I nderuar mik e vella
Dikur jam shprehur me nje sentence te popullit tone qe thote:''me mire m*t se sa i vogel!'',sepse te japin urdhera te gjithe.Ose sa ta marrin vesh qe ai nuk gomar, atij i ka dale by*ha duke ngritur uje ne krahe per dasmen.Une mendoje se vizita e Metes ne Beograd eshte sugjeruar nga politikberesit europiane,ndoshat edhe amerikane.Mund te jem edhe gabim,por persa i perket politkes se jashtme cdo qeveri e vendit tone ,por kryesisht e vendeve te vogla,hiqet prej hundesh nga boset e politikes boterore.Nuk e besoje se kjo eshte mendje e Saliut apo edhe e vet I Metes.Bota vepron ne kete menyre kryesisht per hesapin e saj,ndersa interesat tona jane ne plan te dyte.Une do te thosha se edhe politkat konfliktuale nuk jane ne interes te vet shqiptarve.Ne te dy jemi njerez me eksperience dhe keshtu kemi pare e degjuar dhe pse jo kemi mesuar nga politika inteligjente qe ndjek perendimi.Ata thone qe edhe me armikun,kundershtarin duhet biseduar.Komunikimi eshte i domosdoshem miku im,por pa harruar interesat kombetare.Nqse nuk do te arrish plotesisht ate qe pretondon,eshte sukses ulja e tensioneve.Politika mendoje qellon ketu e krisma i degjohet coku themi ne.me thjesht thuhet apo behet dicka sot ,por qellimi eshte i larget.Sa do te ma deshironte zemra njohjen e shtetit te Kosoves nga me shume vende,ne menyre qe edhe shteti me i ri ne bote te kishte perfaqesine e vet ne OKB.Ky do te ishte edhe momenti ku Kosova si vend sovran mund do te kerkonte bashkimin me token ame.Atehere flamuri blu me yjet e Ahtisarit do te ishte nje lecke.Por une jam pak skeptik per kete bashkim,sepse Thacve e te tjerve ju pelqen te jene kryeministra e jo ate qe do populli,bashkimin kombetar.Besoj ke pare e lexuar se si disa turispinaqer nga Kosova shqiptare kane hedhur idera e po propagandojne krijimin e nje kombi tjeter shqiptar,te quajtur tanime kombi kosovar.Nuk i kuptoje keta legena,te cilet kur UCK luftonte kunder ushtrise millosheviciane ,ishin fshehur si lepuj te pegere neper ferra,ndersa tani dalin si kerpudhat mbas shiut.UCK ka luftuar per flamurin kuq e zi,per ate flamur eshte derdhur dhe poderdhet akoma gjak shqiptari miku im.Per mendimin tim keta njerez driteshkurter,jane tradhetare,njerez qe e shesin ****** per para!Po zyrtari i larte shqiptar qe vizitoi Beogradin e krajleve kriminele duhet t'ua kish kerkuar te gjitha ato qe ju parashtroni ne artikullin tuaj.Bile edhe me shume!Ndersa viziten e tij ne Kosoven Lindore une e quaj pozitive,sepse ne keto 20 vjet askush nuk ka shkelur atje.Ata kane mbetur jetim,tamam sikur i ka bere njerka,jo nena Shqiperi.
Miku im Adem, ju jetoni ne nje vend demokratik,ku njeriu eshte i lire te beje e te thote ashtu sic i mendon gjerat.Nqse ju jeni i bindur se keni te drejte ,kritikoini veprimet e qeverise e shtetit shqiptar.Askush nuk eshte i paprekshem dhe i pagabueshem!Por as ju e as une e gjithe shqiptaret nuk jane ne brendesi te politikave qe ndiqen,gjithashtu nuk jemi edhe shume kompetente,nuk kemi informacionin e duhur etj.Edhe nje keshille miqesore ,te lutem,te lutem mos lejo qe enverizmi te ngreje koke ne median qe ju drejtoni,sepse keshtu ju ju jepni me duart tuaja arme per t'ju luftuar kundershtarve!
Respekte
Krijoni Kontakt