Postuar më parë nga
Anesti_55
E ke ndertuar gabim repliken, pasi ska lidhje kjo qe diskuton ti.Ti kerkon te na besh politike te jashteme sipas kendveshtrimit tend, ku perjashton terrorizmin si nje realitet islamik radikal.Une po nisem nga veprat, ato nuk mungojne dhe nuk gabojne.Keto vepra trroriste jane bere nga islamike dhe disa prej tyre jane shqipetare nga Shqiperia , Kosova e Maqedonia.Une them ujku e ti me thua gjurma(kurani e leshi), na len rehat tashti se tema nuk eshte per qenie me pikpamjet tuaja, Ti ke nderprere cdo lidhje me te qenit shqipetare.Ti je i tille vetem ne pasaporte, e ne te kemi vetem ne ngarkim si mall magazine.Nese din te lexosh shqip me shpirt e jo me tru do te kuptosh qe shkrimi im shpreh vertetesine e aspirates se elites intelektuale te shqipetareve ne te gjithe historine e tyre e pra kjo nuk eshte politike, por paraqitje te fakteve.Do te isha dakord me ty qe te konvertohesha ne musliman, por kjo nuk perkon me mezazhin e elite e pararojes e atyre qe na prijne historikisht, pa c'ka dhe me gabimet e tyre.Kam pranuar Skenderbeun por sinqerisht e jo fallco si ty,kam pranuar Nolin, Fishten, Konicen por me zemer e jo si ty, kam pranuar dhe Enverin qe nonen ma shker..dheu, por i tille ishte mesashi i tyre , elites kombetare, pra kam pranuar dhe gabimin e tyre.Ketu nuk diskutojme c'eshte kurani apo islamizmi si fe, ketu diskutojme cili eshte mesazhi ,qe elita intelektuale jep ne kete realitet te ri per kombin shqipetar.
Islami dhe kultura arabo turke, jane huazim ne jeten e shqipetareve jane injektim me dhune jane gjendra kanceroze te kthyera ne metastaze e kjo metastaze ka zene njerez si ty qe nuk jane te pakte.Islami dhe kultura arabo-turke jane turpi, jane percarja, jane prapambetja , jane injoranca qe ne sot e prekim me dore, qe na ka zene syte dhe nxire fytyren.Islami le te mbetet atje ku e ka origjinen atje ku eshte pranuar me deshire por jo tek ne qe numerojme mbi 380 beteja kunder tij.Ti kerkon te besh shurren mbi ato qe dhane jeten kunder saj ,e kjo eshte ne nderin tend e jo timin e te tjereve shqipetare te vertete.Per zonjen Bogdani, Zoti e rujte nga ligesia e hakmarrja e qenieve si ty.
Krijoni Kontakt