Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 30
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-02-2010
    Postime
    27

Më ndihmoni me këshilla për shkollimin universitar

jam maturante kete vit dhe jam pak e shqetesuar nrm per rrugen qe do ndjeku ne jte...jam ne dileme ne fakt me informatikes juridikut dhe finances...ndokush qe eshte ne kete dege do me keshilloje dicka apo te me thoje se cila eshte me e pershtatshme dhe nrm interesante per tu ndjekur??????

Cila te fle ne shpirt?Cilen mund ta besh me mire ?Cila te sjell me shume kenaqesi?Cila te sjell me shum perfitime?Cila kerkohet me shume ne rrethin tuaj?

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga stella stellina Lexo Postimin
    jam maturante kete vit dhe jam pak e shqetesuar nrm per rrugen qe do ndjeku ne jte...jam ne dileme ne fakt me informatikes juridikut dhe finances...ndokush qe eshte ne kete dege do me keshilloje dicka apo te me thoje se cila eshte me e pershtatshme dhe nrm interesante per tu ndjekur??????
    Merr financen,kur te mbarosh shkollen dhe dalesh ne pune ke opsione infinit per te vjedhur,lol.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Asnjehere mos merni profesion qe nuk e dashuroni!S'duhet te marim profesione me emer dhe te torturohemi gjithe jeten dhe ne fund te jemi te deshtuar.Na duhet te zgjedhim ate pune qe e bejme me deshire dhe qe besojme se do shkelqejme atje!!.Nje nga gjerat me te rendesishme ne jet eshte ti krijojme kushte vehtes qe te shkojme ne pune me qejf dhe te jemi te sigurt qe do jemi te sukseshem!!
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Te japesh nje keshille,keshtu ne pergjithesi:eshte nje keshille pa vlere,(duke mos ditur se cfar vlere ka shkolla per ju) Po nejse:"Nje mendim,nga nje person qe shkollen se ka pelqyer".
    Pse zgjedh,informatik,juridik,finance,.Dege qe i zgjedhin te gjithe....nuk ka nje kimi-fizike?.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-02-2010
    Postime
    27
    me pelqeu ky sms e fundit..po pse pikerisht kimi fizike...nei pelqim ne vecanti per to apo....sdukesh qe nuk e ke pelqyer shkollen....nejse shum flm per postimet pres te tjera me te qarte...

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Sa per informatiken, pa ofenduar informaticientet do te thoja, mos e zgjidh, sepse te rinjte e sotem e sidomos brezat qe po vijne po behen gjithnje e me te zote e ne nje te ardhme nuk ma ha mendja se do kete shume nevoje per mesues informatike... ndryshe eshte inxhinieria elektronike.

Juridiku ha buke ne nje menyre o ne nje tjeter. Duhet te dish ama qe duhet vullnet e mundesisht te marresh nota mjaft te mira, nqs do nje pune te sakte ne te ardhmen e jo thjeshte nje diplome per ta patur kujtim si cope letre...

Financa, varet nga zotesia e nga shkathtesia qe mund te kesh ti ne te marrit vendime. Ne financ ne nje fare menyre ti duhet te besh rolin e liderit: duhet durim, por edhe parashikim. Duhet te bashkejetosh me rrezikun, por pa rrezikuar e nqs ke gjakftohtesine e mendon edhe zotesine ne nje te ardhme perse jo. Profesion i bukur edhe se disi jo shume stabel.

Nder ato te treja do te keshilloja Juridikun. Ndersa po te pyesje per te tjera, me siguri do te thoja bej nje lende mjekesore se ha buke. Gjithmone ka nevoje per doktorr te cdo lloj tipi. Ndersa nqs s'ka nje financier del nje tjeter, nqs s'ka nje avokat apo gjyqtar ke oferte tjeter, se ne fakt keto profesionet e tjera jane bere si tregti... edhe se kudo besimi ben gjithnje te veten.
    La vita è bella...

i/e regjistruar Maska e laura..
    Anëtarësuar
    03-02-2010
    Postime
    539
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Te japesh nje keshille,keshtu ne pergjithesi:eshte nje keshille pa vlere,(duke mos ditur se cfar vlere ka shkolla per ju) Po nejse:"Nje mendim,nga nje person qe shkollen se ka pelqyer".
    Pse zgjedh,informatik,juridik,finance,.Dege qe i zgjedhin te gjithe....nuk ka nje kimi-fizike?.
    Ti nuk flet shume por kur flet llafin e ke me vend
    jam shume dakort me ty
    Me mire te rrosh nje dite
    dhe te vdesesh si nje LUAN, se sa i roberuar dhe te jetosh si nje dele

Proud 2 b Albanian Maska e Linda-uk
    Anëtarësuar
    10-08-2009
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    298
    varet nga shijet personale edhe pasioni qe ke, une psh mamin doktorreshe e babin ekonomist e secili kembgulte qe te behesha doktorreshe apo ekonomiste, fillova mjeksine e sapo mbarova vitin e pare thashe nuk eshte per mua, iku nje vit kot. ju futa ekonomikut e kam gjet veten aty me pelqen puna qe kam e jam shume e kenaqur. Secili ka pasionin e vet po ashtu edhe dilemen ndonjehere
    U cant judge a book by its cover but you can tell its price

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anëtarësuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    Citim Postuar më parë nga вlαck'swαn Lexo Postimin
    Cila te fle ne shpirt?Cilen mund ta besh me mire ?Cila te sjell me shume kenaqesi?Cila te sjell me shum perfitime?Cila kerkohet me shume ne rrethin tuaj?
    dhe une ne nje mendim me ty jam .

personalisht informatiken .

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •