Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 78
    The World Is Yours Maska e J@mes
    Anëtarësuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    1,966
    Citim Postuar më parë nga WALCHIRIA Lexo Postimin
    hahahhaaahhahahhaah zemren time te brishte ...
    Jam kundra dhunes fizike , pro asaj psiqike

Nje mashkull duhet ta dhunosh nga trute ...
    Jo mer jo...

Shpeshhere femrat veprojne keshtu si thua ti, per te arritur qellimet e tyre te çuditshme, per te kenaqur egon apo qofte edhe duke u nisur me qellimin e vetem per ti shkaktuar dhimbje tjetrit. Eshte nje sodisfaksion ky, kryesisht femeror, por nuk perjashtohen edhe meshkujt pasi kane perfunduar nje beteje fjalesh, me doza te larta ironie, poshterime, hera-heres dhe ofendime te ndersjellta. Fitimtari natyrisht qe nuk fiton shume ne te tilla raste.

Kjo eshte nje thike me dy presa, eshte si te luash me fatin. Te sulmosh nje person te cilin e njeh mire, i di pikat e dobeta, karakterin, etj, e ta frustrosh, bombardosh psikologjikisht do te thote qe ti marresh parasysh edhe pasojat. Mirepo kjo ne mjaft raste nuk perfillet.
    Kryesisht paraprin nervi, eshte ai udheheqesi juaj dhe nevoja per te shfryre te gjithe mllefin tjetrit. Kjo ju ben per momentin te mos perfillni ose te anashkaloni pasojat.

Ndodh qe ne mjaft raste femrat ne menyre instiktive vazhdojne dhe godasin partnerin ne pikat e dobeta dhe nuk dine te frenojne. Madje kur e kuptojne per nje çast qe debati dhe gjendja eshte agravuar, partneri eshte acaruar dhe fjalet nuk i dalin rrjedhshem ose mbetet pa fjale, ato jo vetem qe nuk frenojne por vazhdojne me tej. Ndoshta per femren ndizet ajo ndjesia e fitores se nje "beteje te madhe" por qe ne te vertete ajo mund te kete prekur telat e gabuar dhe ka "hyre ne anen e erret te mashkullit" aty ku kurrsesi nuk mund te jete fituese por thjesht nje viktime.

Kjo eshte njera nga shume arsyet qe femrat provojne mbi supe dhunen fizike.
    »« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga J@mes Lexo Postimin
    Jo mer jo...

Shpeshhere femrat veprojne keshtu si thua ti, per te arritur qellimet e tyre te çuditshme, per te kenaqur egon apo qofte edhe duke u nisur me qellimin e vetem per ti shkaktuar dhimbje tjetrit. Eshte nje sodisfaksion ky, kryesisht femeror, por nuk perjashtohen edhe meshkujt pasi kane perfunduar nje beteje fjalesh, me doza te larta ironie, poshterime, hera-heres dhe ofendime te ndersjellta. Fitimtari natyrisht qe nuk fiton shume ne te tilla raste.

Kjo eshte nje thike me dy presa, eshte si te luash me fatin. Te sulmosh nje person te cilin e njeh mire, i di pikat e dobeta, karakterin, etj, e ta frustrosh, bombardosh psikologjikisht do te thote qe ti marresh parasysh edhe pasojat. Mirepo kjo ne mjaft raste nuk perfillet.
    Kryesisht paraprin nervi, eshte ai udheheqesi juaj dhe nevoja per te shfryre te gjithe mllefin tjetrit. Kjo ju ben per momentin te mos perfillni ose te anashkaloni pasojat.

Ndodh qe ne mjaft raste femrat ne menyre instiktive vazhdojne dhe godasin partnerin ne pikat e dobeta dhe nuk dine te frenojne. Madje kur e kuptojne per nje çast qe debati dhe gjendja eshte agravuar, partneri eshte acaruar dhe fjalet nuk i dalin rrjedhshem ose mbetet pa fjale, ato jo vetem qe nuk frenojne por vazhdojne me tej. Ndoshta per femren ndizet ajo ndjesia e fitores se nje "beteje te madhe" por qe ne te vertete ajo mund te kete prekur telat e gabuar dhe ka "hyre ne anen e erret te mashkullit" aty ku kurrsesi nuk mund te jete fituese por thjesht nje viktime.

Kjo eshte njera nga shume arsyet qe femrat provojne mbi supe dhunen fizike.
    James bravo. Nuk e shtoj as nje presje dhe as nje pike.

i/e regjistruar Maska e milena123
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    101
    ...dhe pikerisht ketu qendron ndryshimi, ne mes nje femre inteligjente dhe nje jo te tille. Pra, me pak fjale tek vendosja e limiteve, qe shpeshhere tejkalohen pa llogaritur konseguencat qe mund te sjellin me vete.
    If you love something, set it free. If it comes back to you, it's yours. If it doesn't, it never was

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga milena123 Lexo Postimin
    ...dhe pikerisht ketu qendron ndryshimi, ne mes nje femre inteligjente dhe nje jo te tille. Pra, me pak fjale tek vendosja e limiteve, qe shpeshhere tejkalohen pa llogaritur konseguencat qe mund te sjellin me vete.
    Mbase ke te drejte...

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Citim Postuar më parë nga skender76 Lexo Postimin
    ))))
    Se se ka hak edhe kjo VALCHIARA nje "ku i dhem e ku si dhem" ))))
    Po ja se mendoni ju kshu , sillemi ne ashtu si sillemi

Ne marrdheniet mashkull femer , gjithmone ka ferkime .
    Mashkulli perdor menyrat e tij per te acaruar femren , femra te sajat, te kuptohemi .
    Eshte normale qe te dish te fillosh , te dish ku te godasesh , te dish dhe mos kalosh kufirin , sepse ky i fundit nuk sjell asgje te mire me vete .
    I lexova te gjitha postimet me vemendje , ne disa bashkohem ne disa jo .
    Ama askush nuk ben nje veprim te tille nese nuk i ka ardhur ne maj te hundes , se kot me kot se grric njeri me deshir e te hapi luften e 3 botrore me dike qe e ka ne zemer
    Gjithcka eshte reciproke ...

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Walchiria, mora "guximin te dij" dhe erdha tek perfundimi se ndoshta varet se si e kupton "gabimin". Nese per ty eshte gabim te besh te dashurin nervoz, dhe nese provokimi ate e ben nervoz, atehere kemi nje "gabim". Nese jo, atehere jo.

Formule te pergjithshme, te perdorshme ne cdo rast, ndaj cdokujt nuk gjej. Luajne rol ndoshta rendesia qe personi ka per mua, ndjenjat qe kam, koha sa e njoh, e te tilla.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Mendoj se eshte deshtim per partnerin (pavaresisht gjinise), nese nuk eshte ne gjendje te lej hapesire per vlera tjera, lidhje tjera, persona tjere, hobby ne jeten e partnerit. Nese p.sh. e dashura ime permanetent kerkon te "dueloje" p.sh. vellaun tim ne lidhje me dashurine time ndaj tyre, ajo eshte abnormale! Duhet te gjeje metoden te ekzistoje edhe ajo edhe vellau im ne mua, ne boten e ndjenjave te mia, pa kerkuar permanent te shkaterroje ndjenjat apo lidhjen time me persona tjere. Vetem si shembull kjo.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Ama askush nuk ben nje veprim te tille nese nuk i ka ardhur ne maj te hundes , se kot me kot se grric njeri me deshir e te hapi luften e 3 botrore me dike qe e ka ne zemer
    Gjithcka eshte reciproke ...
    Eshte e vertet qe mund te ndodhesh ne nje situat te tille, kur ta ngacmojne nervin deri ne ate pike , kur nga nje njeri let it be , te kthehesh ne nje bishe.

Por prap hakmarrja nuk eshte zgjidhja , thjesht je e humbur nga nervat, deri diku do pyesesh veten
    a ja vlejti ?

Engjej nuk ka , se nuk jemi prej guri, por ndoshta nje diskutim direkt dhe pyetje direkte ben me shume efekte se nje hakmarrje qe nuk do e marresh vesh kurr, kur do perfundoje.
    Do preferoja nje "lufte" drejt perdrejt , jo me prapaskena, keshtu jepet mundesia te dyja paleve te vetembrojne njeri-tjetrin dhe ndonjeher duhet te behesh realiste , ne cdo "lufte" ka humbes , akceptoje me dinjitet.

Diku kame lexuar nje shprehje : Mos lendo zemren time se aty brenda je dhe ti.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    por si perfundim seksin e embel pas nje zenke te eger nuk e zevendeson asgje.
    here tjeter Wlakiria bjeri me grusht se te pakten nuk di e lendosh ne shpirt dhe do kenaqesh me shume me pas

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    Aspak, nqs më provokuan me dashje për më tepër. I dhashë atë që meritonte. Nuk më intereson më shumë më.

Nuk është çështje hakmarrje jo, as moshe. Për mua është çështje karakteri.
    Atehere rasti jot eshte ndryshe me c'ka paraqitur hapesja e temes. Supozohet te provokosh dike qe Do. Nese ti e ke ndare mendjen pastaj qe ai person ste intereson me dhe hakmarrja shifet ndryshe.

Po flasim per 2 njerez qe duhen. Ekziston nje rreth besimi thoshte dhe Deniro lol, nese cdo gje behet brenda rrethit- ka fjale, ka sharje, cfare do lloj situate qofte .. vazhdon te qendroj brenda ketij rrethi. Eshte vetem Ti dhe Ai. Po prape zihesh, pajtohesh, dashurohesh, qan, irritohesh..por ne fund te fundit eshte Ti dhe Ai.
    Kur provokimi hyn ne fuqi, ne action - nje i 3-te gjithmone do te duhet te permbushesh ate qellim qe te funksionoj me sukses. Dhe i bie qe te jete care rrethi i besimit. Ka njerez qe kane karakter te forte. Ka njerez qe kane seder, kur keto gjera tejkalojne rrethin. Dhe konsekuencat pastaj do jene te ndryshme, te pafalshme ne shumicen e rasteve. E pse duhej dal jashte rrethit per te provokuar ate qe ti Do ?

Anyway, nje tip kam une per tipat impulsiv (dhe vete hyj aty) por ama Di deri sa larg te shkoj dhe aty ndaloj. Nese you still care per personin qe po provokon. Good luck dhe be good to each-other. LoL

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •