Mike e dashur dhe respektuar DI_ANA veēanėrisht jam i impresionuar nga komenti Juaj, vlerėsimet dhe respekti qė manifeston ndaj meje prandaj pafundėsisht jam mirėnjohės pėr kėtė.
Nuk mendoj se bėra ndonjė gjė tė veēantė, tė veēantėn ke bėrė ti vet me angazhimet, pėrkushtimin, humanizmin dhe veprat tuaja. Unė vetėm sa nė mėnyrėn mė modeste i bėra publike ato pėr lexuesit dhe artdashėsit shqiptarė. Nuk di nėse mund tė ketė shqiptar por jo edhe """"shqiptar""" i cili nuk do tė iu gėzohej veprave, sukseseve dhe rezultateve tė arritura nga njė bijė shqiptare si ti, e cila qė nga fėmijėria u detyrua tė emigrojė por qė nė mėrgim nuk zgjodhi rrugėn e rrugaēėrisė por zgjodhi atė tė mbarėn, tė arsimimit dhe emancipimit duke mos harruar pėr asnjė ēast gjuhėn, kulturėn, traditėn e mbi tė gjitha atdheun e vet tė dashur, Shqipėrinė. Dhe tė lumtė, ke tė drejtė sepse: "Atdhe quhet toka, ku mė ka rėnė koka, ku kam mėmė e at, ku mė njeh dhe gur i thatė".
Tė lumtė DI_ANA ty dhe shumė shoqeve tuaja sokolesha nė atdhe dhe mėrgim qė sot jeni bėrė ambasadore tė artit dhe kulturės tonė kombėtare, plotėsisht tė barabarta, madje edhe tejkaluese tė shumė figurave tė njohura tė artit dhe kulturės botėrore, vazhdoni e zoti ju dhėntė tė mbarėn.
Veprat e mira nuk afirmojnė vetėm autorin por, mbarė At-Mėmėdheun dhe kombin dhe kėtu qėndron madhėshtia e autorit.
Le tė shkėlqejė tė dielėn mė 14 nėntor nė Tiranė njė fjongo dielli nga Parisi pas shkėlqimit tė "Njė fjongo dielli nga New Yorku" tė znj Kozeta Zylo mė 04. 09. 2010.
Urime dhe suksese pafund.
Krijoni Kontakt