Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 89
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga sopra Lexo Postimin
    Po dukesh qe s'je avokat.

Por nuk mund te them qe s'je duke e mbrojt dike.

Tani çfar lidhje ka talibani me kete teme qe flitet per murgjët serb ?

Apo ndoshta ne mendjen tende kerkon ta instalosh nje lloj -barazie- mes islamit dhe krishterimit ne te bera ?
    Po duhet te flasim kunder te gjithe dhunes pa marre parasysh se kush e ben, jo me qen te njeanshem. Atehere cfare kuptimi do te kishte qe ta denojme vetem njeren pale?! Kjo politike qe ndjekin disa 'prifterinje' serbe nuk ka te beje me krishterimin aspak, prandaj te krishteret distancohen nga veprimet e tyre. Por kjo nuk d.m.th. se nuk kane te bejne me 'kishen' serbe, nuk do te ishim reale nese do ta thonim kete. Askund ne Bibel nuk thuhet se Kosova eshte Jeruzalemi i Serbise, Kosova nuk eshte toke e shenjte per asnje fe, e perse keta me u ngrit koke ne vete me fol gjera, ma gjej nje varg ne Bibel qe thote keshtu, une do te distancohesha nga Bibla dhe krishteret.

Normal se nese nje prift serb thote se Kosova duhet te rimirret me arme (dhe po te mos ishte USA do te tentonin ta benin kete qe sonte) ai po ben thirrje qe te vriten njerezit, pra indirekt, sepse shqiptaret do te luftonin, nuk do ta pranonin qe edhe njehere ta kishin pushtetin serb ne Kosove. Nese nje islamik thote se duhet te perhapet feja e allahut me dhune, ai po ben thirrje qe te vriten njerezit indirekt, pastaj mos te flasim per librin fashist arab qe ben thirrje haptas per dhune dhe urrejtje ndermjet njerezve. Pra qenkan rrahe keta injorantet ne Gracanice, mire po cka po ndodhe ne vendet islamike, atje po vriten njerezit neper xhami e kisha e askush spo thote asgje, por vetem po thone se kjo eshte 'propagande e cionisteve', e perse behet kjo, sepse disa njerezve u ka ikur logjika.

Tung

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Pjesën e par ta pranoj dhe ta miratoj,

Te dytën e perzieve pakes me fantazmat e tua degjeneruese qe si takojn realitetit.

Un po lexoj ketu, dhe shoh qe kur nje musliman ne anen tjetër të globit vepron gabimisht, ai po denohet mu ketu ! Sepse nuk veproi sipas kuranit por sipas epshit te tij. Kurse kur nje i krishter vepron ne kosove sipas epshit te tij, ti u mundove ta arsyetosh edhe pse s'ka fare te bej me biblen.

Edhe bibla urdheron qe te vras, te gurorzoj njerezit e padrejtë. Sepse edhe ne bibel egziston nje sheriat qe quhet ligje i Zotit.

Bile ai qe ka lexuar biblen dhe kuranin do e kishte verejt qe ne matier, bibla eshte shume me ekstreme n'aspektin e dënimit.

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Po ju keni qef ashtu me pa dhune cdo ku, une sjam ashtu. Edhe une do te isha disa 'prifterinjeve' serbe te u ndalohej hyrja ne Kosove (une kam shoke ortodokse, qe jane njerez normale dhe te krishtere te vertete, po keta as ortodokse nuk qenkan), pra sidomos ekstremistave qe thone se Kosova duhet te rimirret me arme u duhet ndaluar pergjithmone te shkelin kembe ne Kosove. Edhe serbet abuzohen nga 'kisha' e vet qe me shume ben politike sesa shperndan Krishterimin, ashtu siq abuzohen myslimanet nga feja islame, pra e vetmja rruge per shpetimin e tyre eshte te rikthehen ne besimin origjinal te krishtere dhe jo si ja interpreton Sava Janjici e ai tjetri budalla. Mua po me dhimbset populli dhe njerezit normal, qe jane lodhe me dhune e vrasje, une jam per paqe dhe dashuri ne mes njerezve. Une s'ja du te keqen as serbeve, e as arabeve e askujt, une thjesht nuk do te deshiroja te ndodhnin kesi aktesh, nga asnje njeri, po kush me vet mua se. Krejt jeni bo si te verber, vetem dhune keni qef me pa, kush e rrehu kend, kush e shkeli ligjin e Zotit kush e lendoi krijesen e Zotit e keshtu...

A pe shihni se keta skane arrite asgje me dhune, e humben krejt luften, se me dhune s'arrihet asgje, qe cka qiti ne drite Bin Ladeni me dhune, veq i vrane gjith ato njerez edhe kurgje nuk arriten.
    Ah more messia te njof une qfar njeriu je ti , sa per qe ti ja don te miren njerzimit shihet kjo ne cdo postim tondin qe ben vec pak me hi me i kqyr postimet e tuat e shef njeri se qfar urrejtesi je sidomos urrejtes i fes islame dhe qe kqyr me i perqa shqiptar,t tan diten rri mos po gjen diqka per arabi qka po ndodh ne irak afganistan ku ka vende muslimane ani mthu nuk ja du aspak te keqen kerkujt . Shyqyr Zotit qe jena ne shqiptart musliman me perqindje tmadhe se t ishim qen baraz ktu luft isht ba per fe sidomos pi njerzve si ti, si ka ana muslimanve ashtu edhe krishterve .
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga presHeva-Lee Lexo Postimin
    Ah more messia te njof une qfar njeriu je ti , sa per qe ti ja don te miren njerzimit shihet kjo ne cdo postim tondin qe ben vec pak me hi me i kqyr postimet e tuat e shef njeri se qfar urrejtesi je sidomos urrejtes i fes islame dhe qe kqyr me i perqa shqiptar,t tan diten rri mos po gjen diqka per arabi qka po ndodh ne irak afganistan ku ka vende muslimane ani mthu nuk ja du aspak te keqen kerkujt . Shyqyr Zotit qe jena ne shqiptart musliman me perqindje tmadhe se t ishim qen baraz ktu luft isht ba per fe sidomos pi njerzve si ti, si ka ana muslimanve ashtu edhe krishterve .
    Pa mare parasysh se shqiptari cfare beson, armiqesi nuk duhet te kete. Te gjithe duhet te kooperojme dhe te kemi jo 'tolerance fetare', por dashuri ndernjerezore ashtu sic na urdheron Krijuesi yne. Sot kam ndihmu nje shqiptar te Kosoves (pra bashkpatriot timin, qe e quan veten mysliman, ia gjeta ca para se kishte mbet ngusht (nuk po e them qe te lavderohem por me per me ua demantu ato akuzat e juaja). A eshte kjo urrejtje, apo dashuri e vertete?! Une e urrej ekstremizmin ne fene islame sic e urrej ne cdo fe kudo qe ndodhet ky ektremizem, nuk i pergjithesoj te gjithe myslimanet, pasi shumica e myslimaneve besojne sinqerisht ne nje Zot te vetem. Ajo se a eshte shumice a pakice ju se dini, se nuk i njihni zemrat e njerezve, mund te flasesh vetem per vetem. Une jam person i hapur. Mos ta perseris dhe mos beni akuza te pabaza.

Tung presheve

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Drejte e ka Mesia4ever.
    Kur muslimani kritikon nje fe apo shpreh urrejtjen ndaj nje feje me nje video, e cila tregon se kleriket e kesaj feje jane te dhunshem, muslimani njekohesisht kritikon dhe tregon se e urren edhe Islamin, sapo qe te gjinden video, foto apo gazeta qe tregojne dhune nga kleriket islame.

Shembull sqarues:
    Kur une kritikoj nje njeri, per shkak se ai ka vjedhur, une njekohesisht kam kritikuar edhe nenen, edhe imamin, edhe priftin, edhe profetin e edhe Zotin, nese keta vjedhin apo japin te kuptosh ne cilendo menyre qe mbrojne vjedhjen.

Kur gjykon njeriu, shpalos vlerat e veta.
    Kete gje mundohet t'ju tregoje Mesia4ever. Ai musliman qe urren Serbo-Ortodoksine per shkak te keso videove, ai urren njekohesisht Islamin. Pasi qe disa nga muslimanet ketu keni frike t'i shihni keto gjera si burra ne sy, duhet te ju mesohen keto gjera nga njerez si Mesia4ever.

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 20-02-2010 më 05:19

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Gabohesh Chino, Islami dhe Krishterimi s'duhën paragjykuar ne baz te veprimeve njerzore.

Ka njerez qe din, e ka që s'din.

Islami & Krishterimi kerkojn studime te fella, e jo paragjykime.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Gabohesh Chino, Islami dhe Krishterimi s'duhën paragjykuar ne baz te veprimeve njerzore.

Ka njerez qe din, e ka që s'din.
    Mendo ti keshtu. Por une mendoj ndryshe. Ashtu sic thashe me lart: Fete kane qene perhere bartese e justifikuese te dhunes. Pra fete vete. Jo vetem individet bartes te saj. Ky mendimi yt me duket inkonsekuent. Sepse po te pyesja gje per diktaturen, do thoje se eshte sistem i poshter, i keq. Edhe pse diktatura nuk parasheh gje tjeter pos udheheqjen e shoqerise nga nje njeri apo nje pakice njerezish. Pra diktatura nuk parasheh qe nga fillimi ate qe neve perjetuam nga koha diktatoriale e Shqiperise apo nga diktatura tjera ne bote. Nuk parasheh dhunen, internimet, zhdukjen fizike e inteletkuale te atyre qe mendojne ndryshe.

Keshtu qe edhe ne lidhje me diktaturen do te duhej te dije ti te ndash: Te thuash: Diktatura si diktature s'eshte gje e keqe, por jane njerezit bartes te saj, p.sh. E. Hoxha i poshter.

Kete gje e ben ne lidhje me fene. Thua feja si fe, s'eshte ajo cfare bejne njerezit e saj ("s'duhet paragjykuar ne baze te veprimeve njerezore").

Por pasi qe per fene e ben kete dallimin detajor, por per sisteme tjera jo, atehere del i pabesueshem, jo bindes ne mendimin tend.

Ky defekt s'i mungon mendimit tim. Sepse une si ne diktaturen ashtu edhe ne fene shoh sisteme bartese dhe justifikuese te dhunes. Sepse nuk pyes vetem nje pyetje sic ben ti: Cfare meson feja? Por pyes disa pyetje te pandashme me pyetjen e pare. Pyes: Cfare meson feja ne teresi, jo vetem sipas disa dispozitave te vetme? Si mund te arriten keto gjera? Cfare eshte e pashmangshme per te arritur keto gjera?

Dhe kur pergjegj pergjate jetes tende te gjitha keto pyetje, e sheh (flas per veten) se feja me fjale tjera kerkon te arrije keto gjera poashtu me cdo cmim. Nga kjo kupton se feja per te arritur keto gjera, duhet te i sherbehet mjeteve si internim, inkuizicion, gurezim publik, e tjera. Per te mos e zgjatur shume (po deshte, trego), e keqja e fese eshte e fshehur ne zbatimin e normare te saj. Ashtu sic eshet e fsheshur e keqja e diktatures tek zbatimi i normave te saj. Edhe pse fete nganjehere drejtperdrejt permbajne vlera te keqija. P.sh. hyjnizohet dhuna apo krimi ndaj jobesimtareve. Keso lloj normave ua "falenderojme" dukurite si inkuizicioni apo gurezimi publik.

Keshtu qe feja eshte per te u gjykuar fare mire sipas njerezve bartes te saj, besimtareve dhe institucioneve te saj. Nese jo, mire, e pranoj kete mendim, por atehere nuk ka replika kur tjeret mendojne se edhe diktatura nuk duhet te "paragjykohet" nga njerezit bartes te saj.

Islami & Krishterimi kerkojn studime te fella, e jo paragjykime.
    Po, ke te drejte. Nje njeri qe s'e njeh Islamin apo Krishterimin fare, ai s'mund te japi nje mendim valid mbi to. Por kjo gje eshte edhe e keqperdorueshme. Keso mendime nganjehere shprehen nga kleriket apo besimtaret per te "hequr qafe" (per te heshtur) nje kritik fetar. Pra sipas kuptimit: Ti s'di c'eshte feja. Vetem ne kleriket, vetem ne njerezit qe ia kemi dedikuar fese jeten dijme gje. Pra me fjale tjera: Na leni ju neve ne monopol vleresimin e fese.

Kjo eshte bullshit. Edhe E. Hoxha do kishte mundur te na thote: S'dini ju gje per sistemin tim. Vetem une dhe krimbat e mi dijme kete gje. Pra sipas mentalitetit vetem dikatoret te kene te drejte te vleresojne mbi diktaturen.

Qe kjo te mos jete keshtu, duhet te vije ne plan nje Chino, i cili s'ka problem t'i merr persiper te gjitha "mekatet" per konfrontim te perverziteve qe na serviret si fe, si Zot. Jo vetem mekatet e "asaj botes tjeter" (se pasvdekjes, se enderrave), por edhe lloj-lloj konfrontimesh nga kelyshet e Zotit ne toke. Por ndryshe s'shkon. DIKUSH DUHET TE BEJE PUNEN E PISTE. Perse te mos jem une "dukush"?

*

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Musa a.s. kishte paralajmeruar ardhjen e Mesis tek hebrenjt. Kur erdhi Isai a.s., jehudët ishin prishur dhe mizorisht vrisinin njerez me mendjemadhesin e tyre "superiore" sepse ishin larguar nga besimi i tyre, dhe ata prisnin Mesin qe do ti vinte ne ndihme atyre, por jo ! Erdhi Isa a.s., por nuk erdhi per ti ndihmuar te padrejteve, ai erdhi per ti korigjuar e ata se pranuan perpos nje pakice nga ta.

Njësoj edhe per Islamin, Jezusi kishte paraljmeruar qe nje profet do te vie, dhe kur erdhi Muhamedi a.s. njerezit ishin po aq te poshter saqe ishin ne kohën e Isës a.s., vajzat u vorrosnin te gjalla, njerezit u shiteshin si skllever, kurse sa i perket besimit te drejtë, ata s'ishin kerka, e ne tjetren an, pasojat e romakeve dhe paganeve bizantin, kishin ber te veten duke infulencuar besimin monoteist qe predikoi Isa a.s., dhe sot kemi nje krishterizem qe s'ka fare te bej me krishterizmin qe predikoi Isa a.s. !

Sot Hebrenjt dhe te Krishteret ende vazhdojn e i presin profetet e tyre, sepse si njera qe se ka pranuar Isën a.s., as te krishteret se kan pranuar Muhamedin a.s.

Feja nuk eshte diktatur, sepse e gjitha ndodhe ne zemër, besimi eshte ne zemër kurse ekstremizmi (fanatiket) qe se njohin besimin e tyre dhe veprojn sipas deshirave eshte i ndaluar me Islam. Shteti i par qe u formua nga Profeti Muhamed, kishte edhe hebrej edhe te krishter qe asnjerit s'ju keqsua gjendja, perkundrazi atyre u premtua qe s'do te pengohen e as qe do te dhunohen pershkak besimeve te tyre, ata i gezonin te njejtat drejta me muslimanet.

Sot diktatura eshte kjo : Nje pushtetar mer te drejten per ta shtyp nje komunitet ne vecanti, sepse per x arsye ndjen urrejtje ndaj kultures, fese, racës, traditës, gjuhës, apo dic tjeter ndaj tyre. Ata s'jan besimtar, se po te ishin besimtar nuk do ishin sjellur mizorisht sic eshte sjellur Sadami, Kadafi, ata t'magribit etj udheheqës "islamik" ndaj popujve te tyre. Allahu i lartmadheruar thot ne Kur'an qe Ai krijoi popuj te ndryshem qe te njihemi mes vete, e jo ta luftojm njeri tjeterin. Rruga e udhezimit eshte nje rruge personale, asessi nuk mund te udhezohen kolektivisht, disa kuptojn me mir, disa me veshtirsi, disa drejt e disa shtrembet, ku, sot jemi me gjithe kete diversitet ne mesin e nje feje.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Musa a.s. kishte paralajmeruar ardhjen e Mesis tek hebrenjt. Kur erdhi Isai a.s., jehudët ishin prishur dhe mizorisht vrisinin njerez me mendjemadhesin e tyre "superiore" sepse ishin larguar nga besimi i tyre, dhe ata prisnin Mesin qe do ti vinte ne ndihme atyre, por jo ! Erdhi Isa a.s., por nuk erdhi per ti ndihmuar te padrejteve, ai erdhi per ti korigjuar e ata se pranuan perpos nje pakice nga ta.

Njësoj edhe per Islamin, Jezusi kishte paraljmeruar qe nje profet do te vie, dhe kur erdhi Muhamedi a.s. njerezit ishin po aq te poshter saqe ishin ne kohën e Isës a.s., vajzat u vorrosnin te gjalla, njerezit u shiteshin si skllever, kurse sa i perket besimit te drejtë, ata s'ishin kerka, e ne tjetren an, pasojat e romakeve dhe paganeve bizantin, kishin ber te veten duke infulencuar besimin monoteist qe predikoi Isa a.s., dhe sot kemi nje krishterizem qe s'ka fare te bej me krishterizmin qe predikoi Isa a.s. !

Sot Hebrenjt dhe te Krishteret ende vazhdojn e i presin profetet e tyre, sepse si njera qe se ka pranuar Isën a.s., as te krishteret se kan pranuar Muhamedin a.s.

Feja nuk eshte diktatur, sepse e gjitha ndodhe ne zemër, besimi eshte ne zemër kurse ekstremizmi (fanatiket) qe se njohin besimin e tyre dhe veprojn sipas deshirave eshte i ndaluar me Islam. Shteti i par qe u formua nga Profeti Muhamed, kishte edhe hebrej edhe te krishter qe asnjerit s'ju keqsua gjendja, perkundrazi atyre u premtua qe s'do te pengohen e as qe do te dhunohen pershkak besimeve te tyre, ata i gezonin te njejtat drejta me muslimanet.
    Ketu flet per fene, perrallat e saj. S'shoh lidhje ne biseden qe patem. Nese mendon ndryshe, trego.

Sot diktatura eshte kjo : Nje pushtetar mer te drejten per ta shtyp nje komunitet ne vecanti, sepse per x arsye ndjen urrejtje ndaj kultures, fese, racës, traditës, gjuhës, apo dic tjeter ndaj tyre. Ata s'jan besimtar, se po te ishin besimtar nuk do ishin sjellur mizorisht sic eshte sjellur Sadami, Kadafi, ata t'magribit etj udheheqës "islamik" ndaj popujve te tyre. Allahu i lartmadheruar thot ne Kur'an qe Ai krijoi popuj te ndryshem qe te njihemi mes vete, e jo ta luftojm njeri tjeterin. Rruga e udhezimit eshte nje rruge personale, asessi nuk mund te udhezohen kolektivisht, disa kuptojn me mir, disa me veshtirsi, disa drejt e disa shtrembet, ku, sot jemi me gjithe kete diversitet ne mesin e nje feje.

S'ka lidhje c'eshte diktatura. Ti dhe une diskutuam kete pyetje: Eshte e drejte te paragjyohet feja nepermjet te sjelljeve njerezore?

Kete pyetje e diskutojme!! Jo Adamin, Even, apo perrallat tjera fetare qe s'kane fije kontribimi per temen! Nuk mund te anashkalojme temen, nese kemi interes te gjejme nje te vertete ne lidhje me temen. Keshtu qe nuk kemi nevoje te merremi me pyetjen "C'eshte diktatura?", as me pyetjen se kur lindi diktatura per here te pare, kur vdic dhe lindi cili diktator dhe si i paten emrat. Leri anash keto gjera. Edhe une mund ta mbush temen me fjali rreth temave tjera, por c'fitoj une e c'humb ti nga ajo gje? Asgje. Pra rri ne teme.

Te pyes perseri: A duhet te paragjykohet diktatura nga sjelljet e njerezve te saj? Pse Po, pse jo.

Nepermjet te pergjegjes tende, te tregoj edhe me konkretisht se je gabim kur thua se feja s'ben te paragjykohet nga sjelljet njerezore.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga beni33 Lexo Postimin
    me fani deshta te them si domos fen ortodokse e kisha ndalu me ligj

Ashtu pra kjo fe e piste ortodekse sllave ,duhet te ndalohet ne Kosove. Religjion dhe kombe me i poshter i njerezimit .

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •