Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 44
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Hoxha nxit adhurimin e personave, ne kete rast Muhamedin

Kush Kindi Sot?

--------------------------------------------------------------------------------

Mexhid YVEJSI, Gjakovė

KUSH LINDI SOT ?

L I N D I

Mėshira e Gjithėsisė-
    Mėshira e Njerėzisė.

Nė ēastet mė tė errėta tė historisė, nė Hixhaz, nė qytetin Meke t’Arabisė, lindi Mėshira e Gjithėsisė - Mėshira e Njerėzisė.
    Kush lindi sot?
    Lindi sot krijesa mė e dashur e t’Madhit Zot. Lindi mė i madhėruari, mė i merituari, lindi mė i lavdėruari.
    Kush lindi sot?
    Lindi ai qė e stolisi jetėn tokėsore me Frymėn Hyjnore. Lindi udhėrrėfyesi mė i madh jetės njerėzore.
    Kush lindi sot?
    Lindi i dėrguari mė i fundit, por qė ishte i pari. Lindi mė bujari, mė i pėrkryeri, mė i vyeri.
    Kush lindi sot?
    Lindi mė i besuari, mė i ēmuari, mė i dalluari.
    Ai nuk ishte hyjni, ai ishte njeri.
    Ai ishte njeri, sikurse unė e ti. Ai ishte sikurse ne, por i veēant nga tė gjithė njerėzit mbi kėtė dhe.
    “Ai ishte njeri ndėr njerėz porsi xhevahiri midis gurėve.”
    Po, sikur thuhet nė njė Fjalė Hyjnore, Hadith Kudsi, qė ndritė mė shumė se Dielli, po tė mos ishte ai, nuk do tė ishte krijuar as Ademi dhe as Toka e Qielli. (d.m.th. ai qenka krijesa e pare, mos te lindte Muhamedi as ne sot nuk do te ekzistonim?!, jeni bere si Deshmitaret e Jehovait tashti)
    Poeti, Busajriu, shprehet kėshtu:

“Njerėzit e pėrgjumur,
    Qė jetojnė nė ėndėrra e qetėsi,
    Si mund ta kuptojnė tė Vėrtetėn e Tij…?”

SHPALLJA HYJNORE

Kush lindi sot?
    Lindi sot ai qė i Madhi Zot, qė ėshtė Krijues, Furnizues, Shpėtues, Burim i Mirėsisė, i Bukurisė, i Madhėshtisė e zgjodhi shembull tė shkėlqyeshmėrisė, tė pėrsoshmėrisė, vulė e pejgamberisė.
    Kush lindi sot?
    Sot lindi ai, qė nė moshėn 40-tė vjeēare, nė shpellėn Hira nė “Malin e Dritės” (Xhebel un-Nur), filloi t’i zbulohet, pėr krijesat njerėzore, Shpallja Hyjnore.
    Kush lindi sot?
    Sot lindi ai, qė fjalėt e para, qė iu zbuluan, kishin tė bėnin me diturinė -pėr ta udhėzuar njerėzinė.
    Kush lindi sot?
    Sot lindi ai qė tha: “Kėrkoni diturinė edhe nėse ėshtė nė Kinė” (ai vet sipas jush s'ka dit shkrim lexim)Kush lindi sot?
    Sot lindi ai qė e pėrjetoi Natėn e Miraxhit. Miraxhin ruhani, por edhe Miraxhin xhismani – Pra, ngritjen shpirtėrore dhe ngritjen trupore. Kjo ėshtė rruga qė sjellė fitore(ky se din as cka po flet)Kush lindi sot?
    Sot lindi ai qė tėrė jetėn meditoi, veproi dhe luftoi. Por, luftėrat (pėrpjekjet) i quajti:
    el-xhihad ul-esger dhe el- xhihad ul-ekber, lufta e vogėl me armikun, pėr tė Vėrtetėn, kurse lufta e madhe me epshin, egon, me vetveten.
    Kush lindi sot?
    Sot lindi ai i cili tha se mė e vlefshme ėshtė penda e dijetarit sesa gjaku i luftėtarit…
    Sa tė veēanta janė kėto fjalė. Kėto fjalė, si edhe shumė fjalė tė tjera, kanė diēka nga ajo Dritė, qė ende nuk ėshtė zbehė dhe as qė ka pėr t’u zbehė por, qė bota shumė pak po e njeh.
    Sot, bota ka shumė nevojė qė zemrėn ta zgjerojė. Ta zgjerojė zemrėn nė masėn e kėsaj zemre.
    Vetėm nė masėn e kėsaj zemre ne do tė kemi jetė. Vetėm kjo jetė ėshtė e vėrtetė, sepse ėshtė jetė e ndriēuar prej Dritės sė Pashuar.
    Jeta e ndriēuar prej Dritės sė Pashuar ėshtė jetė e vėrtetė, ėshtė jetė pa mashtrime, pa zhgėnjime…
    Mjafton qė tė hedhim njė shikim rreth vetes, rreth botės, pėr tė parė pėrnjėherė, kudo qė jemi, se sa mashtrime, zhgėnjime, dhunime, torturime, krime ka kjo ekzistenca jonė nė kėtė botė tė kotė, tė mjerė dhe tė pa vlerė…
    Bota, shekull pas shekulli lėviz drejt ndryshimeve. Po, megjithė ndryshimet qė janė bėrė, a ka pėrparuar njerėzimi? A e njohim ne qėllimin e jetės, kuptimin e ekzistencės sonė, rrugėn e sė vėrtetės?
    Vlerėsohet se nė pesė mijė vjetėt e fundit nė botė kishte 14.500 luftėra dhe nė kėto luftėra tė llojllojshme humbėn jetėn rreth tre miliardė e gjashtėqind milionė njerėz.
    Nė luftėn e Parė Botėrore (1914-1918) humbėn jetėn rreth dhjetė milionė njerėz.
    Nė luftėn e Dytė Botėrore (1939-1945) pėsuan rreth pesėdhjetė milionė njerėz…Miliona tė tjerė pėsuan mė vonė-deri nė kohėn tonė…
    Pėrse e kujtojmė tė kaluarėn kaq tė pėrgjakshme?
    Sepse, siē thoshte Santayana, ata qė nuk e kujtojnė tė kaluarėn janė tė dėnuar ta pėrsėrisin. E kaluara nuk ėshtė ardhmėri, ajo ėshtė histori. Histori e cila po pėrsėritet, herė mė shumė-herė mė pak, gjithnjė, me gjak, pothuajse, nė ēdo brezni. Nė ēdo brezni shkruhen histori me pėrmbajtje zi e mė zi…!
    E pyetėn Shopenhauerin, ē’ėshtė pėrmbajtja e historisė? Ai u pėrgjigj: “Shakatė evropiane”.
    “Shakatė evropiane” pėrmes karikaturave u pėrpoqėn tė fyejnė Mėshirėn e Gjithėsisė-Mėshirėn e Njerėzisė. Pse ndodhi kjo? Sepse askush nuk mund tė shoh pėrtej vetvetes. Secili sheh te tė tjerėt, atė qė ėshtė nė vetvete(si po ja qelloni se, bravooooooo)Kush lindi sot?
    Sot lindi ai qė ishte i paralajmėruar nė tė gjitha Shpalljet Hyjnore, ai qė do t’i sjellė njerėzimit tė Vėrtetėn Madhėshtore, Paqėn Botėrore.
    Kush lindi sot?
    Sot lindi dėshmuesi, pėrgėzuesi, qortuesi, paralajmėruesi…
    Sot lindi ai qė ishte aq i vendosur, i pėrsosur, i pėrkryer, ai qė ishte si njė pasqyrė, i cili tha:
    “Unė jam si pasqyrė, pasqyroi jo atė qė unė dua, por ashtu ēfarė
    je ti, atė e sheh nė mua”
    Ēfarė je ti? Ēfarė jam unė? Ēfarė jemi ne? Kjo ka shumė rėndėsi, nė veēanti, pėr ne, nė kėtė Atdhe! Faik Bej Konica (1876 - 1942) thoshte:
    “Tė mos ishte Feja Islame, populli shqiptar do tė ishte mė tepėr nė numėr, por jo shqiptar.”
    Kur e pyetėn M. Xhelal ed- Din Rumiun (1207 - 1273) kush je ti? Ai tha:
    “Unė jam shėrbėtor i tė Madhėrueshmit Kur’an,
    Derisa shpirt kam,
    Unė jam pluhur nėn kėmbėt e Muhammedit alejhi selam…”
    Nė Kur’an e Madhėruar, pėr kėtė lindje tė bekuar, kėshtu ėshtė shkruar:
    “Vėrtetė! All-llahu dhe engjėjt e Tij e bekojnė Pejgamberin. O besimtarė! Bekojeni dhe pėrshėndeteni me njė pėrshėndetje tė denjė!”
    (Kur’an, 33:56)
    Ashtu u bėftė! (Amin apo Amen, apo mos ndoshta asnjera)
    Mexhid YVEJSI, Gjakovė

Surah 17, Asra, Izraelitet.

93.. Thuaj "Subhanallah - i Madhėrishėm ėshtė Zoti im, a mos jam unė tjetėr vetėm se njeri, pejgamber?"

Kjo eshte citim i paganeve, ne Kuranin famelarte pra. Nese Kurani eshte i pakrijuar atehere perse citon njerezit e kohes se Muhamedit. Aha nime allahu i din krejt gjerat, edhe i ka parashiku qe kane me thone ashtu...

94. Po njerėzit nuk i pengoj tjetėr qė tė besojnė, kur u erdhi atyre shpallja, vetėm se thoshin: "A thua All-llahu dėrgoi njėrin pejgamberė?"

96. Thuaj: "All-llahu mė mjafton pėr dėshmitar mes meje dhe mes jush, Ai hollėsisht i njeh dhe i sheh robtė e vet".

Edhe une jam profet, Zotin e kam deshmitar, fakte e argumenta tjere nuk kam.?!?! Kjo merret e sakte prej hoxhallareve tane te ditur.

Sa jane te gatshem shqiptaret me braktise paganizmin e idhujtarine islame (me vepra e kane braktisur, tani iu mbetet edhe me deklarate) 'ne pakete'.

Tema duhet te jete, Kush Lindi Sot, e jo kush 'kindi sot', Hoxha as qe nuk e din se cfare shkruhet ne Kuran, e pastaj na flasin per Bibel dhe mundohen ta interpretojne se keta e dine
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 27-02-2010 mė 01:48

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Muhamedi a.s. tha: ” Mos mė ngritni (lavdėroni) ashtu siē e kanė ngritur krishterėt (Jezusin )tė birin e Merjemes (Isain a.s.), ngase vėrtetė unė jam rob, dhe thuani rob i Allahut dhe i dėrguari i Tij “.
    "Shoku Mjekesise"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Atehere nuk ka pike rendesie nese thuhet "Isa" apo "Ibrahim" ne vend te "Muhamed" ne shpalljen e perditshme myslimane:"Lailah illallah, Muhamed resul Allah".....apo jo Mjeksia????
    E une te them se edhe pse te gjithe myslimanet mefjele thene se Muhamedi eshte nje profet si te tjeret, 99% e tyre nuk guxojne te recitojne:"lailah illallah, Isa resul Allah"......kete ta them nga pervoja ime me arabet........gje qe ēon ne perfundimin se per muhamedanet(sunitet), figura e Muhamedit eshte idhull.......provo te kunderten po pate mundesi..

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Priti tash disa antar duke u munduar te ju sqarojn se nuk eshte keshtu po ashtu (:, e nuk e dijin te shkret se keta tipa lere qe nuk deshirojn pergjegje po edhe tallen me ato pergjegje. Nuk e dijin qe keta njerz te smur ne zemer jetojn qe te tjeret ti bejn te ndjehen keq, keta per tu ngritur me lart mundohen te tjeret ti ulin posht hehe.
    Imam Aliu (r.a) ka thene Lidhur me dijen : Njerezit jane 4 llojesh:
    1. Ai qe di dhe e di se di - ate ndiqeni.
    2. Ai qe di dhe nuk e di se di - ate zgjojeni.
    3. Ai qe nuk di dhe e di se nuk di - ai eshte i interesuar, ndricojeni (udhezojeni).
    4. Ai qe nuk di dhe nuk di se nuk di - atij largojuni me te katra!

po nejse nejse vetem vazhdoni, muhabet te kendeshem.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Atehere nuk ka pike rendesie nese thuhet "Isa" apo "Ibrahim" ne vend te "Muhamed" ne shpalljen e perditshme myslimane:"Lailah illallah, Muhamed resul Allah".....apo jo Mjeksia????
    E une te them se edhe pse te gjithe myslimanet mefjele thene se Muhamedi eshte nje profet si te tjeret, 99% e tyre nuk guxojne te recitojne:"lailah illallah, Isa resul Allah"......kete ta them nga pervoja ime me arabet........gje qe ēon ne perfundimin se per muhamedanet(sunitet), figura e Muhamedit eshte idhull.......provo te kunderten po pate mundesi..
    Profeti Muhamed a.s ka thene se kush thote prej kristianeve:

Ska hyjni tjeter pervec Allahut(Zotit) dhe se Muhamedi eshte i derguari i Tij, dhe se Jezusi eshte derguari i Tij dhe jo biri i Tij por robi i Tij, hyn ne xhenet.

18:110.
    Thuaj: "Unė jam vetėm njeri, sikurse ju, mua mė shpallet se vetėm njė Zot ėshtė Zoti juaj, e kush ėshtė qė e shpreson takimin e Zotit tė vet, le tė bėjė vepėr tė mirė, e nė adhurimin ndaj Zotit tė tij tė mos pėrziejė askė.

7:188.
    Thuaj: "Unė nuk kam nė dorė pėr veten time as ndonjė dobi, as ndonjė dėm, pos ēka do All-llahu. Sikur ta dija tė fshehtėn, do tė shumoja pėr vete tė dobishmet, e nuk do tė mė prekte gjė e keqe. Unė nuk jam tjetėr vetėm se qortues dhe pėrgėzues pėr njerėzit qė besojnė.

Profeti Muhamed a.s thote

Une jam njeriu me i afert me Isain(Jezusin) birin e Merjemes, sepse midis meje dhe tij nuk ka pasur profet.Transm Buhariu

Gjithashtu thote profeti Muhamed a.s se Une jam lutja e Ibrahimit dhe pergezimi i vllait tim Isait(Jezusit).

Po ashtu thote

Profetet jane vellezer, nenat e tyre jane te ndryshme, por feja e tyre eshte e njejte.Une jam njeriu me i afert me Isain, birin e Merjemes sepse midis meje dhe atij nuk ka pasur profet.Ai ka per te zbritur, prandaj kur ta shihni njiheni.Trans Ahmedi

Po ashtu profeti Muhamed a.s thote

Kur do ta dergoje Allahu, Isain a.s ai zbret ne minaren e bardhe ne lindje te Damaskut ne Sham, i veshur me dy rrobe te lyera me shafran e me te kuqe.Duart i ka te vendosura mbi dy krahet e dy engjejve.Kur ai e ul koken, uji pikon dhe kur ai e ngre koken, rrokulliset prej tij si kokrriza perlash.Cdo jomusliman qe e arrin fryma e tij vdes dhe fryma e tij arrin atje ku shkon shikimi i tij.Ai e kerkon ate(Dexhalin-Antikrishtin) dhe e arrin ne porten e Ludit dhe pastaj e vret.Pastai Isai shkon tek disa njerez te cilet i ka mbrojtur Allahu prej tij(Dexhallit=antikrishtit) u fshin fytyrat dhe u tregon gradat e tyre ne xhenet. trans Muslimi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 27-02-2010 mė 07:29
    "Shoku Mjekesise"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Bani gjk Lexo Postimin
    Priti tash disa antar duke u munduar te ju sqarojn se nuk eshte keshtu po ashtu (:, e nuk e dijin te shkret se keta tipa lere qe nuk deshirojn pergjegje po edhe tallen me ato pergjegje. Nuk e dijin qe keta njerz te smur ne zemer jetojn qe te tjeret ti bejn te ndjehen keq, keta per tu ngritur me lart mundohen te tjeret ti ulin posht hehe.
    3. Ai qe nuk di dhe e di se nuk di - ai eshte i interesuar, ndricojeni (udhezojeni).

po nejse nejse vetem vazhdoni, muhabet te kendeshem.
    Cilat jane kriteret per te percaktuar pastaj secilin prej tyre????
    Apo ti nisesh nga ideja se ti je ne gjendje te gjykosh diturine e tjetrit???
    Eshte filozofi boshe......

E thjesht per te vazhduar barcaleten, egziston edhe kategoria e: "atij qe eshte analfabet dhe thote: lexo"......atij cfare duhet ti bejme????

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Muhamedi a.s. tha: ” Mos mė ngritni (lavdėroni) ashtu siē e kanė ngritur krishterėt (Jezusin )tė birin e Merjemes (Isain a.s.), ngase vėrtetė unė jam rob, dhe thuani rob i Allahut dhe i dėrguari i Tij “.
    Ju vet po e ngritni, hoxhallaret e juaj po e bejne kete, dhe po ia impononi njerezve ne fakt adhurimin e tij, pastaj vini ketu na citoni hadithe qe te shfajesoheni. S'kam fjale per ju, fenomen jeni, s'di si mund njeriu qe te kuptohet me ju.

Po ai si mund ta dije kur ka jetuar 1 mije kilometra larg vendit ku ka jetuar Jezusi, pastaj mos te flasim per 6 shekuj. Ai s'mund ta dije se ska qene profet, feja e tij eshte vecse nje brockull qe ia ka lene njerezimit. Mos te rikthehemi para 3 vjeteve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 27-02-2010 mė 10:21

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ju vet po e ngritni, hoxhallaret e juaj po e bejne kete, dhe po ia impononi njerezve ne fakt adhurimin e tij, pastaj vini ketu na citoni hadithe qe te shfajesoheni. S'kam fjale per ju, fenomen jeni, s'di si mund njeriu qe te kuptohet me ju.

Po ai si mund ta dije kur ka jetuar 1 mije kilometra larg vendit ku ka jetuar Jezusi, pastaj mos te flasim per 6 shekuj. Ai s'mund ta dije se ska qene profet, feja e tij eshte vecse nje brockull qe ia ka lene njerezimit. Mos te rikthehemi para 3 vjeteve.
    Aq din aq flet.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Disa Lexo Postimin
    Aq din aq flet.
    Hajde po ju le pra juve te na flisni, qe e dini me mire...

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga Bani gjk Lexo Postimin
    ..... .....

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •