Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 29
    i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    A ka mundesi mos nderhyni pa nevoje?!
    I lutem moderatorit qe nese postimet jane per qellim prishjen e ketij forumi,ti fshije.
    Shpirti shkon tek Allahu,nese se ke kuptuar nga postimi im i pare.

Edhe jomuslimanet jane te mirepritur nese kane dicka serioze per te thene por jo te dalin jashte kornizes se temes.

Sa per friken ne gjume,ka plot raste te personave qe vdesin ne gjume,pa e kuptuar.
    Zoti na ruajte,e na falte.
    Edhe na befte prej atyre qe permiresohen ne kete jete sa jemi akoma gjalle.

................
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gordon Freeman : 21-02-2010 më 07:06

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    mos jepni komente pa lidhje per gjerat qe nhuk dini,edhe Zoti i tha Muhamedit a.s. o te pyesin ty per shpirtin o muhamed ,thuaja ajo eshte ceshtje e Zotit ndersa juve u eshte dhene fort pak dije.

prandaj mos nderhyni atje ku se keni vendin.

sa per informim mund te lexoni librin e ibn kajjim el xhewziyes SHPIRTI se paku do keni nje dijeni te vogel rreth kesaj teme.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    mbetet sepse nese shpirti del nga mishi at`here ska gjasa mu kthy ma,dmth edhe shpirti pushon.
    a thua valle shpirti qendron tek mishi?? me thuaj me saktesisht ku qendron tek cila pjese mishit se njeriu gati 90 % eshte mish tek kemba?, dora ? krahu? muskujt e barkut?? ku?

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar më parë nga muslimani72 Lexo Postimin
    mos jepni komente pa lidhje per gjerat qe nhuk dini,edhe Zoti i tha Muhamedit a.s. o te pyesin ty per shpirtin o muhamed ,thuaja ajo eshte ceshtje e Zotit ndersa juve u eshte dhene fort pak dije.

prandaj mos nderhyni atje ku se keni vendin.

sa per informim mund te lexoni librin e ibn kajjim el xhewziyes SHPIRTI se paku do keni nje dijeni te vogel rreth kesaj teme.
    Nuk po flitet per shpirtin.
    Po reflektohet per vdekjen duke marre shkas nga gjendja e gjumit.
    Uroj te kete nivel ne diskutim,e jo gjykime..eshte thjeshte nje debat i lire per te reflektuar.
    E kam lexuar Ibn Kajimin dhe librin e tij Shpirti,por perseri kjo s'ka lidhje me temen.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Po reflektohet per vdekjen duke marre shkas nga gjendja e gjumit.
    E kuptova dmth po flitet per vdekjen ? mirpo nuk mund asesi te bazohet tek gjendja e gjumit sepse dallimi i vetem eshte forma dhe jo ne substance.

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    E kuptova dmth po flitet per vdekjen ? mirpo nuk mund asesi te bazohet tek gjendja e gjumit sepse dallimi i vetem eshte forma dhe jo ne substance.
    Po flitet ne kontekstin fetar ..ate Islam.. dhe nuk flitet per nje proces fiziologjik qe ndodh.Qe une jam dakord qe ndodh nje proces i tille,por ideja eshte qe gjumi eshte vdekje.

Allahu i Lartesuar thote:

• Zumer

39:42.

All-llahu i merr shpirtrat 1) kur është momenti i vdekjes së tyre (i vdekjes së trupave të tyre), 2)e edhe atë që është në gjumë e nuk ka vdekur, e atij që i është caktuar vdekja e mban (nuk e kthen), e atë tjetrin (që nuk i është caktuar vdekja, por është në gjumë), e lëshon (të kthehet) deri në afatin e caktuar. Vërtet, në këto ka argumente për një popull që mendon.
    Ndryshuar për herë të fundit nga La_Lune : 21-02-2010 më 07:15

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Jam DAKORT, per shpirtin pak informacione na jane dhene , dhe nga keto pak INFORMACIONE qe dihen eshet se: SHPIRTI iken dhe del nga trupi ne enderr, dhe mund te udhetoje ne largesira mjaft te medhaja, gjithashtu shpirtrat mund te takohen me njeri tjetrin ne gjendjen e gjumit, po ashtu dime nga FEJA JONE SE: SHPIRTRAT qe kane afersi dhe ngjashmeri me njeri tjetrin kane tendencen ta gjejne njeri tjetrin, dhe te afrohen me shume me njeri tjetrin, dhe te behen miq, apo shoke, dhe te shkojne me shume me njeri tjetrin, kjo e shjegon edhe faktin qe disa njerez thone kur shprehen se: "Ore mua me filanin nuk me puqet fare muhabeti", ose shprehje te tipit: "Une nuk e duroj dot fare ate njeri".....ose tjeter shprehje te njohur prej te gjithe nesh : "Une nuk shkoj fare me filanin, nuk na ngjit fare ne asgje".....etj....Kjo vjen si pasoje dhe si rezultat i ndyshueshmerise dhe ndryshimit te shpirtrave te njerezve....dhe Allahu e di me se miri, elhamdulilahi rab-bil-Alemijn

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    Teme e bukur shume urime!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Mr Zeid : 21-02-2010 më 23:35

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Ja edhe një fakt që deshmon ngjajshmerin ndermjet "Vdekjes dhe Gjumit"

Rasti 1 Nen rasti 1 Njeriu mbi 90% te rasteve flen jo sepse ai kontribon per te arritur deri te gjumi, mirpo jan gjendrrat nervore te gjumit ato qe vendosin per te fjetur (ka shum raste pavarsisht qe ne duam te flejm, mirpo nuk na nxe gjumi). Nen rasti 2 Njeriu kur futet ne gjum nuk mund te zgjohet me vullnetin e tij dhe nuk mund ta zgjoj veten nga gjumi, por proceset e gjendrave te gjumit jan ato qe ia mundesojn per ta zgju njeriun nga gjumi. D.m.th nga e gjithe kjo mund te verejm se edhe bota e gjumit i ka disa procese jete te cilat nuk mund te ndikohen nga proceset e jetes jasht gjumit.

Dhe duke pasur parasysh faktin qe kur futet njeriu ne gjum, nuk mund te menagjoj me veten e tij, ateher ky fakt e bene te ngjajshem gjumin me vdekjen, sepse njeriu nuk mund te jete vetja e tij vetem kur te vdes dhe tash ne rastin e gjumit, sepse ne rastin kur flen njeriu trupi i tij eshte i vdekshem dhe i padobishem dhe sikur i vdekuri shtrihet dhe nuk leviz, nuk mund te zgjohet kur deshriron por derisa ta leshon jeta e gjumit.

Rasti 2: Gjumi është transformim botërash, prej asaj jete ku mund te menagjosh me jeten dhe në atë botën e endrrave, ku mund jesh personazh, mirpo quditerisht veten nuk mund ta menagjosh, per faktin se gjith veprimet qe i bene ne endrra, jan dhe behen pa vullnetin tend. D.m.th eshte interesante se ne enderr e shef veten, je brenda vetes, mirpo nuk mund ta kontrollosh veten dhe ne fund e shef veten si spektator gjat veprimeve qe i bene vetë ne enderr.

Ja nje rast qe besoj se ka lidhmeri me temen:

Bukuroshja e fjetur, ekziston

E quajnë Bukuroshja e Fjetur dhe nuk behet fjale aspak për përrallë, por për realitet. Një vajze 15-vjeçare ne Angli është protagoniste e një makthi te vërtetë, sidomos për prindërit e saj.

Louise eshtë ne gjendje qe te flejë edhe për dy jave rresht dhe familja shqetësohet për te duke e ngritur qe te shkoje ne tualet ose te haje.

Gjendja e saj është tepër e rralle, por mjeket e njohin sindromën Kleine-Levin qe shkakton gjumësinë ne kohe te gjate. Ne bote ka edhe disa raste te tjera, por kryesisht ata janë meshkuj.

Prindërit tregojnë se vajza e tyre nisi te shfaqe simptomat e dëshirës për gjumë pasi kaloi një grip qe i zgjati rreth një jave. Historia nisi ne tetor te vitit 2008 dhe prindërit ne fillim nuk dinin çfarë te bënin, ndaj kërkuan ndihmën e mjekeve.

Fillimisht bluzat e bardha menduan se behej fjale për një problem hormonal. Ndërkohë Louise vazhdonte te flinte për dite te tera pa pasur mundësi qe te shkonte ne shkolle apo leksione kërcimi. Kur zgjohej ajo nuk mbante mend asgjë.

Ne mars te vitit 2009 u shtrua ne St. George's Hospital di Tooting, pranë Londrës ku mjeket e përcaktuan diagnozën e sindromës Kleine-Levin, një lloj i veçantë gjumësie, shkaku i se cilës është ende i panjohur. Ka mundësi qe e gjithë kjo te vije si pasoje e ndonjë mosfunksionimi te sistemit hipotalamik-limbik ku përqendrohen vatrat e urisë dhe gjumit.

Kurimi

Familja e vajzës ka pasur vërtet probleme kohet e fundit. Prindërit tregojnë se pas një pushimi ne Malaga, e bija u fut ne një gjumë te thelle ne avion dhe nuk u zgjua me prej ditësh.

Ne një rast tjetër gjate një udhëtimi me kamper, Louise fjeti gjate gjithë kohës.

Megjithatë ne këtë histori ka diçka te mire. Eksperienca flet se sindroma Kleine-Levin zhduket vete me kalimin e viteve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 22-02-2010 më 06:03
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Se besoj se eshte me e lehte vdekja ne gjume, mendoj ne qfar doqoft menyre qe vjen vdekja eshte agoni.E une kam frike me se shumti te vdes ne gjume.Mos me provo Zot...
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •