Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 69 prej 69
    Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga Duaje Siveten Lexo Postimin
    skuth,

fjalen "qelbesire" nuk e vura une ne krye te temes, dhe per hir te replikes me mesuesin_1, e permenda vetem nje here ... falenderoj moderatorin per retushimin e kryefjales se temes ...

per sa thua me siper, personazhi per te cilin ti flet ne paragrafin e fundit, eshte dora e atyre qe ti flet ne paragrafet e meparshem ...

sa per edverin, ai eshte i vetmi rival i denje per salis ... neqoftese ai arrin ta heqe salis, i ben nje sherbim shume te çmuar Shqiperise, sepse salis e ka hedhur ate "me krye n'hi ..."

kane pas thene te moçmit, plumbi me plumb hiqet ...

DS

"Doktorri" nuk ka qene kurre dora e PPSH. Nuk do te kishin organizuar lufte civile per t'a rrezuar nqs do te ishte dora e tyre, nuk do t'a sulmonin aq egersisht gjate 8 vjeçarit '97 - '05, nqs do te ishte nje opozite kukull. "Doktorri" ishte anti-punizmi, antagonisti me i forte i punistave. Ndersa fijet qe perkundin dhe xhonglojne "Piktorin" fshihen diku ne erresiren e PPSH-Sigurim.
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Shume dakort per ato qe thua, por vetem se PPSH = PSSH + PDSH

Komunistat u ndane ne dy pjese ne lufte per te marre pushtetin. Dhe sot e ksaj dite vazhdojne ta mbajne. Duhen dhe disa dekada te zhduken komunistet.

Qyfyre me duket se gabohesh. Komunistet nuk u ndane kurre. Ata jane gjithmone bashke, aty tek ndertesa pas Bankes se Shqiperise. Drejt PDSH vershuan vetem krimbat e Sigurimit ...
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    Citim Postuar më parë nga skuthi_vogel Lexo Postimin
    Qyfyre me duket se gabohesh. Komunistet nuk u ndane kurre. Ata jane gjithmone bashke, aty tek ndertesa pas Bankes se Shqiperise. Drejt PDSH vershuan vetem krimbat e Sigurimit ...
    po prandaj ka pase shume pastrime te PD gjate gjithe ketyre viteve por sidomos gjate periudhes se pare '91 - '96 , se kane dashte me ja marre nga brenda kalane .....
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesuesi_1 : 22-02-2010 më 16:39
    "They will not control us, We will be victorious"

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga mesuesi_1 Lexo Postimin
    po prandaj ka pase shume pastrime te PD gjate gjithe ketyre viteve por sidomos gjate periudhes se pare '91 - '96 , se kane dashte me ja marre nga brenda kalane .....
    Keni carin ne krye,qe ben spastrime....
    Teori Spiunash.

Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga SystemA Lexo Postimin
    Keni carin ne krye,qe ben spastrime....
    Teori Spiunash.

Ku jane ikanaket System ??? Ku shkoi Genci, Neritani, Beni, Gramozi (rafmet paste atje ku eshte) etj. etj. Per mua hale ishin e hale mbeten. Veçoj prej tyre vetem Ed Selamin, per te cilin jam i bindur se S. Berisha e perzuri nga frika se do t'i zinte vendin shume shpejt tek PD ...

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga skuthi_vogel Lexo Postimin
    Ku jane ikanaket System ??? Ku shkoi Genci, Neritani, Beni, Gramozi (rafmet paste atje ku eshte) etj. etj. Per mua hale ishin e hale mbeten. Veçoj prej tyre vetem Ed Selamin, per te cilin jam i bindur se S. Berisha e perzuri nga frika se do t'i zinte vendin shume shpejt tek PD ...
    Mos ma bej pyetjen mua se s'kam thene asnje fjale kundra PD.
    Kundra Sales dhe serbeve po.
    Ed Selami nuk ishte MALOK.
    lg

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Per nje gje jam i sigurte.Po mos te ishin kta trimat e PD-se,ende edhe sot ne Tirane do qendronte statuja e qelbesires dhe didaktura.

Tash e keni lehte te flisni pasi jau hoqen didakturen keta trima dhe flisni shlirshem.

Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga SystemA Lexo Postimin
    Mos ma bej pyetjen mua se s'kam thene asnje fjale kundra PD.
    Kundra Sales dhe serbeve po.
    Ed Selami nuk ishte MALOK.
    lg

System, te pyeta per te "spastruarit" jo per PD ...

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    "Genocidi mbi elitën e kombit shqiptar"

Dëshmitari i masakrave të komunizmit, Tomorr Aliko, merr pjesë Festivalin Nderkombetar te filmave mbi dhunen komuniste ne Prage te Cekise

Dokumentari "Genocidi mbi elitën e kombit shqiptar nën terrorin komunist", me skenarist zotin Tomor Aliko, Kryetari i Këshillit Kombëtar i Shoqatës Antikomuniste të Shqipërisë, do të shfaqet në Festivalin Ndërkombëtar të filmave mbi genocidin komunist, në Pragë.
    Në këtë film trajtohet periudha e fillimit të diktaturës nga regjimi komunist në Shqipëri nga nëntori 1944 deri në vitin 1951, periudhë në të cilën u eliminua truri i kombit shqiptar me vendime të gjyqeve speciale dhe ato ushtarake, varjet në litar, ekzekutimet, burgosjet. Kështu në një veprimtari ndërkombëtare me pjesëmarrjen e personaliteteve nga shumë vende të botës, Aliko do të referojë mbi genocidin e pashembullt komunist në vendin tonë, ndërsa do të shfaqet dhe dokumentari i tij, ku do të shihen burgjet, qelitë e tmerrshme ku me qindra vetë kanë vdekur gjatë hetuesisë dhe mijëra të tjerë gjatë periudhës së vuajtjes së dënimit. Këta ishin viktimat e para, të cilët e paguan me jetën e tyre aspiratën për liri dhe demokraci. Po kështu, një kalvar vuajtjesh dhe tmerri do të kalonin familjarët dhe të afërmit e tyre. Lufta e klasave do të kalonte çdo kufi.
    Dëshmitar i masakrave të regjimit komunist ndaj intelektualëve të njohur, Tomorr Aliko, 83 vjeç, nuk mund të mos i tregonte ato për publikun e gjerë, fillimisht në një libër dhe së fundi në filmin dokumentar "Genocidi mbi elitën e kombit shqiptar nën terrorin komunist". "Jetova për të treguar se çka ndodhur në atë regjim", shprehet Aliko, i cili e ka jetuar pjesën më të madhe të ngjarjeve të filmit dokumentar, i shfaqur në Tiranë dhe pothuajse në të gjitha qytetet kryesore të vendit. Dokumentari, një prodhim i Televizionit Publik Shqiptar, është shkruar nga Tomorr Aliko dhe ka si regjisor Esat Telitin. Përmes dëshmive tronditëse dhe dokumenteve historike, ky film përcjell persekucionin dhe genocidin masiv që diktatura komuniste ushtroi ndaj intelektualëve të kohës, në periudhën 1944-1951, duke eliminuar dhe përndjekur egërsisht, me metoda çnjerëzore, pjesën më të shquar të tyre.
    "Në një 1 orë e 13 minuta, së bashku me stafin realizues, kemi trajtuar dënimin e 512 personaliteteve të elitës shqiptare, përmes fotografive, videove dhe tregimeve", thotë Aliko, i cili ka vuajtur dy dekada burg, duke nisur nga prilli i vitit 1946. Ngjarjet reale të torturave, internimeve, ekzekutimeve, burgimeve, të vuajtura nga intelektualët, që cilësoheshin si "kërcënimi i kombit", përfshijnë një periudhë 6-vjeçare, që nis nga 28 tetori i vitit 1944. Z.Aliko që ka punuar 4 vjet për skenarin e filmit, ndalet tek politika e atij sistemi, duke nënvizuar se, "të marrësh pushtetin, duhet dhe ta mbash atë. Kjo do të ishte e mundur vetëm nëse eliminoheshin të gjitha gjurmët dhe kërcënimet që vinin nga intelektualët dhe patriotët, të cilët ishin pengesa kryesore e regjimit totalitar". Dokumentari nis në pragun e çlirimit të vendin, kur startuan dhe procedimet për zhdukjen e individëve që kërcënonin politikën vendase, të pasuara me 5 gjyqe speciale dhe ushtarake.
    "Në vitin 1944, kryeqyteti u bë dëshmitar i masakrave më të mëdha të bëra ndonjëherë kundër intelektualëve, patriotëve dhe ish-funksionarëve të shtetit, pa procese gjyqësore, pa mbrojtje. Me urdhër të Enver Hoxhës, atë kohë u eliminuan rreth 100 persona, prej të cilëve janë identifikuar vetëm 38", tregon Aliko. Pas kësaj masakre, regjistrohet gjyqi i 14 prillit 1945. "Gjyqi special i '45 numëron 17 viktima të pushkatimeve. Ndër ta, Haxhi Përmeti, Bari Omari, kunati i Enver Hoxhës, Kostandin Kote, etj"., rrëfen skenaristi. Duke folur për ligjet e asaj kohe, që lejonin ekzistencën e partive të tjera, të tilla si Bashkimi Kombëtar, Legaliteti dhe Socialdemokratët, Aliko nënvizon se, "të gjitha këto parti do të ishin pengesë për regjimin, ndaj njerëzit që i mbështetën ato u asgjësuan si kundërshtarë të Partisë Komuniste". Në Janar të 1946, u morën masa ekstreme ndaj dhjetëra njerëzve, mbi të cilët u hodhën akuza të pabaza.
    "Në këtë gjyq u pushkatuan 9 persona, ndër ta Sami Qelibashi, Qelam Koka, Xhahit Koka, Qelam Dibra, Ali Tirana, etj"., kujton Aliko. Dënimet vijuan me gjyqin ndaj të akuzuarve për sabotim të kënetës së Maliqit. "Gjyqi i famshëm i Maliqit", ku u dënuan me varje Kujtim Beqiri, Abdul Sharra, si dhe u dënuan me pushkatim Vasil Nano, me gruan Zyranë, shtatëzanë, Mirush Përmeti dhe shumë e shumë të tjerë. Skenaristi Aliko ndalet në filmin e tij dokumentar edhe në gjyqin ndaj intelektualëve të arsimuar në shkollën Teknike "Harry Fultz", një fidanishte siç e quan ai të kulturës shqiptare". Në këtë gjyq u pushkatuan 22 vetë. Pjesë e këtij dokumentari është dhe procedimi i deputetëve pas zgjedhjeve të vitit 1945, periudhë në të cilën u pushkatuan Selaudin Toto, Selim Kokolari, etj. Në kujtesën e legjendës së qëndresës në burgjet e diktaturës nuk mund të anashkalohej dhe hedhja e bombës në ambasadën Sovjetike, më 1951. Intelektualët që shpëtuan nga ky antentat u ekzekutuan më vonë. Eksplozivi i përgatitur u hodh në oborrin e ambasadës, ku aktualisht ndodhet Ministria e Arsimit, për të eliminuar pjesën e mbetur të intelektualëve. "Atë kohë isha në burg", rrëfen Aliko, i cili në bazë të hulumtimeve tregon se në atë gjyq, pa avokat dhe pa mbrojtje, të organizuar nga Byroja Politike me Sigurimin e Shtetit, me në krye Mehmet Shehun, u dënuan me vdekje 22 intelektualë, ndër ta dhe gruaja më intelektuale e kohës, Sabiha Kasimati. Në filmin dokumentar paraqiten dhe mjediset e burgjeve, të njohura ndryshe si garnizone të torturave çnjerëzore si të Tiranës, Burrelit, Shkodrës, Gjirokastrës, Beratit etj.
    (Nga Shtypi Shqiptar)
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •