Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 19
    i/e regjistruar Maska e Bardhi
    Anėtarėsuar
    06-09-2002
    Postime
    708

Mikut borxh- humb parat o mikun.

Ne jeten e perditeshme, njeriu ka nevoje shume here te marr nje borgj ne para nga dikush.
    Gjithashtu mund te bije rasti qe edhe te jape. Keto gjera jane shume normale per tu mbeshtetur ne njeri tjetrin ne situata te caktuara.
    Ajo qka po vrehet si dukuri, eshte se kur njeriu i jepe para borgj nje miku, ka raste qe o po humb parat o mikun.
    Qfare mendoni ju pse po ndodhin keto gjera??

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Nuk kam marr ndonje here lek borxh.Ndonjehere i marr vellajit qe mos te shkoj deri ne banke edhe e qeras ndonjehere tjeter me kafe.Por mendoj ne qoftese do ta beja sigurisht qe doja te isha e rregullt me veten time edhe pastaj me te tjeret.Do ta jepja leket borxh diten qe caktojme.Njeriu duhet te jet i rregullt nga te gjitha anet.

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Ka njė fjalė e urtė e cila thotė: Po tė duash tė humbėsh njė mik, kėrkoj para atij. Mendoj se nėse nė jetė ke nevojė tė kėrkosh para, ėshtė mirė t'i kėrkosh ato nga familjarėt e tu, qofshin tė afėrt apo tė largėt. Por, nėse je nė marrėdhėnie tė rregullta pune, shumė lehtė mund tė marrėsh edhe kredi bankare tė menjėhershme. Pra, kujdes, MIKUT para kurrė mos i kėrko, se do e humbėsh!
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    PO ju flas nga pervoja ime: i dhe mikut apo familes para , ke raste qe humb parat dhe mikun ....
    Po nuk ju dha e humbe prap se prap edhe ke propagand ka para qe flejn e sme ep .....ti nuk shef e mbrapa tu ka ba gerba sa e deves ....
    propaganda asht shum veshtir me e hjek !

e si me ja ba ?
    ----------------------------
    tash,
    ai qe nuk asht njeri mik apo famile i them skam !
    ai qe asht gjys njeri i them ti dhash, kur mi kthen ? qe letra shkruje me dor tende dhe ket "leterngjitse" nuk e hjeku nga muri pa mi kthy parat OK ? OK
    ----------------
    kjo asht menyra me e mira, kurse para per te ndertu diēka ha ha .....ke koh me vdek deri sa ti thejn se tu ka ba ulseri (ithati) ne lukth nga sjelljet e tina duke tu shetitur me vetura te ndryshme para hunde ...!
    ---------------------------
    me pelqei nji mesele e nji plaku : ai tregoi, me pyeti nji djalź i ri mixhź sa asht ora ? une i tregojsha , perdit perdit, nji dit i thash: Ha ma ka e bleje oren tende

jevrejet e kan tradit: te paren her te ndihmojn,dyten ashtu , te treten i thojn te hangt ujku se skoke njeri !
    -----------------
    para se te apish para /lek me sy mbyllur, dialogu dhe qartesia jan shum te nevojshme dhe nji dheshmitar !...
    Une po mos te kisha nji deshmitar, kur skisha me i marr parat nga nji politikan i shkolluar ketu ! :d
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dorontina : 02-05-2007 mė 03:57
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Mendoj se miku i mire te merr parate, dhe me miresine e mencurine e tij t'i kthen ato kur te kete mundesi. Une u kam dhene dy here borxh ne jeten time dy miqve te mi dhe nuk ua kam permendur asnjehere ate, deri ne momentin qe m'i kane kthyer parate. Miqesia ende vazhdon. Une nuk jam plotesisht dakord me kete postulate tuajen.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    kemi miq e miq ....Bota nuk ndalet ne :....Not the answer
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Anėtarėsuar
    06-09-2002
    Postime
    708
    Citim Postuar mė parė nga Borix
    Mendoj se miku i mire te merr parate, dhe me miresine e mencurine e tij t'i kthen ato kur te kete mundesi. Une u kam dhene dy here borxh ne jeten time dy miqve te mi dhe nuk ua kam permendur asnjehere ate, deri ne momentin qe m'i kane kthyer parate. Miqesia ende vazhdon. Une nuk jam plotesisht dakord me kete postulate tuajen.
    Sigurisht qe gjerat anjehere nuk merren si te pergjithesuara, dallojne rastet , rrethanat dhe njerezit. Por gjithemone merret mesatarja e rasteve.
    Eshte e veshtire sa te japesh sa mos te japesh para borgj. Lume aj se e kuptone rastin.

Anėtarėsuar
    06-09-2002
    Postime
    708
    Citim Postuar mė parė nga Davius
    Ka njė fjalė e urtė e cila thotė: Po tė duash tė humbėsh njė mik, kėrkoj para atij. Mendoj se nėse nė jetė ke nevojė tė kėrkosh para, ėshtė mirė t'i kėrkosh ato nga familjarėt e tu, qofshin tė afėrt apo tė largėt. Por, nėse je nė marrėdhėnie tė rregullta pune, shumė lehtė mund tė marrėsh edhe kredi bankare tė menjėhershme. Pra, kujdes, MIKUT para kurrė mos i kėrko, se do e humbėsh!
    Ke te drejte . Miqesija eshte diqka shume e ndieshme. Raportet me te maten shume. Dhe nese per diqka duhet per te pasur kujdes ne jete atehere ajo eshte miqesia.

ThE KinG Maska e Imperator
    Anėtarėsuar
    23-04-2007
    Vendndodhja
    Albania
    Postime
    448
    Eshte nje fjale e urte popullore e cila thote:

Me mikun ha e pi e pazar mos bej.
    Gjeja me e mire ne rast se duhet te maresh para borxh eshte ti drejtohesh pjestareve te familjes, me shume se ata nuk mund te te ndihmoje njeri tjeter. Pastaj ne ndonje rast te vecante kur nuk ke cfare te besh mund te drejtohesh dhe te nje mik i ngushte per ti mare para borxh ose anasjelltas te te mare ai ty, por korrektesia nuk te lejon qe te ndahesh me mikun per parate. Gjithashtu nje faktor tjeter qe ēon ne prishjen e miqesise nga puna e parave eshte dhe kur ato meren hua me %. Kjo gje, sado korrekt te jesh ēon ne prishjen e miqesise ne shumicen e rasteve.

Imperator
    Albanian Perandory

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Citim Postuar mė parė nga Davius
    ..............................

Mire eshte edhe mos ti japish qe te ruajsh nje mik qe ti e don...Por, kam nje kunderthenje me vetveten, ti japish do te humbish mikun...por s'eshte edhe keq te humbish nje mik te tille....
    "Miqesia qe humbet aq kollaj,as qe ka egzistuar"

" Miqesia e vertete eshte bukuria e jetes"

Me nderime per miqesine,
    bili99

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •