Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 30
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Bio-kimi e kam patur 4vjecaren (bachelors) por ja qe pune eshte e veshtire te gjesh me kete dege. Nqs do vazhdoje shkolle me teper per Master/PhD te sygjeroj bio-kimine, se perndryshe mbas shume mundimi do gjesh nje pune ne laborator ku do paguesh minimalin.
    Nqs do zgjidhja perseri midis shkencave (per Bachelors degree) do te beja fiziken, me duket me praktikale per te gjetur pune.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    stella ku po mendon ta besh univesitetin? Po te jet ne shqipri nuk di ca te them sepse nuk e kam iden si eshte sistemi aty.

Po te jet ne Amerike atehere ke 2 vitet e para te universitetit per tu menduar dhe te vendosesh se cfar te terheq me shume.

Te them te drejten po habitem me pyetjen tende. Nuk na ke dhen as nje informacion per veten. Cfar te pelqen, kush jan hobit e tua, ca lendesh te pelqejn me shume ne shkolle etc. Ska si te japim ne kshilla per ca do besh ti me jeten tende sepse se kemi iden kush je ti dhe ca te pelqen ty. Sidoqoft pac fat dhe mos zgjidh dicka vetem sepse tingellon bukur.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Te japesh nje keshille,keshtu ne pergjithesi:eshte nje keshille pa vlere,(duke mos ditur se cfar vlere ka shkolla per ju) Po nejse:"Nje mendim,nga nje person qe shkollen se ka pelqyer".
    Pse zgjedh,informatik,juridik,finance,.Dege qe i zgjedhin te gjithe....nuk ka nje kimi-fizike?.
    Po deshte me dale kungull shko per kimi.Stdudimi i kimese ka nevoje te pa diskutueshme per laborator bashkekohore e shqiperia nuk ka asnje elementare.Mos u kruj kot!!!!!!!!!!!!!!!As informatike s'ke per te mesuar gje!!!!!!!!!!Fizike?Profesoret e fizikes kane shku me u marre me politike e aty ke per te gjete nje qe as vete nuk e din se c'eshte.
    Juridiku?Nisur me cilesine e juristeve deri ne kete dite qe po ju shkruaj ketu, eshte nje profesion i njerezve pa moral.Pra do te jesh nje arbiter qe sigurisht parate do ti fitosh duke mohuar te drejten!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ekonomink-kontabel-POOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
    Po me ndigjue lalin, shko ne gjuhet e huaja (anglisht ose gjermanisht) .Te punosh ne arsim per nje vajze nuk ka nje pune me fisnike.Ke dhe mundesine te fitosh dhjetefish me kurse private!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Mos harro-duhet te mesosh mire.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Po deshte me dale kungull shko per kimi.Stdudimi i kimese ka nevoje te pa diskutueshme per laborator bashkekohore e shqiperia nuk ka asnje elementare.Mos u kruj kot!!!!!!!!!!!!!!!As informatike s'ke per te mesuar gje!!!!!!!!!!Fizike?Profesoret e fizikes kane shku me u marre me politike e aty ke per te gjete nje qe as vete nuk e din se c'eshte.
    Juridiku?Nisur me cilesine e juristeve deri ne kete dite qe po ju shkruaj ketu, eshte nje profesion i njerezve pa moral.Pra do te jesh nje arbiter qe sigurisht parate do ti fitosh duke mohuar te drejten!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ekonomink-kontabel-POOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
    Po me ndigjue lalin, shko ne gjuhet e huaja (anglisht ose gjermanisht) .Te punosh ne arsim per nje vajze nuk ka nje pune me fisnike.Ke dhe mundesine te fitosh dhjetefish me kurse private!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Mos harro-duhet te mesosh mire.
    Me sa kuptova,(se mbase dhe gaboj):Kerkon nje keshille per te zgjedhur,nje dege....universiteti...Jo nje keshille.. per pune.
    Po ti japesh nje keshille te tille:Be gjuhet e huaja,se fiton dhjetefish....Nuk diskutohet,qe do dali kungull nga shkolla,edhe se fiton dhjetefish.

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Me keto qe ke dhene juridik,ekonomik,informatik me duket se je jashte shinave komplet.Shembull:Ate pelqen te lexosh NENE te kushtetuses,akte ligjore,seanca parlamenti,te marresh pjese ne gjyqe si spektatore?Nqs ska asgje familjare per ty nga keto qe shkrova me lart harroje juridikun.
    Shiko cfare ben kohen e lire,cfare te pelqen kur e ben.
    Nqs shkruan shume, materiale si ditar,ndjenja ne leter ndonje vjershe,ndonje ngjarje, futu per letersi/gazetari.
    Nqs ne kohen e lire futesh ne internet dhe lexon per histori dhe te pelqen shume futu per historine universitet.
    Nqs ngelesh ne internet si magnet te faqet me politike,futu ne universitet per shkencat politike.
    Nqs vizaton shume,merresh shume me dixhitalkamera me fotografi merresh me programe qe zbukurojne fotografi futu ne universitet per dixhital/grafik/webdesign.
    Nqs lexon shume per filozofine dhe tema te tlla jane shume terheqse,futu ne unversitet per filozofi.
    Nqs je talent per qepje rrobash,krijime,modifikime,stil,harmoni/kontrast ngjyrash etj futu ne universitet per fashion design.
    Nqs te pelqen shume organizimi i orendive,mobiljeve,format ngjyrat brenda mjediseve,ndricimi,materialet fabrike te kolltuqeve,mbulesave,perdeve ,vazove,lulet etj,futu per interior design/arkitekture.
    Nqs harxhon shume kohe me kalamajt dhe te pelqen shume,futu ne universitet per arsim/pedagogji,zysh shkolle.
    Nqs je shume e prirur per te treguar kujdes ndaj te moshuarve,te semureve dhe ka dicka aty qe gjithmone te pelqen,futu ne universitet per mjeksi,ose shkolle per infermiere.
    Besoj se e ke idene....se cfare te pershtatet.Kjo ka rendesi pasi mund te zbulosh talentet,prirjet qe mund te marrin shume zhvillim ne 4 vjet universitet.Cdo gje qe do behet me vone ne pune do behet pa veshtirsi dhe lirshem,pasi jane talenti dhe njohurite e shkolles brenda.Plus do jesh hepi pasi do besh dicka qe te pelqen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 22-02-2010 më 20:04
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga stella stellina Lexo Postimin
    me pelqeu ky sms e fundit..po pse pikerisht kimi fizike...nei pelqim ne vecanti per to apo....sdukesh qe nuk e ke pelqyer shkollen....nejse shum flm per postimet pres te tjera me te qarte...
    Te japesh nje mendim,eshte dicka e lehte,nuk te kushton...(Se eshte per te tjeret,e nuk te detyron njeri te zbatosh ato qe thua).Kimi fizike,sepse ka cilesin e pergjithesin e dituris.Jeta eshte zotesi,por ne pergjithesi fat,ndrersa shkolla eshte vetem zotesi personale diturie.Shkollen duhet ta besh per vete,per dituri personale.Dituri-qe ne latinisht do te thote:Shije (sapore),shkolla duhet te shijoj.
    (Sma priste mendja,se ndonjeher,do keshilloja;qe shkolla eshte e bukur e duhet...).

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-02-2010
    Postime
    27
    flm per gjitha opinionet qe keni dhene...tashi do thoni ju pse nuk di akoma te pozicionohem?kjo ndodh sepse une flas shume bukur,pra kam vecorine e oratorikes po njekohesiht terhiqem shume nga lendet shkencore simod nese do me thonit nje qe adhuroj ajo eshte mjeksia....po ne pamundesi per te vazhduar ate meqe te them te drejten ka shume vite dhe eshte dicka qe smbaron kurre po kurre vendosa te hedh financen...sa per aftesite...jam shum e vendosur.me pelqen rreziku dhe di te luaj rolin e liderit por se di do doja nje opinion nga njeri qe ka kryer keto dege ....problemi im eshte nrm dhe prespektiva per te ardhmen...kurre si dihet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-02-2010
    Postime
    27
    edhe dicka tjeter me magjeps shkenca.dokumentaret.biologjia.misteret e botes.astronomia etj etj te ketij tip

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga stella stellina Lexo Postimin
    flm per gjitha opinionet qe keni dhene...tashi do thoni ju pse nuk di akoma te pozicionohem?kjo ndodh sepse une flas shume bukur,pra kam vecorine e oratorikes po njekohesiht terhiqem shume nga lendet shkencore simod nese do me thonit nje qe adhuroj ajo eshte mjeksia....po ne pamundesi per te vazhduar ate meqe te them te drejten ka shume vite dhe eshte dicka qe smbaron kurre po kurre vendosa te hedh financen...sa per aftesite...jam shum e vendosur.me pelqen rreziku dhe di te luaj rolin e liderit por se di do doja nje opinion nga njeri qe ka kryer keto dege ....problemi im eshte nrm dhe prespektiva per te ardhmen...kurre si dihet
    Ti e paske te zgjidhur problemin...

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Shkolla eshte e bukur dakort jam,por kur fillon punen"doesn't look pretty anymore".
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •