Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 78
    E larguar pergjithmone Maska e izabella
    Anëtarësuar
    12-07-2009
    Vendndodhja
    Ne nje cep te kesaj bote...
    Postime
    1,780
    Provokimi nuk sjell asgje te mire....eshte normale qe ne grindje e siper te thuhen fjale qe ndoshta ne gjakftohtesi nuk do i thoje por ama ta godasesh tjetrin pas shpine ne pikat e dobeta eshte dicka qe nuk falet kollaj...sado qe mund te thuhet qe reagova nga nervat ose gjera te tilla,te perdoresh pikat e dobeta dhe besimin e tjetrin eshte poshtersi dhe nuk ka falje...ka menyra te tjera per tu "hakmarre"

Ndoshta nese dikush ta ka bere borxh vjen nje moment qe kerkon te hakmerresh por ama cfar sjell kjo hakmarrje??? asgje pervcse harxhon kohen dhe nervat....

Nuk e kam patur kurre zakon ta lendoj dike ne pikat e dobeta edhe pse i kam ditur ato kurre si kam perdorur....por ndodhi e kunderta me mua....i perdoren pikat e mia te dobeta dhe me lenduan e me preken aty ku sduhej.....
    Dhe perfundimi eshte se une vertet u lendova...u rrezova...ama do ngrihem perseri....por personi qe beri keto me humbi pergjithmone.......dhe une nxorra nje mesim qe kurre te mos kem besim tek askush dhe pikat e mia te dobeta mos ja tregoj askujt.....
    Non mollare mai !!!!

faraone Maska e tutankamon
    Anëtarësuar
    11-03-2009
    Vendndodhja
    perball komshiut
    Postime
    3,009
    Citim Postuar më parë nga izabella Lexo Postimin
    Provokimi nuk sjell asgje te mire....eshte normale qe ne grindje e siper te thuhen fjale qe ndoshta ne gjakftohtesi nuk do i thoje por ama ta godasesh tjetrin pas shpine ne pikat e dobeta eshte dicka qe nuk falet kollaj...sado qe mund te thuhet qe reagova nga nervat ose gjera te tilla,te perdoresh pikat e dobeta dhe besimin e tjetrin eshte poshtersi dhe nuk ka falje...ka menyra te tjera per tu "hakmarre"

Ndoshta nese dikush ta ka bere borxh vjen nje moment qe kerkon te hakmerresh por ama cfar sjell kjo hakmarrje??? asgje pervcse harxhon kohen dhe nervat....

Nuk e kam patur kurre zakon ta lendoj dike ne pikat e dobeta edhe pse i kam ditur ato kurre si kam perdorur....por ndodhi e kunderta me mua....i perdoren pikat e mia te dobeta dhe me lenduan e me preken aty ku sduhej.....
    Dhe perfundimi eshte se une vertet u lendova...u rrezova...ama do ngrihem perseri....por personi qe beri keto me humbi pergjithmone.......dhe une nxorra nje mesim qe kurre te mos kem besim tek askush dhe pikat e mia te dobeta mos ja tregoj askujt.....
    ke te drejte !!
    mua me ndodhi e njejta gje..
    vetem se personi ne fjale filloi te bente si viktime ...
    jeta vazhdon ndonjehere edhe per fat te keq !!
    Cdo Gje Ne Jete Paguhet , Eshte Thjeshte Ceshtje Kohe . . .

Unica Fede Unica Passione Maska e Boy
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    1,079
    A eshte gabim t'i cash ***** tjetrit, si thua ti?!
    Pyetje shume e goditur, meriton nje diskutim te gjere.
    Perchè er coro che famo tutti quanti insieme
    dice LAZIO sei grande te volemo bene!

i/e regjistruar Maska e toni54
    Anëtarësuar
    25-02-2010
    Postime
    3,776
    varet se nganjhere jemi me qellime te mira e duhet me bere shume ndoshta per me arrit me bind dike.....

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga Boy Lexo Postimin
    A eshte gabim t'i cash ***** tjetrit, si thua ti?!
    Pyetje shume e goditur, meriton nje diskutim te gjere.
    po pra, gjithmone varet nga cili kendveshtrim e ke (ka) pozicionu byth.en.
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar më parë nga WALCHIRIA Lexo Postimin
    Shpesh ndodh ti provokojme njerzit qe kemi afer nesh e ti acarojme deri ne piken me ekstreme , dhe duam te shofim deri ku arrin durimi tyre ,ama me rezultat aspak te kendshem per ne dihet ..
    Shpesh here kjo vjen si pasoje e pales kundershtare ata jan fajtore per kete sjellje tonen , duke mos pasur gje tjeter ne dore kalojme ne masat me te paparashikuara e ekstreme por ato qe jan te sigurta per te arritur qellimin tone , dihet pika dobet e pales tjeter eshte shenjester e perkryer pasi dihet qe jep efekt te menjehershem , kjo shpesh vjen dhe me pasoja aspak te deshiruara dhe te menduara nga ne , ama ate deshiren tone per tu hakmarre duam ta cojme deri ne fund ,dhe pse e dime qe pervecse te keqes sdo sjell asgje tjeter .

Pse duhet te quhet gabim provokimi dhe acarimi i dikujt , per sa kohe qe arrim ate qe kerkojme ?
    ndoshta sepse njerzit e tille jan te semure psiqikisht ?
    Religion Is Curable

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    nder gjerat qe urrej me shume eshte provikimi.
    Si mendojme njesoj nganjehere :-)
    *
    Provokimi qe i behet njerezve te afert (meqe tema iu referohet këtij grupi), eshte gabim. Sepse ta shohesh me vemendje, ne thelb kjo lidhet direkt me besimin ne te gjitha format e tij. Duke e provokuar, tregon qe nuk ke besim tek ai person dhe ne te njejten kohe - ti po shperdoron/tradheton besimin qe te ka dhene.
    Provokimi ose acarimi, ne cdo lloj menyre qofte shpreh ndjenje te forte dyshimi, ndryshe pastaj se per te justifikuar veten e zbukuron me: "qellimi justifikon mjetin" - qe eshte tipike per frikacaket! Dhe tradhetia ndaj besimit qe te jep dikush, fillon me dyshimin tek ai person, dhe kjo shpie me pas ne perdorimin e ketyre metodave si provokim dhe acarim.

-Mendimi im, qe nuk eshte e thene te kem te drejte.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    per te justifikuar veten e zbukuron me: "qellimi justifikon mjetin" - qe eshte tipike per frikacaket!
    -Mendimi im, qe nuk eshte e thene te kem te drejte.
    Shume e sakte! Nuk ke te drejte. Qellimi e justifikon mjetin. Gjithmone!
    Nuk justifikon cdo mjet ndoshta. Por per te justifikuar e justifikon qe c'ke me te.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    qenke provokatore mizore ti walchira pse s'thua

Per mendimin tim, nese pika e dobet eshte shfaqur tek ti, pala provokuese, me mire besim e ti e perdor si arme kundrejt viktimes atehere eshte e pamoralshme. Ne keto situata nqs ti, provokatori, s'do t'ja dish per vlerat morale edhe per principet e tua (nese keto ekzistojne) atehere te lumte nqs ja arrin qellimit me provokimin qe ben, sepse te flasim me te drejte viktima te ka armatosur vet, pra eshte vete ne faj qe te kalejuar ne brendi te sekreteve (por e theksoj serish e pamoralshme qe te shfrytzosh mirebesimin e dikujt tjeter).

Pasatj, nqs ti, provokatorja, ke perdorur aftesite e tua per te studjuar dhe zbuluar piken e dobet te dikujt edhe vendos te perdoresh kete njohuri per te lenduar/ provokuar subjektin atehere kjo vlersohet per per zgjuarsi tek ti por ne te njeten kohe edhe pak mizore kur keto lloj njohurish perdoren per qellime kaq lenduese. Por ama nese pala e lenduar e meriton me te vertet nje ripagim/ hakmarrje te tille atehere ty TE LUMTE QYTA E PUSKES

Citim Postuar më parë nga white_snake Lexo Postimin
    ... nqs ti, provokatorja, ke perdorur aftesite e tua per te studjuar dhe zbuluar piken e dobet te dikujt edhe vendos te perdoresh kete njohuri per te lenduar/ provokuar subjektin atehere kjo vlersohet per per zgjuarsi tek ti por ne te njeten kohe edhe pak mizore kur keto lloj njohurish perdoren per qellime kaq lenduese.
    Walchiria, mesa thote ne teme dhe ne komente me tej, e ve theksin tek provokimi qe mund t'i besh nje njeriu qe ke shume per zemer.
    Tani, ketu paska ngelur per t'u shfaqur gjithe ajo zgjuarsi - tek provokimi dhe acarimi ndaj dikujt qe ke per zemer?!
    Dmth zgjuarsi e madhe eshte te vendosesh si prioritet vetem arritjen e qellimit tend me ane te provokimit, mbi ate lendimin qe i shkakton dikujt qe ke per zemer?

Zgjuarsi eshte, nuk ke c'i thua!

Mgjs sa per Walchirien, une nuk e imagjinoj provokuese ndaj dikujt qe ka per zemer

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •