Yes, me duket ke lexuar vetem ato qe ke dashur tek posti im.
Idete ne post jane te rradhitura. Une kam cilesuar si zgjuarsi faktin qe nje individ eshte ne gjendje te humultoj nje tjeter e ti zbuloj te fshehtat qe ai/ajo mbarte. Ti merre si te duash, por ne varsi te subjektit, nje humultim i tille do goxha pune.
Si perfundim une e kam cilesuar, perdorimin e informacionit si arme, nje gjest mizor.
Te jesh i/e zgjuar nuk do te thote qe nuk je mizor/e.
E kam lexuar të plotë postimin me gjithë idetë të mirërradhitura, por fakti që nuk i ceka të tjerat është se bie dakort me ato që ke thënë, përveç kësaj pjesës që kam cituar. Dhe të jem e sinqertë, e "përdora" pak këtë pjesën e cituar për ta sjellur diskutimin në planin më konkret, të cilit i referohej Walchiria që në fillim në lidhje me 'viktimën e përzgjedhur'. Por mund edhe ta zgjerojmë spektrin, duke e ndarë në 2 raste të ndryshme:
1. në rastin kur provokojmë një njeri shumë të afërt dhe me rëndësi për ne, që mund të jetë partneri, ose një mik/mikeshë shumë i afërt për ne, që na ka dhënë besim dhe pritet që i besojmë.
2. në rastin kur provokojmë dikë që nuk hyn në rrethin e parë, që e provokojmë për një x arsye. Dhe sa i përket rastit të dytë, ky komenti yt këtu më poshtë është i drejtë:
Jo vetëm zgjuarsi, por është art më vete, e pranojPostuar më parë nga white_snake
Une kam cilesuar si zgjuarsi faktin qe nje individ eshte ne gjendje te humultoj nje tjeter e ti zbuloj te fshehtat qe ai/ajo mbarte. Ti merre si te duash, por ne varsi te subjektit, nje humultim i tille do goxha pune .Madje mënyra më rezultative në këtë rast (flas për vete nga përvoja ime :P) është kur bën rolin e naivit, budallait, sepse vetëm kështu mund ta analizosh më me hollësi dikë, sepse nuk të ruhet. Pastaj pasi e ke lënë të mendojë se e ka avantazhin, je gati ta godasësh atëherë dhe aty ku nuk e pret, sepse e di se ku i dhëmb. Flasim kur ta ka bë me borxh kuptohet
Ndërsa në rastin e parë, ti provokon dikë që është i rëndësishëm për ty. Dikë që ti vetë e mban afër sepse e ke dalluar nga të tjerët, që është i veçantë për ty. Dhe më shumë ti pikat e dobëta ia di sepse është hapur vetë me ty, sepse ka besim tek ty, dhe kur në një çast ty të teket ta provokosh në ato pika të dobëta - edhe nqs e bën me zgjuarsi, kjo zgjuarsi mund të shndërrohet në idiotllik nga pasoja që do japë, sepse edhe mund rrezikosh të humbasësh dikë që për ty është i veçantë, thjesht për një pasiguri/dyshim tëndin të cilën e manifeston me provokim. Ky më duket idiotllik!
Besoj se kjo është relative sipas rastit nga motivi që të shtyn dhe nga personi ndaj të cilit i kundrejtohet.Postuar më parë nga white_snake
Si perfundim une e kam cilesuar, perdorimin e informacionit si arme, nje gjest mizor.
Dakort jamPostuar më parë nga white_snake
Te jesh i/e zgjuar nuk do te thote qe nuk je mizor/e.![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 26-02-2012 më 18:55
Ne fakt, me shume e ceka ate pike thjesht per t'u treguar realiste, dhe jo sikur kam nje aureole siper kokes. Sepse secili prej nesh ka provokuar ne menyra te ndryshme ne varesi te situates, se ne njerez/tokesore jemi, dhe nganjehere (me mire me thene shume here) Jeta na shfaqet si nje loje shahu. Keshtu qe njeriu ben mire te jete i parapergatitur, ne levizjen e ardhshme qe mund te marre dikush ndaj teje.
Nganjehere ky roli i budallait, eshte tejet terheqes sidomos kur je pak edhe si tip koleksionisti, qe te terheqin jashte mase karakteret e ndryshme njerezore.
Por jam kunder sic e ceka kur behet ndaj njerezve tane shume te afert qe na japin besim sepse na vleresojne, dhe ne kete rast provokimi shfaqet ne nje forme tejet te ulet ku ti tradheton besimin qe te jep dikush qe per ty eshte i vecante, ashtu sic je edhe ti per te.
Une vet, besoje apo jo e kam nje areole te vendosur e teper te ndritshme por e kam vendosur mbi briret e mi.
Sic e permenda tek posti i pare kur informacione te 'dhurohet' nga viktima eshte tejet mizore ta perdoresh si nje arme vetevrarese, per te dyja palet, jp per gje po te dhemb me shume kur te godasin me shkopin tend![]()
Gabim jo, por Art !
Art, qe nuk do e kisha aprovuar.
Te provokosh nuk mund ta quash art, pasi 99% e rasteve pikerisht provokuesi eshte humbesi. dhe ska nevoje te deklarohet eshte gabim apo jo akti i shpalljes lufte dikujt, pasi provokimi eshte i barabarte me shpalljen lufte dikujt.
Mbillni zjarr dhe hirin do mblidhni ne fund
Krijoni Kontakt