Close
Faqja 10 prej 25 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 242
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Postime
    51

Thumbs up Durrësi Kryeqytet

DURRËSI KRYEQYTET I SHQIPËRISË ETNIKE

I hequr paderjtsisht nga Kongresi antishqipatr i Lushnjes më 11/02/1920 DURRËSI kryeqyteti i vetëm i njohur i Shqipërisë që nga shpallja dhe njohja e pavarsisi mbetet qëndra e kulturës qytetare, baza etnike e kulturore e shqiptarve.
    Një qytet i lasht sa 3000 vjet e pëshkruar në antikitet si "taverna e Adriatikut" nga poetët romak i njohur gjithmon si qëndra më e rëndësishme e Ilirve, arbërve e më pas e shqiptarve përfaqëson sot perlën e idenitetit tonë kombëtar që nga antikiteti i lashtë e deri në një qytet modern me qiellgërvishtëse.
    Aty ku ndërthuret arkitetura e amfitatrit të lashtë me ndërtesta mesjetare e me rilindjen moderne.
    Mbetet qëndra e civilizimit tonë ndër shekuj e andaj duhet të rikthehte aty ku i takon.
    Ne nuk duam një qytet i krijuar nga një relegat si Sulejman Pasha e që mban emrin e një qyteti persina si Teheran - Tiranë.
    Ne duam qytetin e lavdishëm ballin e kombit tonë aty ku nis rruga e kombit aty ku ka mivjeçar kulture e ndritshmërie të Shqipërisë, DURRËSIN TONË KRYEQYTET.

Unica Fede Unica Passione Maska e Boy
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    1,079
    Peshku n'det e fterja ne zjarm, thuhet ne te tilla raste.
    Perchè er coro che famo tutti quanti insieme
    dice LAZIO sei grande te volemo bene!

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Po ç'pune ka cirku me baletin dhe me kopshin zoollogjik...:^lulja3
    Nese je po aq i vjeter sa jam edhe une, po edhe nese ke qene ne ate kohe ne Tirane, do te kujtohej fare mire liza me morra, por edhe me te vegjlit mund te kujtojne fjalet e me te vjeterve ( pra edhe ty,majmuni Liza )...:)

Ps; po nuk deshe te flasesh me mua, me pare duhet te me deklarosh qe; "Je allnuar"::::.......:)
    Haha...Nje fjale goje eshte "allnuar"....Sikur ta mbaja mend...patjeter qe do ta kisha shkruar.

VETEVENDOSJE! Maska e Endri_UCK
    Anëtarësuar
    11-12-2009
    Vendndodhja
    Me Shqiponjat.
    Postime
    375
    Ishalla tja rrim deri atje dhe pastaj gjendet kryeqyteti
    Por ka mbet dhe do mbetet Tirana sepse eshte me zone
    te mire qe nuk behet as "lufte" sepse eshte ne qender
    kshu qe po u be "lufte" armiket duhet kalojn na shum qytete ...

PS: Sa per ato pergjgja idiotash qe vendosin kryeqytetin ne kufi pershembull (Korca,Sarande,Gjirokaster etj) a keni par juve ndo nje shtete qe ka kryeqytetin ne kufi??
    Shqipëri, o jetëgjatë, ty të kemi mëmë e atë dhe për ty do të luftojmë gjersa të të trashëgojmë.

Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Haha...Nje fjale goje eshte "allnuar"....Sikur ta mbaja mend...patjeter qe do ta kisha shkruar.
    Hajde Sero, na thuaj ndonje emer kryeqyteti..., se po e zgjate me poste por pa emra, do te te quajne protestant serb...
    Une po nuk kaloi qyteti qe propozova ne fillim, kam nje rezerve, Qafe Kerrabe

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Prizreni ose Tirana
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Hajde Sero, na thuaj ndonje emer kryeqyteti..., se po e zgjate me poste por pa emra, do te te quajne protestant serb...:^lulja3
    Une po nuk kaloi qyteti qe propozova ne fillim, kam nje rezerve, Qafe Kerrabe:):)
    Se mos jam vetem protestant serb,jam grek,arab,budisd,etj...Edhe ti je rebel,rebel arberesh-me ideal-nga liqeni artificjal...

Ti do nje emer kryeqyteti.Nuk e di se sa kryeqytete ka Shqiperia...se kryefshatra ka shume..

Qafe Krrabe,nuk eshte vend i pershatshem....dhe se eshte me i mire se Kukesi o Skrapari...

GJysem-qyteti i Tiranes,eshte kryeqyteti natyral,ne pamundesi; nje nga fshatrat, durres,vlore o shkoder.

i/e regjistruar Maska e Dardania antike
    Anëtarësuar
    02-02-2010
    Vendndodhja
    Dardani
    Postime
    184
    tE NDERUAR MIQ NE EMAILIN PRIVAT ME KANE ARDHUR SHUME MESAZHE.
    ATY ME PERGEZOJNE PER TEMEN <QE SIQ THONE ATA SE PAKU TASH PER TASH REALISHT MENDOJM SE SI TE BASHKOHEMI.
    DO T'IU KISHA LUTE QE TE MOS DEBATOHET JASHT KESAJ TEME.
    NE FUND DO TE SHPALOS REZULTATE SE CILI EMER I QYTETEVE KA ME SHUME VOTA APO PROPOZIME.
    ME RESPEKT.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga Dardania antike Lexo Postimin
    tE NDERUAR MIQ NE EMAILIN PRIVAT ME KANE ARDHUR SHUME MESAZHE.
    ATY ME PERGEZOJNE PER TEMEN <QE SIQ THONE ATA SE PAKU TASH PER TASH REALISHT MENDOJM SE SI TE BASHKOHEMI.
    DO T'IU KISHA LUTE QE TE MOS DEBATOHET JASHT KESAJ TEME.
    NE FUND DO TE SHPALOS REZULTATE SE CILI EMER I QYTETEVE KA ME SHUME VOTA APO PROPOZIME.
    ME RESPEKT.
    Ke te drejte.
    Bile je 1 per forumin,kur te tjeret hane bare.

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Une mendoj qe nga shume aspekte Prizreni do te ishte ai qe duhet...
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

Faqja 10 prej 25 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •