E parra eshte genjeshter ajo qe the se nuk po miresh me punet e huja.......pasataj kemi dhane besen qe do e luftoj shirkun e ate edhe po e beje une dhe te tjeret.
Kemi dhane besen qe do te ju ndihmojm gjithe muslimaneve qe mos ti leme pa shpi,buk......edhe saa kemi pas mundesi edhe e kemi plotesu,e jo si ju duke i pas njeri ne shtepi gjitha te mira i hudhe prej shtepis dhe thote du te jetoj si Pejgamberi a.s.neper shilta...........edhe ate thote me ka thene Sadullai.Sejfullai e ku ta di une tash si keni fillu ju gjithe tu hec me makina e me teknologji ju doni me i pru edhe devet ne mes te asfalltit......islami nuik thote keshtu e as Pejgamberi a.s. nuk ka uredheru keshtu.........
Sa i perket ajo qe me i dobti te ju eshte me i forti te une,keshtu po po nuk mundesh kur ta bejsh qe te thujsh te na se ashtu nuk ka thene askush edhe Ebu Bekri r.aka thenee i forti te ju eshte me i dobti te une dhe me i dobeti te ju eshte me i forti te une,pra a e kupton ku qendron dallimi,kete cdo kush duhet ta plotesoj ne veten e tij.
Ka premtu se do te beje drejtesi ne mes muslimaneve per ceshtjet e tyre deri aty ku ka mundesi si Bim,se duhesh ta dish qe jeton ne nje shtet laik e jo islam,.ndersa ne nje shtet nuk munden te veprojn dy sisteme te ndryshme ne te njejten kohemos te harroj ketu ta ceki qe vehabistat ne maqedin kane lejuar qe uji dhe struja nuk duhen te paguhen ngase eshte shtet laik,por nuk e mendon se ate struj qe e harxhon prej nga vjen,idet qe i keni vine ne vete kundershtim me juve,po ta mendojsh kete nuk e paguan strujen e ujin shteti ti ndal pastaj fillon qe ta perdoridh qirin e bunarin ti me kete a shkon perpara armikut tande apo mbrapa,pataj perate pjese qe i ke mbet shtetit borxh vjen dhe ta marrin shtepin ngase ti se pagun edhe shka humbe per shkak se nuk mendon per shkak se i keni idet shume qesharake ngase nuk e dini se cfar jeni duke vepru,po nejse se ti kete nuk mundesh ta kuptosh ngase mendja je mesuar qe cdoher te bejsh vetem crregullime dhe ne fund ja hedh fajit tjetrit......
Pastaj kemi thane si musliman qe te gjithe se do te sakrifikojm gjithckah per fene e Zotit edhe ate po e bejme.
Pastaj per ate qe na i kane vendos Callmat si ju thua ti ate i kemi merrituar sigurish,pastaj ato qe kane hi si prrijsa eshte fakti se vete ne i kemi zgjedhur,kurse sa i perket amanetit prej te cilit kane hikur e nuk e kane pranuar qiell e kodrat...ka qene Mendja(logjika),per te cilen ju e konsideroni te ndaluar qe te perdoret ose me mire te them per ate qe ju nuk jeni ne gjendje ta kuptoni se cfar dhurate keni prej All-llahut xh.sh.e nuk jeni duke e perdorur.
E tash po del qe ju jeni ato qe muslimanet doni ti leni mbas e e te humbur.por pe te keshilloj se nuk eshte mire te miresh me pune qe nuk ke dijeni per ate
Selamun Alejkum
Krijoni Kontakt