Close
Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 129
    i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    luje tos klos luje..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Postime
    316
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    luje tos klos luje..
    Brar,
    të lutëm spjegoje pak këtë që thua më lartë!

i/e regjistruar Maska e DEA27
    Anëtarësuar
    18-08-2004
    Postime
    511
    eh cfare vemjesh mban kjo bote, dhe cuditerisht mbijetojne ne kurriza luanesh.
    failure is not an option!

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Islamofobine lol paska edhe fobi te tille.
    Gimche degjove lajmet sot, ai me mjeker nga Lebania kerkonte jihad kundra Zvicres perpara mijera meshkuj qe kishin ikur per tu falur. Kete kam fobi une keto tipash qe nuk gdhenden e ta sjellin ne maj te hundes.

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anëtarësuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    nuk eshte evropa por eshte shqiperia qe nuk ju duron dot ju myslimanet
    i prishni qetesine njerezve qe ne oren 5 te mengjesit

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Islamofobine lol paska edhe fobi te tille.
    Gimche degjove lajmet sot, ai me mjeker nga Lebania kerkonte jihad kundra Zvicres perpara mijera meshkuj qe kishin ikur per tu falur. Kete kam fobi une keto tipash qe nuk gdhenden e ta sjellin ne maj te hundes.
    Hhahahahahaha jo unë atë nuk kam fobi aspak, ty ta shpjegova ç'ështjen e Xhihadit në një temë tjetër mirpo postimi im u fshi nga moderatorët (si dhe shumë postime tjera) dhe sbesoj se ke arritur ta lexosh por nese po atehere mjafton ai definicion mbi Xhihadin sepse Gadafi po kerkon një gjë të tillë (jo luftë).

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Sa lloj Xhihadesh qenkan se po na hutoni lol....xhihadin qe njoh une eshte lufte per Zotin.
    Nqs e keni per paqe xhihadin pse perdoret akoma si fjale kur paska kuptime te ndryshme.

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Sa lloj Xhihadesh qenkan se po na hutoni lol....xhihadin qe njoh une eshte lufte per Zotin.
    Nqs e keni per paqe xhihadin pse perdoret akoma si fjale kur paska kuptime te ndryshme.
    Ok e shoh se nuk paske pasur mundësi ta lexosh postimin tim mirpo prapë se prapë, po dalim nga tema!
    Xhihad rrjedh nga fjala Arabe "Xhahede" që d.m.th "Përpjekje", shkalla më e lartë e Xhihadit (Përpjekjes) është luftimi i të keqes brenda vetës tënde (pra evitimi i saj, si p.sh genjeshtra apo veset tjera të këqija pra lufta kundër tyre) dhe kjo pra siç thashë është kategoria e parë e Xhihadit (apo kulminacioni), kategoria e fundit e Xhihadit është lufta dhe kjo ka dispozita e jo kur të duash ti
    1) Nëse luftohet feja jote (që sot nuk paramendohet kjo gjë)
    2) Nëse poshtohet atdheu yt
    Dhe fakti më interesant është se nuk lejohet që ti ta nisësh luftën (pasi që siç tham ajo është kategoria e fundit e Xhihadit) mirpo vetëm atëherë kur të sulmon dikush e ke obligim ti pergjigjesh dhe kjo është vetmbrojtëse (ngase ti po e mbron atdheun) mirpo ajo çka është më rendësi dhe që na intereson neve shumë është se nuk lejohet që ti ta nisesh luftën i pari, pra ky lloj Xhihadi bëhët vetëm atëherë kur nuk ke opcion tjetër dhe vetëm kur dikush të sulmon atëherë të bëhët obligim Xhihadi (nëse nuk i pergjigjesh ke thyer një ndër parimet e fesë).
    Çdo term tjetër rreth Xhihadit është i papranueshëm dhe në kundërshtim me normat Islame, pra në këtë llojin e fundit (kategorinë e fundit) nuk lejohen shumë gjëra si vetvrasja, vrasja e fëmijëve, civilve, pleqve dhe të gjithë atyre që nuk janë pjesmarrës në luftë, nuk lejohet djegia e objekteve fetare (Kishave, Manastirëve etj.), nuk lejohet rrënimi i ndërtesave madje Hadithi (porosia Profetike) urdhëron që as pemët mos të digjen gjatë një luftimi (kuptohet për aq sa është e mundur, pra mos të digjen qëllimisht).
    Mendoj duhet shikohet Xhihadi real Islam dhe Xhihadi bashkëkohor (ndoshta mund t'i themi pseudo-Xhihad) se sa janë të përafert dhe a respektohen normat Islame apo ato shkilen dhe në fund (fatkeqësisht) e merr epitetin "Xhihad Islamik" mirpo realisht nuk ka të bëjë me diç të tillë sepse vetvetiu bie ndesh me normat që përcakton pikërisht feja Islame.

Përshëndetje!

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Ahh ok, sa e komplikuar qenka vetem nje fjale.
    Po mire, (do dal prap nga tema ) me pelqen kur thua nuk lejohet djegia e objekteve fetare kishat etj.
    Ti vete a e ke mekat te shkosh ne kishe? Kot per qejf e ke bere ndonjehere?

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Ahh ok, sa e komplikuar qenka vetem nje fjale.
    Po mire, (do dal prap nga tema ) me pelqen kur thua nuk lejohet djegia e objekteve fetare kishat etj.
    Ti vete a e ke mekat te shkosh ne kishe? Kot per qejf e ke bere ndonjehere?
    Djegia e Kishave është prej mekateve pasi që pavarsisht përkatësisë ato në një farë menyre sherbejnë për ta falenderuar Zotin, por poashtu neser ato mund të jenë edhe Xhamia.
    Jo nuk është mekat të shkosh në Kishë (fjala për vizitë jo për rite fetare), po personalisht e kam bërë mirpo jo në qytetin ku jetoj (Prishtinë) mirpo kam qenë në Gjakovë në një Kishë, kam qenë edhe tek "Kisha" Protestante ketu në Prishtinë (e futa në thojza ngase ato nuk ngjajnë në Kisha, ndërsa paraprakisht unë thashë se nuk kam vizituar ndonjë Kishë ketu), kam pas takime me klerik të ndryshem kam pasur debat për ç'ështje të ndryshme dhe kjo nuk është aspak mekat sepse unë nuk po dal jashtë asaj që besoj, thjeshtë jam kurioz dhe këtë gjë Islami e stimulon shumë kur dihet se fjala e parë në Kur'an është "Lexo" andaj leximi për të Krishteret apo vizita nëpër Kisha, hulumtimi rreth tyre dhe gjëra të tjera të ngjajshme nuk janë mekat për kundrazi, shpërblehesh nga Zoti, sepse çdo dije e ka urtësinë e vet dhe e ka vlerën e vet tek Zoti në peshojë.

Çdo të mirë!

Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •