DURRËSI KRYEQYTET I SHQIPËRISË ETNIKE
I hequr paderjtsisht nga Kongresi antishqipatr i Lushnjes më 11/02/1920 DURRËSI kryeqyteti i vetëm i njohur i Shqipërisë që nga shpallja dhe njohja e pavarsisi mbetet qëndra e kulturës qytetare, baza etnike e kulturore e shqiptarve.
Një qytet i lasht sa 3000 vjet e pëshkruar në antikitet si "taverna e Adriatikut" nga poetët romak i njohur gjithmon si qëndra më e rëndësishme e Ilirve, arbërve e më pas e shqiptarve përfaqëson sot perlën e idenitetit tonë kombëtar që nga antikiteti i lashtë e deri në një qytet modern me qiellgërvishtëse.
Aty ku ndërthuret arkitetura e amfitatrit të lashtë me ndërtesta mesjetare e me rilindjen moderne.
Mbetet qëndra e civilizimit tonë ndër shekuj e andaj duhet të rikthehte aty ku i takon.
Ne nuk duam një qytet i krijuar nga një relegat si Sulejman Pasha e që mban emrin e një qyteti persina si Teheran - Tiranë.
Ne duam qytetin e lavdishëm ballin e kombit tonë aty ku nis rruga e kombit aty ku ka mivjeçar kulture e ndritshmërie të Shqipërisë, DURRËSIN TONË KRYEQYTET.
Krijoni Kontakt