Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Shëmbet kulla e një kishe në Itali; si pasojë 40 te vdekur

Itali – Shëmbet kulla e një kishe në Itali; si pasojë 40 besimtarë te krishtere kanë gjetur vdekjen, ndersa u plagosën 70 të tjerë. Lajmi u konfirmua dhe nga autoritetet vendase.

Sipas këtyre të fundit ngjarja ndodhi gjatë lutjes të së shtunes. Kisha 400 vjeçare, nuk ka mundur t’i mbijetojë kushteve të vështira atmosferike dhe mureve të vjetëruara nga shekujt.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    iksfil..

po ngaterron marokun me duket me italine.
    nje minare e nje xhamije 400 vjecare ka rene ne marok ti e paske bere kishe.

??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    nuk kisha dijeni per xhamine, ky eshte lajm tjeter.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    E pra dhe un dicka me minaret degjova cudi qe te ket ndodhur e njejta gje ne dy fe te ndryshme ...

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    sa gjynaf ato njerez shkojn per tu falur dhe vdesin....
    po ca rendsije ka se ku ose cfare ishte xhami ose kish gjynof i her per ato njerez!

i/e regjistruar Maska e erla07
    Anëtarësuar
    03-12-2009
    Postime
    752
    kur te saktesoni lajmin ,na i thoni .....se nuk dime ke te besojme

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    [QUOTE=Brari;2607183]iksfil..

po ngaterron marokun me duket me italine.
    nje minare e nje xhamije 400 vjecare ka rene ne marok ti e paske bere kishe.

zoti e din qa fshihet ne zemra te njerzve. xfiliks esht i ditur po ne mbrapsira.

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Itali – Shëmbet kulla e një kishe në Itali; si pasojë 40 besimtarë te krishtere kanë gjetur vdekjen, ndersa u plagosën 70 të tjerë. Lajmi u konfirmua dhe nga autoritetet vendase.

Sipas këtyre të fundit ngjarja ndodhi gjatë lutjes të së shtunes. Kisha 400 vjeçare, nuk ka mundur t’i mbijetojë kushteve të vështira atmosferike dhe mureve të vjetëruara nga shekujt.

Ku e ke kopjuar lajmin x, eshte komplet i pavertete. Vendos burimin te pakten ...
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    http://www.newser.com/story/81393/do...-collapse.html

Lajmi eshte ketu, ne Itali nuk ka ndodhur por ne Maroko. Nje tempull pagan eshte rrezuar e i ka marr jeten 40 personave. Thash mos ua kane qit naj bombe ne xhami, po kjo qenka fatkeqesi. Mos te dalin keta fetaret tani te na thone se allahu i ka sprovu se moza ma keq per ta.

Ngushllime familjareve, veq per inati te shkieve do te thojme se ka qene kishe, se keta mendojne se ne gezohemi kur vdesin njerez
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 23-02-2010 më 08:26

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Xfiles e kuptoj pse ia ke vene titullin ashtu.Por te jesh i qarte se vdekja e monoteistit nuk eshte e barabarte me vdekjen e politeistit.Muslimani ku do qe te vdesi hyn ne xhenet sepse ka adhuruar nje Zot te vetem dhe jo figura, dru apo profete.

Profeti a.s ka thene
    "Dëshmorët janë pesë: ai që vdes nga murtaja, nga sëmundja e barkut, nga fundosja, nga rrënojat dhe shehidi në rrugën e Allahut të Madhëruar" . Transmeton Ebu Davudi

Hadithi 38
    Nga Ebu Seidi dhe Ebu Hurejre r.anhuma përcillet se Pejgamberi s.a.v.s. ka thënë:

“Çkado që e godet muslimanin, qoftë lodhje, pikëllim, brengë, hidhërim, mundim nga sëmundje a fatkeqësi, madje edhe të shpuarit e ferrës - me secilën prej këtyre All-llahu ia shlyen mëkatet atij”.

Transmetohet nga Aisheja r.a. se ajo e ka pyetur të Dërguarin e All-llahut s.a.v.s për murtajën dhe ai e ka lajmëruar se:

“Ajo është dënim (adhab) që All-llahu ia dërgon kujt të dojë, kurse për besimtarët e ka bërë mëshirë (rahmet). Nuk ka asnjë rob që gjendet në vendin ku është përhapur murtaja dhe që qëndron në vendin e vet, duke duruar dhe duke llogaritur në shpërblimin e All-llahut (për durim) dhe duke ditur se asgjë nuk mund ta godasë përveç asaj që All-llahu ia ka përcaktuar - e që të mos e ketë shpërblimin e shehidit”.

Hadithi 35
    Transmetohet nga Enesi r.a. që thotë se e ka dëgjuar të Dërguarin e All-llahut s.a.v.s. duke thënë: “All-llahu xh.sh. thotë “Nëse robin timin e sprovoj me dy të dashurit e tij (me humbjen e syve) e ai bën durim, do t'ia kompensojë me Xhennet

Hadithi 36
    Nga Ata’ibn Ebi Rebahu transmetohet se ka thënë: “Mua ibni Abbasi më ka thënë: “A do të ta tregoj një nga gratë e Xhennetit? “Gjithsesi” i thashë, e ai më tha: “Kjo grua zezake erdhi te Pejgamberi s.a.v.s. e i tha: “Mua nganjëherë më godet epilepsia dhe unë atë e fsheh (nga njerëzit), andaj lute për mua All-llahun e madhërishëm”. (Pejgamberi) Tha: “Nëse do, bëj durim në sëmundje, do ta fitosh Xhennetin, e nëse do, po i bëj lutje All-llahut të madhërishëm që të të shërojë”. Ajo tha: “Do të duroj”. Pastaj ajo vazhdoi: “Unë e kam fshehur, andaj lute All-llahun që më mos ta fsheh”. Dhe Pejgamberi i bëri lutje”.
    (Muttefekun alejhi)

Hadithi 42
    Transmetohet nga Ebu Abdull-llah Habbab ibn el-Eret'ti r.a. që thotë: “Iu ankuam të Dërguarit të All-llahut s.a.v.s. (për persekutimet nga mushrikët) derisa ai ishte i mbështetur nën hije të Qa’bës në burdën e tij që e kishte bërë jastëk, e ne i thamë: “A nuk do të na ndihmosh, a nuk do të na bësh lutje (dua)? Ai na tha: “Më parë (para jush), për shkak të fesë e merrnin njeriun, ia hapnin një gropë, e vendosnin në të, e pastaj e merrnin sharrën dhe ia vendosnin në kokë dhe e përgjysmonin, pastaj ia rrjepnin mishin dhe lëkurën me krehër hekuri, por as kjo nuk e largonte nga feja e tij. Pasha All-llahun, All-llahu do ta plotësojë këtë fe ashtu që kalorësi do të shkojë prej Sana-së deri në Hadramevt e nuk do të frikësohet prej askujt tjetër përveç prej All-llahut, dhe prej ujkut për kopenë e vet, mirëpo ju po nguteni-(nuk jeni durimtarë)”.

Nga Enesi r.a. përcillet se i Dërguari i All-llahut s.a.v.s. ka thënë: “Kur All-llahu i dëshiron një robi të vet diç të mirë (hajr), Ai ia shpejton dënimin në këtë botë, ndërsa kur All-llahu dëshiron që një rob të vet ta qëllojë e keqja (sherr), Ai ia lë mëkatet e pafalura në këtë botë, ashtu që të vijë me mëkate në Ditën e gjykimit dhe aty e gjen e keqja”. Pejgamberi s.a.v.s. po ashtu ka thënë: “Vërtet madhësia e shpërblimit është sipas madhësisë së vështirësisë (fatkeqësisë). Vërtet All-llahu kur e do një popull,Ai e sprovon me fatkeqësira. Kush është i kënaqur me All-llahun në fatkeqësi (bela), edhe All-llahu është i kënaqur me të, ndërsa kush hidhërohet për këtë, edhe All-llahu hidhërohet me të”.
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 23-02-2010 më 08:56
    "Shoku Mjekesise"

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •