifikate lindjeje. nuk jane banore te shteti te tyre. nuk jane as banore te rruzullit toksore...
te bejme keshtu edhe ne shqiperi? ju pelqen???
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt