Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Vendet islamike kërkojnë ndalimin e talljes së fesë

Vendet islamike kërkojnë ndalimin e talljes së fesë

Gjenevë - Vendet islamike e kanë nisur një fushatë për ndalimin global të talljes të simboleve dhe ndjenjave fetare, e qëllimi i tyre është hartimi i marrëveshjes ndërkombëtare për ndalimin e blasfemisë në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, ka lajmëruar The Associated Pess.

Algjeria dhe Pakistani janë shtete Organizatës së Konferencës Islamike, që procedojnë procesin e lobimit.

Analistët janë të bindur se iniciativa do të ketë sukses në qoftë se shtetet myslimane këmbëngulin në te.

Shtetet e konferencës islamike muajin e kaluar kanë dërguar një letër Komitetit për Standarde Komplementare, ad hoc OKB-së Komitetit të vendosur në Gjenevë, ku qëndron se shtetet nënshkruese

besojnë se “ataku ndaj fesë dhe tallja me religjionin, simbolet të fesë, njerëzve dhe bindjeve rrezikon të drejtat e njeriut dhe pasuesve të religjionit”.

SHBA-ja tani është deklaruar, se nuk do të pranojë marrëveshjet ndërkombëtare që kufizojnë lirinë e fjalës.

Vendet islamike në disa vitet e fundit kanë arritur ta paraqesin rezolutën ku dënohen karikaturat ndaj Muhammedit dhe format e tjera të talljes si dhe trajtimet humoristike-satirike të islamit.

Rezultat janë, megjithatë, joobligueshme dhe për atë Konferenca Islamike (OIC përmban 57 vende) ka nisur iniciativën në OKB që të miratohen ligjet ose detyrimet ndërkombëtare me çka do të sigurohen dënimi dhe parandalimi i “talljes së fesë”. Pas tri vitesh në fakt, kulmon ai çka filloi me stuhinë të cilën ka provokuar publikimi i karikaturave ndaj Muhammedit në Danimarkë. Këto karikatura u bënë të njohura në tërë botën, e në hidhërimin islam shoqëritë Perëndimore më së shumti kanë reaguar me përkrahjen e lirisë së shprehjes.

Propozimin e OIC këtyre ditëve kanë shqyrtuar Komisioni i OKB-së dhe Komisioni për të Drejtat e Njeriut (UNHCR). SHBA-ja një kohë të gjatë ka refuzuar të marr pjesë në punën e këtij trupi të OKB-së, i cili, sipas mendimit të tyre, është shenduar në zëdhënës të regjimit të cilët vetë pa fije turpi e shkelin të drejtat e qytetarëve të vetë. /Al-Jazeera/

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Janë duke pru punen me ndodh trazira me te medha si ne Danimark që kane ndodh..!
    Burri 1 X flet !

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Ju lutem anetareve qe skane interes te marrin pjese ne kete teme , te mos shkruajne komente jashte temes.
    Te gjitha kane per tu fshire , keshtuqe eshte e kot te humbisni kohen.

Ju rikujtoj se ky eshte NENFORUMI MYSLIMAN

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Suhejbi Lexo Postimin
    Janë duke pru punen me ndodh trazira me te medha si ne Danimark që kane ndodh..!
    Ani de perse spo protestoni edhe per karikaturat qe ia jane bere Jezusit?! Ama jo me djege ambasada e me myt njerez, se nese nje gazete ben nje karikature, eshte e drejte e atyre qe fyhen me bojkotu at gazete apo institucion gazetaresk. Atehere nuk digjeshin ambasadat, por u gezojshit ju bashke me ata qe i shtypnin ato karikatura. Pra s'ju interesonte hiq, qitash dini vetem te kercenoni. Shqiptareve nuk iu nevojitet kjo. Turp per ju e per te gjith ata provokatore.

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ani de perse spo protestoni edhe per karikaturat qe ia jane bere Jezusit?! Ama jo me djege ambasada e me myt njerez, se nese nje gazete ben nje karikature, eshte e drejte e atyre qe fyhen me bojkotu at gazete apo institucion gazetaresk. Atehere nuk digjeshin ambasadat, por u gezojshit ju bashke me ata qe i shtypnin ato karikatura. Pra s'ju interesonte hiq, qitash dini vetem te kercenoni. Shqiptareve nuk iu nevojitet kjo. Turp per ju e per te gjith ata provokatore.
    O kuller po ajo italianja qe fol fjal ofenduese per Pejgamberin, nuk jane vetem karikaturat
    Ndryshuar për herë të fundit nga The_Capital : 10-02-2010 më 19:52
    Burri 1 X flet !

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Suhejbi Lexo Postimin
    O kuller po ajo italianja qe fol fjal ofenduese per Pejgamberin, nuk jane vetem karikaturat
    Ajo italianja fol fjale ofenduese sepse ne i japim material qe te foli fjale ofenduese.
    Sikur ti , une ( une po se po qe nuk e besoj ate hadith ku mbeshtetet ajo ) dhe te gjithe muslimanet te mos i besojme ato hadithe, atehere ajo italianja nuk do te kete material qe te ofendoj profetin.
    Dhe fundja sa per info , e ti perseri vazhdo dhe beso se ajo eshte matruar me prefetin kur ka qene 9 vjece, sa per info dy vite me pare ajo ka marre pjese ne lufte, edhe ate ne lufte ne te cilen A.S. Muahmedi kishte dhene urdher te preme qe asnje me i ri se 15 vjec te mos marri pjese ne lufte!!! Asnje!!!! Perfshi ketu edhe Aishen sikur ajo te kishte qene me e vogel se 15 vjecare.
    Por Aishja kishte mare pjese ne lufte, dhe u martua dy vite pas kesaj lufte!!!
    Tani bene matematiken dhe shiko se sa vjece mund te kete qene ajo. Kur ti thua me plote goje se ka qene 9 vjecare, ti i hap shtigje qe nje femer pa vlera morale te te sulmoj edhe ty edhe fene tende , por edhe profetin tend!!!
    Nuk ju kuptoj fare pse ofendoheni nga fjalet e saj , kur ju vete besoni te njejten gje per te cilen ajo akuzon profetin.

UNE KAM TE DREJTE TE OFENDOHEM, dhe ndjehem i ofenduar, ngase per mua ajo perhap shpifje, sepse une nuk i besoj ato hadithe. Po ju qe i besoni, nuk keni nevoje te ofendoheni.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •